Πώς να μορφοποιήσετε RSS: Προσθήκη στυλ σε μια Feed

Ένα πρόβλημα που ξεχωρίζει με το Rich Site Summary ( RSS - συχνά γνωστό ως Real Simple Syndication) είναι το στυλ ή η έλλειψη. Αριστερά χωρίς καμία μορφοποίηση, οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε μια ροή RSS δεν είναι παρά ακατέργαστα δεδομένα. Μοιάζει λίγο σαν μια εκτύπωση υπολογιστή ή αρχείο κειμένου. Είναι ακόμα λειτουργικό και παρέχει όλες τις πληροφορίες που ένας αναγνώστης χρειάζεται να καταναλώνει περιεχόμενο, αλλά φαίνεται να είναι ήπιος.

Το ερώτημα είναι μήπως μπορείτε να κάνετε τις πληροφορίες σχετικά με τον ιστοχώρο σας ή το ιστολόγιό σας σε μια ζωοτροφών ωραία ευχάριστη και ελκυστική; Η απάντηση είναι ναι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό, αλλά το πιο απλό είναι να συνδέσετε ένα αρχείο CSS στο έγγραφο XML.

Τι είναι το CSS;

Τα Φύλλα Στυλ Cascading (CSS) είναι ένας τρόπος μορφοποίησης ενός εγγράφου. Το πλεονέκτημα του CSS είναι ότι παίρνει τις οδηγίες παρουσίασης μιας σελίδας και τις χωρίζει. Αυτό σημαίνει ότι μια σελίδα CSS μπορεί να λειτουργήσει για πολλά έγγραφα ή ιστοσελίδες. Έχω ήδη καλύψει την προσθήκη του CSS σε XML. Όταν εργάζεστε με ένα αρχείο XML για μια ροή RSS, η ιδέα είναι η ίδια.

Πώς να προσθέσετε CSS Styling σε RSS

Το CSS είναι ένα ξεχωριστό αρχείο που δίνει συγκεκριμένες οδηγίες μορφοποίησης σε έναν επεξεργαστή. Ο επεξεργαστής εξετάζει κάθε γραμμή στο έγγραφο XML σε σειρά. Θα ξεκινήσει με τη δήλωση δήλωσης. Αυτό προσδιορίζει τη γλώσσα του αρχείου και παρέχει πληροφορίες, όπως έκδοση.

Ο επεξεργαστής θα μετακινηθεί προς τα κάτω στην επόμενη γραμμή στον κώδικα. Όταν συνδέετε το CSS σε ένα αρχείο XML, αυτή η γραμμή θα πρέπει να χρησιμεύει ως δείκτης στο αρχείο μορφοποίησης.

Με την προσθήκη αυτής της γραμμής στο αρχείο XML RSS , αναφέρετε στον επεξεργαστή ότι υπάρχει ξεχωριστό αρχείο με πληροφορίες. Σε αυτήν την περίπτωση, το αρχείο είναι ένα φυλλοειδές φύλλο στυλ. Ο επεξεργαστής ξέρει να ανοίξει το αρχείο και να το διαβάσει. Το ολοκληρωμένο αρχείο XML για μια ροή RSS θα έμοιαζε κάπως έτσι:

XML άρθρα από τη Lifewire Συναρπαστικές νέες προσφορές από τον κόσμο της XML και της Lifewire http://www.lifewire.com/xml-articles-example-url.html Lifewire Μείνετε ενημερωμένοι σε όλες τις συμβουλές και κόλπα στο web design με https: // www. / /

Ο τρόπος μορφοποίησης και μορφοποίησης των πληροφοριών εξαρτάται από εσάς. Χρησιμοποιήστε τις ετικέτες στοιχείου στην XML για το αρχείο CSS. Για παράδειγμα:

στοιχείο {εμφάνιση: μπλοκ? περιθώριο-κάτω: 30pt; περιθώριο-αριστερά? 0; }}