Γιατί πρέπει να κρυπτογραφήσετε το μήνυμά σας

Και μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνετε

Πολλοί άνθρωποι υποπτεύονται ότι η ασφάλεια είναι κυρίως διαφημιστική εκστρατεία. Δεν χρειάζεται πραγματικά να ενοχλείτε με όλους αυτούς τους περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης, λογισμικό προστασίας από ιούς , τείχη προστασίας και άλλα παρόμοια. Είναι όλα μόνο οι πωλητές λογισμικού ασφάλειας και οι σύμβουλοι ασφαλείας που προσπαθούν να τρομάξουν όλους, ώστε να μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Υπάρχουν κοινά βήματα που πρέπει να πάρει ο καθένας για να εξασφαλίσει τους υπολογιστές και τα δίκτυά του, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη δημοσιότητας στις ειδήσεις. Όπως το τελευταίο καυτό αμοιβαίο κεφάλαιο - από τη στιγμή που το κάνει σε μια εφημερίδα ή περιοδικό, είναι παλιά νέα και πιθανότατα πολύ αργά για να αντιδράσετε ούτως ή άλλως.

Ωστόσο, ως ένα από τα μέτρα κοινής λογικής που δεν είναι καθαρή διαφημιστική εκστρατεία, θα πρέπει να εξετάσετε την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Εάν βρίσκεστε σε διακοπές, μπορείτε να στείλετε μια καρτ ποστάλ σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας με ένα γρήγορο μήνυμα "επιθυμείτε να ήσασταν εδώ". Αλλά εάν γράφετε μια προσωπική επιστολή στον ίδιο φίλο ή μέλος της οικογένειας, θα προτιμούσατε να το σφραγίσετε σε ένα φάκελο.

Γιατί πρέπει να κρυπτογραφήσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο;

Αν στέλνετε μια επιταγή για να πληρώσετε ένα λογαριασμό ή ίσως μια επιστολή που λέει σε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας ότι το επιπλέον κλειδί στο σπίτι σας είναι κρυμμένο κάτω από το μεγάλο βράχο στα αριστερά της πίσω βεράντας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φάκελο ασφαλείας με εκκολαφθεί γραμμές για να αποκρύψετε ή να αποκρύψετε ακόμα καλύτερα τα περιεχόμενα του φακέλου. Το ταχυδρομείο προσφέρει διάφορα άλλα μέσα παρακολούθησης μηνυμάτων - αποστέλλοντας το πιστοποιημένο γράμμα, ζητώντας επιστροφή, εξασφαλίζοντας το περιεχόμενο ενός πακέτου κ.λπ.

Γιατί λοιπόν θα στείλατε προσωπικά ή εμπιστευτικά στοιχεία σε ένα απροστάτευτο email; Η αποστολή πληροφοριών σε ένα μη κρυπτογραφημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι το ισοδύναμο της εγγραφής του σε μια καρτ ποστάλ για να δει κανείς όλοι.

Η κρυπτογράφηση του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα κρατήσει όλους, εκτός από τους πιο αφοσιωμένους χάκερ, από την παρακολούθηση και την ανάγνωση των προσωπικών σας επικοινωνιών. Χρησιμοποιώντας ένα προσωπικό πιστοποιητικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το διαθέσιμο από το Comodo, μπορείτε να υπογράψετε ψηφιακά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, έτσι ώστε οι παραλήπτες να μπορούν να επαληθεύσουν ότι είναι πραγματικά από εσάς, καθώς και να κρυπτογραφήσουν τα μηνύματά σας, ώστε να μπορούν να το δουν μόνο οι παραλήπτες. Μπορείτε να λάβετε το δωρεάν πιστοποιητικό σας συμπληρώνοντας μια πολύ σύντομη και απλή φόρμα εγγραφής.

Αυτό εισάγει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Με την απόκτηση και χρήση ενός προσωπικού πιστοποιητικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ψηφιακή υπογραφή των μηνυμάτων σας, μπορείτε να βοηθήσετε στην εξάλειψη της παλίρροιας του spam και του κακόβουλου λογισμικού που διανέμονται στο όνομά σας. Εάν οι φίλοι και η οικογένειά σας είναι εξειδικευμένα να γνωρίζουν ότι τα μηνύματα από εσάς θα περιέχουν την ψηφιακή υπογραφή σας όταν λαμβάνουν ένα μήνυμα χωρίς υπογραφή με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι πλαστογραφημένη ως πηγή, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πραγματικά από εσάς και τη διαγράψετε.

Πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η τυπική κρυπτογράφηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι διαθέτετε ένα δημόσιο κλειδί και ένα ιδιωτικό κλειδί (αυτό το είδος κρυπτογράφησης είναι επίσης γνωστό ως Υποδομή δημόσιου κλειδιού ή PKI). Εσείς και μόνο εσείς θα έχετε και χρησιμοποιείτε το ιδιωτικό σας κλειδί. Το δημόσιο κλειδί σας παραδίδεται σε οποιονδήποτε επιλέγετε ή ακόμα και δημοσιοποιήσετε.

Αν κάποιος θέλει να σας στείλει ένα μήνυμα που προορίζεται μόνο για εσάς, θα το κρυπτογράφετε χρησιμοποιώντας το δημόσιο κλειδί σας. Το ιδιωτικό σας κλειδί απαιτείται για να αποκρυπτογραφήσει ένα τέτοιο μήνυμα, οπότε ακόμα και αν κάποιος παραβιαστεί το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα ήταν άχρηστο γι 'αυτούς. Όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάποιον άλλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιδιωτικό κλειδί για να υπογράψετε ψηφιακά το μήνυμα, έτσι ώστε ο παραλήπτης να μπορεί να είναι σίγουρος ότι είναι από εσάς.

Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι υπογράφετε ή κρυπτογραφείτε όλα τα μηνύματά σας, όχι μόνο τα εμπιστευτικά ή τα ευαίσθητα. Εάν κρυπτογραφείτε μόνο ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή περιέχει τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας και ένας εισβολέας παρακολουθεί την επισκεψιμότητα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα διαπιστώσει ότι το 99% των μηνυμάτων σας είναι κρυπτογραφημένο απλό κείμενο και ένα μήνυμα κρυπτογραφείται. Αυτό είναι σαν να επισυνάπτετε ένα έντονο κόκκινο σημάδι νέον που λέει "Hack Me" στο μήνυμα.

Αν κρυπτογραφήσετε όλα τα μηνύματά σας, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο έργο ακόμα και για έναν εξειδικευμένο επιτιθέμενο για να κοσκινίσει. Μετά την επένδυση του χρόνου και της προσπάθειας για την αποκρυπτογράφηση 50 μηνυμάτων που λένε απλά "Happy Birthday" ή "Θέλετε να γκολφ αυτό το Σαββατοκύριακο;" ή "Ναι, συμφωνώ", ο επιτιθέμενος πιθανότατα δεν θα σπαταλάει πλέον χρόνο στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού θα λάβετε δωρεάν προσωπικά ψηφιακά πιστοποιητικά, ανατρέξτε στους συνδέσμους στα δεξιά αυτού του άρθρου. Για λεπτομέρειες και οδηγίες από τη Microsoft για τη χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών για την υπογραφή και την κρυπτογράφηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook Express, διαβάστε τον οδηγό Βήμα-βήμα για τις λειτουργίες δημόσιου κλειδιού στο πρόγραμμα περιήγησης express 5.0 και παραπάνω.