Τι είναι το τείχος προστασίας ενός υπολογιστή;

Προστατεύστε τον υπολογιστή σας από τους χάκερ, τους ιούς και άλλα

Ορισμός: Ένα "τείχος προστασίας" του υπολογιστή είναι ένας εξωπραγματικός όρος που περιγράφει εξειδικευμένα συστήματα άμυνας για ένα δίκτυο υπολογιστών ή μία μόνο υπολογιστική συσκευή. Ο όρος τείχος προστασίας προέρχεται από την κατασκευή, όπου εξειδικευμένα συστήματα πρόληψης πυρκαγιάς περιλαμβάνουν πυράντοχα τοιχώματα που τοποθετούνται στρατηγικά σε κτίρια επιβραδύνοντας την εξάπλωση πυρκαγιάς. Στα αυτοκίνητα, ένα τείχος προστασίας είναι το μεταλλικό φράγμα μεταξύ του κινητήρα και του μπροστινού μέρους του οδηγού / επιβάτη που προστατεύει τους επιβαίνοντες σε περίπτωση ανάφλεξης του κινητήρα.

Στην περίπτωση των υπολογιστών, ο όρος τείχος προστασίας περιγράφει οποιοδήποτε υλικό ή λογισμικό που παρεμποδίζει τους ιούς και τους χάκερς και επιβραδύνει την εισβολή ενός συστήματος υπολογιστή.

Ένα τείχος προστασίας υπολογιστή μπορεί να πάρει εκατοντάδες διαφορετικές μορφές. Μπορεί να είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα λογισμικού ή μια εξειδικευμένη συσκευή φυσικού υλικού ή συχνά ένας συνδυασμός και των δύο. Η απόλυτη δουλειά του είναι να εμποδίσει τη μη εξουσιοδοτημένη και ανεπιθύμητη κυκλοφορία από το να μπει σε ένα σύστημα υπολογιστή.

Έχοντας ένα τείχος προστασίας στο σπίτι είναι έξυπνο. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα τείχος προστασίας λογισμικού όπως το " Zone Alarm ". Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εγκαταστήσετε ένα " δρομολογητή " τείχους προστασίας υλικού ή να χρησιμοποιήσετε συνδυασμό υλικού και λογισμικού.

Παραδείγματα του τείχους προστασίας μόνο για λογισμικό: Zone Alarm , Sygate, Kerio.
Παραδείγματα τείχους προστασίας υλικού: Linksys , D-Link , Netgear.
Σημείωση: Οι κατασκευαστές ορισμένων δημοφιλών προγραμμάτων προστασίας από ιούς προσφέρουν επίσης τείχος προστασίας λογισμικού ως μία σουίτα ασφαλείας.
Παράδειγμα: AVG Anti-Virus συν Firewall Edition.

Επίσης γνωστό ως: "θύμα εξυπηρετητή αρνιού", "σκοπευτής", "φύλακας", "αστυνομικός"