Κορυφαίοι προσαρμογείς ασύρματου δικτύου HomePlug AV Powerline

Οι προσαρμογείς δικτύου υπολογιστών που βασίζονται στο πρότυπο HomePlug AV επιτρέπουν τη σύνδεση συσκευών σε οικιακό δίκτυο μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού. Οι συσκευές HomePlug AV προσφέρουν μέγιστο εύρος ζώνης δικτύου 200 Mbps , αν και οι πραγματικές ταχύτητες σύνδεσης τείνουν να είναι σημαντικά χαμηλότερες στην πράξη.

Ενώ οι προσαρμογείς δικτύου powerline παραδοσιακά χρειάζονται συσκευές για να συνδέονται μέσω καλωδίων Ethernet , οι προσαρμογείς HomePlug AV που αναφέρονται εδώ διαθέτουν ενσωματωμένη υποστήριξη ασύρματης γέφυρας, επιτρέποντας στους φορητούς υπολογιστές, τα τηλέφωνα και άλλες κινητές συσκευές να ενταχθούν στο δίκτυο powerline μέσω της διασύνδεσης Wi-Fi . Κάθε μία ενσωματώνει επίσης μία ενσωματωμένη θύρα Ethernet . Σημειώστε ότι αυτές οι μονάδες συνήθως πωλούνται ως μέρος μεγαλύτερων κιτ που περιλαμβάνουν ένα ζεύγος προσαρμογέων, καλώδια Ethernet και προαιρετικό λογισμικό.

Εκτός εάν σημειώνεται διαφορετικά, τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν επίσης ένα φυσικό πλήκτρο ώρας για το Wi-Fi Protected Setup (WPS) . Το WPS δεν συνιστάται να χρησιμοποιείται για σύνδεση με δίκτυα Wi-Fi λόγω της λανθασμένης εφαρμογής της ασφάλειας δικτύου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωριστά βοηθητικά προγράμματα λογισμικού που παρέχονται από τον προμηθευτή για να διαμορφώσουν την κρυπτογράφηση ανάλογα με τις ανάγκες.


Δείτε επίσης - Εισαγωγή στην Powerline Home Networking και στο HomePlug

Netgear XAVN2001

Αμαζόνα

Το XAVN2001 της Netgear υποστηρίζει ενσωματωμένο ασύρματο δίκτυο N ( 802.11n ) Wi-Fi. Είναι σχετικά μικρό μέγεθος - 4,41 x 2,91 x 1,77 ίντσες (11,2 x 7,4 x 4,5 cm) - σε σχέση με άλλα προϊόντα αυτής της κατηγορίας είναι βολικό όταν χρειάζεται να συνδέσετε σε πρίζες τοίχου κοντά στο πάτωμα ή σε στενές περιοχές. Μια από τις ενδεικτικές λυχνίες της μονάδας δείχνει την ποιότητα του σήματος ενός συνδεδεμένου προσαρμογέα, συμβάλλοντας στη σύγκριση της απόδοσης των διαφόρων πριζών. Η μονάδα περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, μέρος της οικογένειας προϊόντων Netgear Green. Περισσότερο "

TP-Link TL-WPA281

Αμαζόνα
Το TL-WPA281 υποστηρίζει ενσωματωμένο ασύρματο N. Μετρητά 6,6 x 3,6 x 5,5 ίντσες (16,7 x 9,1 x 14,0 εκ.). Παρόλο που ορισμένοι ιστότοποι ταξινομούν το TL-WPA281 ως συσκευή 300 Mbps, αυτό αναφέρεται στην ταχύτητα σύνδεσης 802.11n και όχι στην ταχύτητα σύνδεσης γραμμής ισχύος, η οποία είναι το πρότυπο 200 Mbps για το HomePlug AV. Περισσότερο "

Linksys PLW400

Αμαζόνα
Το PLW400 υποστηρίζει Wireless N Wi-Fi. Είναι σχετικά μεγάλο μέγεθος - 3,3 x 9,5 x 6,3 ίντσες - μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα. Ορισμένοι διαδικτυακοί αναθεωρητές έχουν διαμαρτυρηθεί για την ποιότητα της τεκμηρίωσης του προϊόντος.