Πώς να ρυθμίσετε το νέο σας ρολόι της Apple

Είτε λάβατε ένα ρολόι Apple ως δώρο είτε αγοράσατε ένα για τον εαυτό σας, εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε την ίδια εργασία μόλις ανοίξετε το κουτί: Πώς να το ρυθμίσετε. Η λειτουργία του Watch της Apple μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά, αλλά υπάρχουν μερικά βήματα για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε τα πάντα συνδεδεμένα κατάλληλα και προσαρμοσμένα για τις προσωπικές σας ανάγκες. Εδώ είναι μια σειρά μαθημάτων συντριβής για το πώς να κάνει τη μαγεία να συμβεί:

Ενεργοποιήστε την αντιστοίχιση

Το Apple Watch σας επικοινωνεί με το iPhone σας μέσω Bluetooth. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο όποτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε γρήγορα το Bluetooth, ανεβαίνοντας από το κάτω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας. Το εικονίδιο Bluetooth είναι το κέντρο που μοιάζει με δύο τρίγωνα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Watch

Αν έχετε iPhone με λειτουργικό σύστημα iOS 9, τότε η εφαρμογή Apple Watch θα εγκατασταθεί ήδη στο τηλέφωνό σας (ονομάζεται "Παρακολουθήστε"). Αν δεν εκτελείτε το iOS 9, τότε θα θέλετε να προχωρήσετε και να ενημερώσετε το λογισμικό του τηλεφώνου σας προτού δημιουργήσετε το Apple Watch. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μεταβαίνοντας στο μενού Ρυθμίσεις στο Apple Watch και, στη συνέχεια, επιλέγοντας "Γενικά" και στη συνέχεια "Ενημέρωση λογισμικού".

Στην εφαρμογή Apple Watch, θα θέλετε να επιλέξετε την έναρξη της αντιστοίχισης, η οποία θα ξεκινήσει τη διαδικασία αντιστοίχισης μεταξύ του ρολογιού σας και του τηλεφώνου σας. Αυτό ουσιαστικά περιλαμβάνει την τοποθέτηση της κάμερας στο iPhone σας στο ρολόι σας, ώστε να μπορούν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Ακόμη και αν δεν έχετε συνδέσει ποτέ κάτι από το Bluetooth πριν, είναι μια αρκετά απλή διαδικασία και πρέπει να συμβεί αρκετά γρήγορα.

Αν για κάποιο λόγο βρίσκεστε κάπου όπου η φωτογραφική μηχανή σας δυσκολεύεται να τραβήξει την εικόνα, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο i στο ρολόι σας για να εισάγετε τον αριθμητικό κωδικό που εμφανίζεται στο τηλέφωνό σας. Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα επιλέξετε, θα πρέπει να μπορείτε να συνδέετε τα πάντα σε περίπου ένα λεπτό ή δύο.

Αρχίστε να ρυθμίζετε τα πράγματα

Μόλις είστε όλοι συνδεδεμένοι, η εφαρμογή Apple Watch θα σας ζητήσει να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή του αναγνωριστικού σας Apple και του κωδικού πρόσβασης και την επιλογή κωδικού πρόσβασης για τη χρήση της Apple Pay.

Λάβετε για την αναθεώρηση

Από προεπιλογή, όλες οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στο iPhone σας θα ωθηθούν στο Apple Watch. Για μερικούς ανθρώπους, αυτή είναι μια μεγάλη ιδέα. Για άλλους, η λήψη όλων αυτών των ειδοποιήσεων μπορεί να είναι εφιάλτης. Μεταβείτε στο μενού "Ειδοποιήσεις" της εφαρμογής "Παρακολούθηση Apple" για να επιλέξετε και να επιλέξετε από ποιες εφαρμογές θέλετε να λαμβάνετε μηνύματα και ποιες από αυτές προτιμάτε να παραμείνετε μακριά από τον καρπό σας.

Ένα άλλο τσίμπημα που πιθανότατα θέλετε να κάνετε γρήγορα είναι η διάταξη της εφαρμογής. Επιλέξτε αυτό το μενού από την εφαρμογή Παρακολούθηση Apple για να αποφασίσετε πού θέλετε να εμφανίζονται ορισμένες εφαρμογές στην αρχική οθόνη της Apple Watch. Γενικά, είναι καλό να τοποθετήσετε εφαρμογές που νομίζετε ότι θα χρησιμοποιείτε συχνά, όπως μηνύματα κειμένου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς το κέντρο. Ωστόσο, όσο η οργάνωση που επιλέγετε είναι λογική για εσάς, τότε είναι τέλεια.

Αν σχεδιάζετε να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις ή κείμενα από το ρολόι, ίσως θελήσετε επίσης να ρυθμίσετε τον αγαπημένο σας τροχό με μερικούς από τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνείτε περισσότερο. Η εύρεση πληροφοριών επικοινωνίας στο Watch που δεν βρίσκεται στον τροχό είναι σίγουρα εφικτή, αλλά είναι πιο εύκολη όταν έχετε γρήγορη πρόσβαση σε κάποια από τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Αυτό είναι! Οποιαδήποτε από τις εφαρμογές σας που έχουν επιλογές Watch της Apple θα εμφανίζονται αυτόματα και στο ρολόι. Αν ψάχνετε για μερικά νέα αγαπημένα, ανατρέξτε στη λίστα των εφαρμογών που πρέπει να έχετε για κάποιες προτάσεις σχετικά με το τι θα κατεβάσετε πρώτα.