Τι είναι η υπογραφή δίσκου;

Επεξήγηση υπογραφών δίσκου, βοήθεια για την επίλυση συγκρούσεων υπογραφής δίσκου

Μια υπογραφή δίσκου είναι ένας μοναδικός αριθμός ταυτοποίησης για μια μονάδα σκληρού δίσκου ή άλλη συσκευή αποθήκευσης δεδομένων που είναι αποθηκευμένη ως μέρος του κύριου αρχείου εκκίνησης .

Οι υπογραφές δίσκων χρησιμοποιούνται από το λειτουργικό σύστημα για να διαφοροποιήσουν τις συσκευές αποθήκευσης στον υπολογιστή σας.

Μπορεί να δείτε τον όρο υπογραφή δίσκου με διαφορετικά ονόματα, όπως ταυτότητα δίσκου , μοναδικό αναγνωριστικό , υπογραφή HDD ή υπογραφή ανοχής .

Τρόπος εύρεσης υπογραφής δίσκου συσκευής

Στα Windows, μια λίστα με κάθε υπογραφή δίσκου που έχει καταγραφεί ποτέ σε έναν επιμέρους υπολογιστή από την εγκατάσταση των Windows αποθηκεύεται στην ομάδα HKEY_LOCAL_MACHINE στο μητρώο των Windows , στην ακόλουθη τοποθεσία:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ MountedDevices

Συμβουλή: Δεν είστε εξοικειωμένοι με το μητρώο των Windows; Ανατρέξτε στο βοήθημα " Πώς να ανοίξετε τον οδηγό του Επεξεργαστή μητρώου" .

Μια υπογραφή δίσκου αποτελείται από 8 αλφαριθμητικά ψηφία από 0 έως 9 και από Α έως F. Το παρακάτω είναι ένα παράδειγμα της δεκαεξαδικής τιμής ενός δίσκου που βρίσκεται στην παραπάνω θέση μητρώου, με τα πρώτα 4 byte (8 ψηφία) να είναι υπογραφή δίσκου:

44 4d 49 4f 3a 49 44 3a b8 58 b2 α2 ca 03 b4 4c b5 1d a0 22 53 a7 31 f5

Το Multibooters.com έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανάγνωσης των τιμών υπογραφής δεκαδικών ψηφίων στο μητρώο των Windows, συμπεριλαμβανομένων των τιμών που αφορούν τις κατατμήσεις που συνθέτουν ένα σκληρό δίσκο.

Σύγκρουση υπογραφών δίσκου & amp; Γιατί συμβαίνουν

Ενώ είναι σπάνιο, είναι πιθανό να τρέξει σε μια σύγκρουση υπογραφής δίσκου στα Windows, που είναι αυτό που ονομάζεται όταν δύο συσκευές αποθήκευσης έχουν ακριβώς την ίδια υπογραφή δίσκου.

Πιθανώς ο πιο συνηθισμένος λόγος που θα συναντήσετε μια σύγκρουση υπογραφής δίσκου είναι όταν μια μονάδα έχει κλωνοποιηθεί, κατά τομέα, για να κάνει το ίδιο αντίγραφο και στη συνέχεια επιχειρείται να τοποθετηθεί ή να χρησιμοποιηθεί μαζί με το πρωτότυπο.

Ένα παρόμοιο σενάριο μπορεί να διαπιστωθεί όταν το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή τα εργαλεία virtualization κάνουν έναν εικονικό σκληρό δίσκο από έναν φυσικό σκληρό δίσκο. Η χρήση των δύο μαζί ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει σε σφάλμα σύγκρουσης υπογραφής δίσκου επειδή είναι ταυτόσημα αντίγραφα.

Εντοπισμός σφάλματος υπογραφής δίσκου στα Windows

Σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows Vista και Windows XP , η υπογραφή δίσκου ενός δίσκου που αναφέρει μια σύγκρουση υπογραφών θα αλλάξει αυτόματα όταν είναι συνδεδεμένη, επειδή τα Windows δεν θα επιτρέψουν την ταυτόχρονη λειτουργία δύο δίσκων εάν έχουν ταυτόσημες υπογραφές δίσκου .

Επίσης, τα Windows δεν δέχονται δύο ταυτόσημες υπογραφές δίσκου στα Windows 10 , Windows 8 και Windows 7 . Ωστόσο, σε αυτές τις εκδόσεις των Windows, η δεύτερη μονάδα δίσκου που δημιουργεί τη σύγκρουση υπογραφής θα απενεργοποιηθεί και δεν θα τοποθετηθεί για χρήση μέχρι να επιδιορθωθεί η σύγκρουση.

Ένα σφάλμα σύγκρουσης υπογραφής δίσκου σε αυτές τις νεότερες εκδόσεις των Windows μπορεί να μοιάζει με ένα από αυτά τα μηνύματα:

Msgstr "" "Αυτή η δισκέτα είναι εκτός σύνδεσης επειδή έχει μια σύγκρουση υπογραφής με έναν άλλο δίσκο που είναι συνδεδεμένος" " Αυτή η δισκέτα είναι εκτός σύνδεσης επειδή έχει μια σύγκρουση υπογραφής" msgstr " Η επιλογή εκκίνησης απέτυχε επειδή μια απαιτούμενη συσκευή είναι απρόσιτη"

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα σύγκρουσης υπογραφής δίσκου στα Windows

Η επίλυση σφάλματος σύγκρουσης υπογραφών δίσκου για σκληρό δίσκο που αποθηκεύει μόνο δεδομένα και δεν έχει εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα των Windows, όπως μια μονάδα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, είναι τόσο εύκολη όσο και η περιστροφή του σκληρού δίσκου στο διαδίκτυο από τη Διαχείριση δίσκων , επιτρέποντας μια νέα υπογραφή δίσκου που θα δημιουργηθεί.

Εάν ο σκληρός δίσκος που έχει το σφάλμα σύγκρουσης υπογραφής δίσκου είναι αυτός που πρέπει να εκκινηθεί από για να τρέξει τα Windows, τότε ο καθορισμός της σύγκρουσης μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολος.

Τα βήματα για να διορθώσετε ένα σφάλμα σύγκρουσης υπογραφής δίσκου και παραδείγματα στιγμιότυπων για τα σφάλματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε στη Διαχείριση δίσκων, μπορούν να προβληθούν στα Blogs του Multibooters.com και του TechNet.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπογραφές δίσκων

Η αντικατάσταση ή η επιδιόρθωση της κύριας εγγραφής εκκίνησης, η εγκατάσταση ενός νέου λειτουργικού συστήματος ή η χρήση ενός εργαλείου διαίρεσης δίσκων μπορεί να αντικαταστήσει μια υπογραφή δίσκου, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο σε παλαιότερα συστήματα και εργαλεία, αφού τα περισσότερα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα και προγράμματα διαμέρισης διατηρούν την υπάρχουσα υπογραφή διαπιστώνει.

Για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής υπογραφής δίσκου (ενδεχομένως χωρίς να χάσετε όλα τα δεδομένα της μονάδας δίσκου), ανατρέξτε σε αυτήν την ενότητα Πώς να αλλάξετε μια υπογραφή δίσκου χωρίς να χάσετε εκπαιδευτικό υλικό δεδομένων στο HowToHaven.com .