Ένα εγχειρίδιο σχετικά με τον τρόπο χρήσης των μορφών αλληλογραφίας

Εκπαιδευτικό Έντυπο HTML

Ένα κοινό χαρακτηριστικό των δικτυακών τόπων που πολλοί νέοι ασχολούνται με το σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι οι φόρμες. Ενδεχομένως να θέλετε να προσθέσετε μια φόρμα στον ιστότοπό σας ως απλό τρόπο ώστε οι χρήστες να έρχονται σε επαφή μαζί σας για να υποβάλουν ερωτήσεις ή να εκφράσουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Δυστυχώς, τα σε απευθείας σύνδεση μαθήματα σχετικά με τον τρόπο προσθήκης πολύπλοκων εντύπων ιστότοπων μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και να μετατρέψουν τους νέους επαγγελματίες στον ιστό.

Οι φόρμες ιστού δεν πρέπει να είναι δύσκολο να εργαστούν, ακόμα και για νέους ιστοτόπους.

Οι φόρμες αλληλογραφίας είναι ένας εύκολος τρόπος να δουλέψετε τα έντυπα. Βασίζονται σε πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή δεδομένων φόρμας από τον υπολογιστή του πελάτη στον κάτοχο της φόρμας. Τα δεδομένα της φόρμας που συμπληρώνει ο χρήστης του ιστότοπου είναι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση όπως καθορίζεται στην κωδικοποίηση της φόρμας.

Εάν είστε νέοι στο σχεδιασμό ιστοσελίδων και δεν ξέρετε πώς να προγραμματίσετε πιο πολύπλοκες αλληλεπιδράσεις, ή τρέχετε έναν μικρό ιστότοπο και απλά θέλετε έναν απλό τρόπο να προσθέσετε μια φόρμα, έχοντας μια φόρμα mailto ως φόρμα επικοινωνίας είναι πολύ πιο εύκολο από το να μαθαίνεις να γράφεις PHP. Είναι επίσης φθηνότερο από την αγορά ενός προ-γραπτό scrip να το κάνει για σας.

Με αυτό το γρήγορο σεμινάριο, μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις φόρμες mailto. Ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει ποτέ κάτι τέτοιο στο παρελθόν, η πλοήγηση στην τεχνική είναι εύκολη και σίγουρα στο βασίλειο του "αρχιτεκτονικού σχεδιασμού".

Ξεκινώντας

Οι φόρμες HTML μπορούν να αποτελέσουν πρόκληση για τους νέους προγραμματιστές ιστού, επειδή χρειάζονται κάτι περισσότερο από την εκμάθηση HTML σήμανσης. Εκτός από τα στοιχεία HTML που απαιτούνται για τη δημιουργία των εντύπων και των πεδίων, πρέπει επίσης να έχετε κάποιο τρόπο να αποκτήσετε τη φόρμα "εργασία". Αυτό συνήθως απαιτεί πρόσβαση σε μια δέσμη ενεργειών CGI ή σε άλλο πρόγραμμα που θα δημιουργηθεί στο χαρακτηριστικό "action" της φόρμας.

Αυτή η ενέργεια είναι ο τρόπος με τον οποίο η φόρμα επεξεργάζεται τα δεδομένα και τι κάνει με αυτήν στη συνέχεια (γράψτε σε μια βάση δεδομένων, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.λπ.)

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε μια δέσμη ενεργειών που θα κάνει τη φόρμα σας να λειτουργήσει, υπάρχει μια ενέργεια φόρμας που υποστηρίζουν τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.

action = " mailto: youremailaddress "

Αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να λάβετε τα δεδομένα της φόρμας από τον ιστότοπό σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας.

Είναι βέβαιο ότι αυτή η λύση είναι πολύ περιορισμένη σε ό, τι μπορεί να κάνει, αλλά για πολύ μικρές ιστοσελίδες, είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Τεχνάσματα για τη χρήση των εντύπων αλληλογραφίας

Χρησιμοποιήστε το χαρακτηριστικό enctype = "text / plain"
Αυτό λέει στον browser όσο και στον πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η φόρμα στέλνει απλό κείμενο και όχι τίποτα πιο περίπλοκο. Ορισμένα προγράμματα περιήγησης και προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλουν δεδομένα φόρμας κωδικοποιημένα για ιστοσελίδες . Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα αποστέλλονται ως μία μακρά γραμμή, οι χώροι αντικαθίστανται από συν (+) και κωδικοποιούνται άλλοι χαρακτήρες. Η χρήση του χαρακτηριστικού enctype = "text / plain" βοηθά στην ευκολότερη ανάγνωση των δεδομένων.

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο GET ή POST
Ενώ η μέθοδος POST μερικές φορές λειτουργεί, συχνά προκαλεί μόνο στο πρόγραμμα περιήγησης να ανοίξει ένα κενό παράθυρο email. Εάν αυτό σας συμβεί με τη μέθοδο GET, δοκιμάστε να μεταβείτε στο POST.

Δείγμα φόρμας αλληλογραφίας

Εδώ είναι μια μορφή δείγματος που χρησιμοποιεί την ενέργεια mailto (σημειώστε - αυτή είναι μια πολύ απλή σήμανση. Στην ιδανική περίπτωση θα κωδικοποιούσατε αυτά τα πεδία φόρμας χρησιμοποιώντας περισσότερα σημασιολογικά σήματα και στοιχεία, αλλά αυτό το παράδειγμα αρκεί για το εύρος αυτού του σεμιναρίου):



Το πρώτο σας όνομα:

Το επώνυμό σας:

Σχόλια: