Απενεργοποίηση τηλεφώνων ή ηλεκτρονικών συσκευών σε αεροπλάνα

Η αλήθεια για τη χρήση gadgets και τηλέφωνα σε ένα αεροπλάνο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή σε αεροπλάνο κατά την απογείωση ή πρέπει να το απενεργοποιήσετε; Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση και μία που πρέπει να γνωρίζετε σίγουρα την απάντηση πριν προγραμματίσετε ένα ταξίδι, ειδικά αν υποθέσετε ότι θα εργάζεστε ή θα μιλάτε στη συσκευή σας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η σύντομη απάντηση όμως είναι ότι είτε τα τηλέφωνα, τα ταμπλέτα, οι υπολογιστές κλπ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αεροπλάνο εξαρτάται τόσο από την αεροπορική εταιρεία όσο και από τη χώρα.

Τι λέει η FCC και η FAA για την χρήση του τηλεφώνου κατά την πτήση

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνίας (FCC) έχει απαγορεύσει τη χρήση ενός τηλεφώνου ενώ το αεροπλάνο είναι εκτός εδάφους, ανεξάρτητα από την αεροπορική εταιρεία. Αυτός ο περιορισμός καθορίζεται από την FCC για να παρακάμψει πιθανά προβλήματα με πύργους κυψελών.

Ο κανονισμός αυτός αναφέρεται σαφώς στο έγγραφο 47 Μέρος 22.925, όπου αναφέρει:

Τα κινητά τηλέφωνα που εγκαθίστανται ή μεταφέρονται σε αεροπλάνα, μπαλόνια ή οποιοδήποτε άλλο τύπο αεροσκάφους δεν πρέπει να λειτουργούν, ενώ τα αεροσκάφη αυτά είναι αερομεταφερόμενα (δεν αγγίζουν το έδαφος). Όταν οποιοδήποτε αεροσκάφος εγκαταλείψει το έδαφος, όλα τα κινητά τηλέφωνα που βρίσκονται στο αεροσκάφος πρέπει να απενεργοποιηθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την παράγραφο (β) (5) του 14 CFR 91.21 της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), επιτρέπονται ασύρματες συσκευές κατά την πτήση:

(β) (5): Οποιαδήποτε άλλη φορητή ηλεκτρονική συσκευή που έχει καθορίσει ο αερομεταφορέας του αεροσκάφους δεν θα προκαλέσει παρεμβολή στο σύστημα πλοήγησης ή επικοινωνίας του αεροσκάφους στο οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση αεροσκάφους που εκτελείται από κάτοχο αερομεταφορέα που εκδίδει πιστοποιητικό ή πιστοποιητικό εκμετάλλευσης, ο προσδιορισμός που απαιτείται από την παράγραφο β) σημείο 5 του παρόντος τμήματος πραγματοποιείται από τον εν λόγω αερομεταφορέα του αεροσκάφους στο οποίο είναι τοποθετημένο το συγκεκριμένο βοήθημα για να χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση άλλων αεροσκαφών, ο καθορισμός μπορεί να γίνει από τον κυβερνήτη ή άλλο αερομεταφορέα του αεροσκάφους.

Αυτό σημαίνει ότι μια αεροπορική εταιρεία μπορεί να επιτρέπει κλήσεις κατά την πτήση για όλες τις πτήσεις ή ίσως μερικές μόνο, ή μια άλλη αεροπορική εταιρεία μπορεί να απαγορεύσει κάθε χρήση τηλεφώνου καθ 'όλη τη διάρκεια της πτήσης ή μόλις κατά την απογείωση.

Η Ευρώπη έχει ορισμένες αεροπορικές εταιρείες που έχουν εισαγάγει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στις πτήσεις τους, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί από κάθε εταιρεία, επομένως δεν είναι ακόμα δυνατή μια γενική δήλωση για το εάν μπορείτε ή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνα κατά την πτήση.

Οι περισσότερες κινεζικές αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν τη λειτουργία τηλεφώνων κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, συγκεκριμένα (αλλά ίσως και άλλες), επιτρέπει τη χρήση τηλεφώνου εντός πτήσης σε πολλά αεροσκάφη.

Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε εάν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνο ή υπολογιστή ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή στην επόμενη πτήση σας είναι να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία και να κάνετε διπλό έλεγχο μαζί της.

Γιατί ορισμένοι αερομεταφορείς δεν επιτρέπουν τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Μπορεί να φανεί προφανές ότι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν υποστηρίζουν τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται κατά τις πτήσεις είναι ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιες παρεμβολές που προκαλούν ραδιόφωνα ή άλλες συσκευές ενσωματωμένες στο σχέδιο, να σταματήσουν να λειτουργούν σωστά.

Αυτό πιθανότατα δεν είναι ο μόνος λόγος που ορισμένες εταιρείες και ιδιώτες είναι ενάντια στη χρήση του τηλεφώνου αεροπλάνων. Όχι μόνο ορισμένες τεχνολογίες που ενσωματώνονται στα αεροπλάνα σήμερα βοηθούν στην αποφυγή παρεμβολών, αλλά η χρήση του τηλεφώνου μπορεί να είναι μια κοινωνικά ενοχλητική πράξη.

Όταν βρίσκεστε σε ένα αεροπλάνο μόλις μερικά πόδια ή ακόμη και εκατοστά μακριά από τα γειτονικά καθίσματα, πρέπει να εξετάσετε ορισμένους πελάτες που απλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με κάποιον που μιλάει ακριβώς δίπλα τους ή πληκτρολογώντας μακριά στις συσκευές τους. Ίσως προσπαθούν να κοιμηθούν ή δεν θα ακούσουν μια συζήτηση ακριβώς δίπλα στο αυτί τους για τρεις ώρες.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρίες ενδέχεται να υποστηρίξουν την ηλεκτρονική απλά για να ανταγωνιστούν ανταγωνιστικές εταιρείες που δεν το χρησιμοποιούν , ώστε να συγκεντρώσουν τους πελάτες που είναι πιο ικανοί να ικανοποιήσουν τις τηλεφωνικές κλήσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως ένας χρήστης επιχείρησης ο οποίος χρειάζεται να λάβει τηλεφωνικές κλήσεις συνάντηση.