Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης Linksys WRT54G

Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης WRT54G και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης και υποστήριξης

Για όλες τις εκδόσεις του δρομολογητή Linksys WRT54G, ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης είναι admin . Ο κωδικός πρόσβασης WRT54G κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων .

Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του WRT54G είναι 192.168.1.1 . Είναι μέσω αυτής της διεύθυνσης ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις και τις επιλογές του δρομολογητή.

Δεν υπάρχει προεπιλεγμένο όνομα χρήστη για το WRT54G, που σημαίνει ότι μπορείτε και πρέπει να αφήσετε αυτό το πεδίο τελείως κενό κατά τη σύνδεση.

Σημείωση: Όλα τα προεπιλεγμένα δεδομένα που αναφέρθηκαν ισχύουν για όλες τις εκδόσεις του WRT54G που ενδέχεται να υπάρχουν και παρέχουν πλήρη δικαιώματα διαχειριστή.

Τι να κάνετε αν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης WRT54G δεν έχει αποτέλεσμα

Εάν ο κωδικός πρόσβασης στο Linksys WRT54G έχει αλλάξει ποτέ (πράγμα που είναι καλό!) Τότε ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης του admin δεν θα λειτουργήσει. Δεν παραμένει ως κωδικός "backup" ή κάτι τέτοιο.

Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επαναφέρετε τον δρομολογητή WRT54G στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές του ρυθμίσεις, οι οποίες θα επαναφέρουν όλες τις παραμέτρους στο πώς ήταν όταν ο δρομολογητής αγοράστηκε για πρώτη φορά, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασης.

Σημείωση: Η επαναφορά ενός δρομολογητή είναι διαφορετική από την επανεκκίνηση ή την επανεκκίνηση του. Η επανεκκίνηση ενός δρομολογητή απλά σημαίνει ότι πρέπει να τον απενεργοποιήσετε και στη συνέχεια να τον ξαναρχίσετε, διατηρώντας όλες τις τρέχουσες ρυθμίσεις του ανέπαφα στη διαδικασία.

Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε έναν δρομολογητή Linksys WRT54G:

  1. Γυρίστε το WRT54G γύρω έτσι έχετε πρόσβαση στο πίσω μέρος του δρομολογητή.
  2. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Επαναφορά . Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα στυλό ή άλλο μικρό αντικείμενο, για να το έχετε πρόσβαση.
  3. Απελευθερώστε το κουμπί επαναφοράς αφού το κρατήσετε για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα .
  4. Αποσυνδέστε το WRT54G για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνδέστε το ξανά.
  5. Περιμένετε 60 δευτερόλεπτα , δίνοντας στον δρομολογητή χρόνο για να εκκινήσει.
  6. Συνδέστε το δρομολογητή WRT54G στον υπολογιστή σας μέσω καλωδίου δικτύου.
  7. Συνδεθείτε στο δρομολογητή χρησιμοποιώντας την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του, http://192.168.1.1/, και πληκτρολογήστε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης του admin .
  8. Αλλάξτε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης δρομολογητή από το admin σε κάτι πιο ασφαλές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη τον κωδικό πρόσβασης αυτή τη φορά! Η αποθήκευση του σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών είναι μια καλή ιδέα.

Τώρα που έχετε επαναφέρει το δρομολογητή, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε ξανά το ασύρματο δίκτυο και να ρυθμίσετε ξανά τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που έχετε ορίσει προηγουμένως. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από τον κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου και το όνομα δικτύου σε όλους τους προσαρμοσμένους διακομιστές DNS που έχουν διαμορφωθεί, στατικές διευθύνσεις IP , κανόνες προώθησης θυρών κ.λπ.

Όταν τελειώσετε, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη δυνατότητα στο μενού Administration> Configuration Backup για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των ρυθμίσεων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τα επαναφέρετε εύκολα αν χρειαστεί να επαναφέρετε ξανά τον δρομολογητή.

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή WRT54G

Εάν το 192.168.1.1 δεν είναι η διεύθυνση IP που έχει διαμορφωθεί για το δρομολογητή, είναι λιγότερο πρόβλημα από ότι εάν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης δεν είναι σωστός. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε ολόκληρο το δρομολογητή μόνο για να βρείτε τη διεύθυνση IP του.

Υποθέτοντας ότι το Linksys WRT54G έχετε λειτουργήσει ως δρομολογητής, πιθανότατα έχετε αρκετές συσκευές που έχουν συνδεθεί με αυτό. Βρείτε μία από αυτές τις συσκευές και ελέγξτε τη διεύθυνση IP που έχει ρυθμιστεί ως προεπιλεγμένη πύλη .

Δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε αυτό; Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway για οδηγίες σχετικά με αυτήν την ενέργεια στα Windows.

Linksys WRT54G Firmware & amp; Εγχειρίδια

Το τελευταίο υλικολογισμικό που διατίθεται για το WRT54G είναι διαθέσιμο στη σελίδα Linksys WRT54G Downloads, καθώς και οδηγίες για την αναβάθμιση του υλικολογισμικού του δρομολογητή (εδώ).

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει το υλικολογισμικό που ταιριάζει με την έκδοση υλικού του δρομολογητή σας WRT54G! Ο αριθμός έκδοσης υλικού μπορεί να βρεθεί στο κάτω μέρος του δρομολογητή σας. Αν δεν υπάρχει αριθμός έκδοσης, κάντε λήψη του υλικολογισμικού για την έκδοση υλικού 1.0 .

Το ίδιο υλικολογισμικό πιθανότατα χρησιμοποιείται σε όλες τις εκδόσεις του δρομολογητή WRT54G, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό τμήμα στη σελίδα λήψης, πριν κάνετε κλικ στο στοιχείο Λήψη για να λάβετε το υλικολογισμικό. Για παράδειγμα, αν έχετε έναν δρομολογητή της έκδοσης 2.0, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την έκδοση υλικού 2.0 στη σελίδα λήψης.

Ακολουθεί ένας άμεσος σύνδεσμος στο Εγχειρίδιο Linksys WRT54G , το οποίο είναι σε μορφή PDF . Αυτό το εγχειρίδιο ισχύει για όλες τις εκδόσεις υλικού.

Όλα τα άλλα που θα μπορούσατε ενδεχομένως να θέλετε να μάθετε σχετικά με το δρομολογητή μπορείτε να βρείτε στη σελίδα υποστήριξής του στην ιστοσελίδα της Linksys, την υποστήριξη Linksys WRT54G, συμπεριλαμβανομένων των συχνών ερωτήσεων και των πολυάριθμων εγχειριδίων.

Αγοράστε ένα νέο δρομολογητή Linksys WRT54G στο Amazon