Χρήση και κακή χρήση του Word Broadband στη δικτύωση

Οι ταχύτητες που πληρούν τις ευρυζωνικές ταχύτητες διαφέρουν ανάλογα με τις χώρες

Ο όρος "ευρυζωνικό" αναφέρεται τεχνικά σε οποιονδήποτε τύπο τεχνικής μετάδοσης σήματος - είτε ενσύρματο είτε ασύρματο - που μεταφέρει δύο ή περισσότερους διαφορετικούς τύπους δεδομένων σε ξεχωριστά κανάλια. Σε δημοφιλή χρήση, αναφέρεται σε οποιαδήποτε σύνδεση στο internet υψηλής ταχύτητας.

Ορισμοί της ευρυζωνικότητας

Καθώς οι παλαιές τηλεφωνικές συνδέσεις με το διαδίκτυο άρχισαν να αντικαθίστανται με νεότερες εναλλακτικές λύσεις υψηλότερης ταχύτητας, όλες οι νεώτερες τεχνολογίες κυκλοφορούσαν συνήθως ως "ευρυζωνικό διαδίκτυο". Οι κυβερνητικές και βιομηχανικές ομάδες προσπάθησαν να ορίσουν επίσημους ορισμούς για το τι διακρίνει τις ευρυζωνικές υπηρεσίες από τις μη ευρυζωνικές συνδέσεις, βασιζόμενες κυρίως στα μέγιστα ποσοστά δεδομένων που υποστηρίζουν. Αυτοί οι ορισμοί έχουν ποικίλει με την πάροδο του χρόνου και επίσης ανά χώρα. Για παράδειγμα:

Τύποι τεχνολογιών ευρυζωνικών δικτύων

Μεταξύ των τεχνολογιών πρόσβασης στο διαδίκτυο που ταξινομούνται συνήθως ως ευρυζωνικές συνδέσεις είναι:

Τα δίκτυα ευρυζωνικών δικτύων μοιράζονται πρόσβαση σε ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω τεχνολογιών τοπικού δικτύου όπως Wi-Fi και Ethernet . Παρόλο που και οι δύο λειτουργούν με υψηλές ταχύτητες, κανένα από αυτά δεν θεωρείται ευρυζωνικό.

Θέματα με Ευρυζωνικότητα

Τα άτομα που ζουν σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες ή υπανάπτυκτες περιοχές τείνουν να υποφέρουν από την έλλειψη πρόσβασης σε υπηρεσίες ευρυζωνικού διαδικτύου, καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν λιγότερα οικονομικά κίνητρα για να εξυπηρετήσουν περιοχές με σχετικά λιγότερους δυνητικούς πελάτες. Τα αποκαλούμενα δημοτικά ευρυζωνικά δίκτυα που προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτύου που υποστηρίζονται από κυβερνήσεις σε κατοίκους έχουν κατασκευαστεί σε ορισμένες περιοχές, αλλά αυτές έχουν περιορισμένη εμβέλεια και αναφέρθηκαν σε εντάσεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Η οικοδόμηση μεγάλων ευρυζωνικών δικτύων πρόσβασης στο Διαδίκτυο μπορεί να είναι δαπανηρή λόγω της εκτεταμένης υποδομής και της σχετικής βιομηχανικής ρύθμισης. Το υψηλό κόστος υποδομής καθιστά δύσκολο για τους παρόχους υπηρεσιών να μειώσουν τις τιμές των συνδρομών τους και να προσφέρουν αξιόπιστα στους πελάτες τις ταχύτητες σύνδεσης που θέλουν. Στη χειρότερη περίπτωση, οι χρήστες μπορούν να χρεώνουν υψηλά πρόσθετα τέλη για την υπέρβαση του μηνιαίου επιδόματος σχεδίου δεδομένων ή να περιορίζουν προσωρινά την υπηρεσία τους.