Πέντε βασικά έργα Raspberry Pi

Σε $ 35, η Raspberry Pi είναι σχεδόν μια αγορά ώθησης. Μόλις βρίσκεται στα χέρια σας, η βασική του φύση απαιτεί να χρησιμοποιηθεί σε μερικά μεγάλα έργα . Ενώ είναι πάντα δελεαστικό να πηδάς και να οικοδομήσεις κάτι εντελώς μυαλό, πληρώνεις για να ξεκινήσεις με μερικά απλά έργα και να μάθεις το σύστημα πριν πηδήξεις στο βαθύ άκρο και βιώνοντας απογοήτευση.

Εύκολα Κριτήρια Έργου

Κατατάξαμε εύκολα, βασικά σχέδια Raspberry Pi ως αυτά που απαιτούσαν περιορισμένη ποσότητα τεχνογνωσίας στον προγραμματισμό και απαιτούσαν μόνο υλικό που θα μπορούσε να ανήκει ήδη. Συνιστούμε σίγουρα μια οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι όταν εργάζεστε με το Raspberry Pi, καθώς κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, ειδικά όταν μόλις ξεκινάτε.

Webcam Server

Η μετατροπή του Raspberry Pi σε έναν διακομιστή κάμερας web για απομακρυσμένη πρόσβαση ή παρακολούθηση ή καταγραφή συμβάντων ενώ βρίσκεστε μακριά είναι μια μεγάλη χρήση των δυνατοτήτων του Raspberri Pi. Αυτό το έργο βασίζεται στην προσθήκη δυνατοτήτων Wifi στο Raspberry Pi και προσθέτει μια κάμερα στο μίγμα, υποστηρίζοντας όλες τις ενσωματωμένες θύρες USB. Το έργο απαιτεί τουλάχιστον ένα ασύρματο προσαρμογέα USB και μια κάμερα web, στοιχεία που μπορεί να έχετε γύρω από το σπίτι σας. Υπάρχουν πολλά τεκμηριωμένα έργα διακομιστή webcam που χρησιμοποιούν μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων, ασύρματων προσαρμογέων και λειτουργιών. Ορισμένα έργα έχουν προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στην προσαρμογή του έργου ώστε να απομακρύνονται οι μπαταρίες για απομακρυσμένη παρακολούθηση.

Προσθέστε Wifi

Το ενσωματωμένο ethernet 10/100 στο Raspberry Pi είναι ένα καλό ξεκίνημα για την παροχή βασικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, αλλά σήμερα αναμένουμε από τις συσκευές μας να έχουν ασύρματες δυνατότητες. Ευτυχώς προσθέτοντας Wi-Fi στο Raspberry Pi είναι σχετικά ανώδυνη, τόσο στο πορτοφόλι όσο και στο επίπεδο στρες. Θα χρειαστείτε ένα ασύρματο προσαρμογέα USB για αυτό το έργο. Ορισμένοι προσαρμογείς USB Wifi απαιτούν περισσότερη ενέργεια από ό, τι μπορεί να προσφέρει το Raspberry Pi, οπότε απαιτείται τροφοδοσία USB. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει με ή χωρίς μια εξωτερική οθόνη, αλλά όλα είναι πάντα τόσο εύκολα με μια οθόνη.

Διασύνδεση με υλικό

Ο συνδυασμός του Raspberry Pi με πρόσθετο υλικό προσθέτει περισσότερες δυνατότητες αισθητήρα, ελέγχου και δυνατότητας στο ήδη ικανό Raspberry Pi. Η ιδέα των εναλλάξιμων ασπίδων υλικού από την οικογένεια Arduino των πλακέτων ανάπτυξης μικροελεγκτών έχει οδηγήσει σε έναν προσαρμογέα Arduino Shield για το Raspberry Pi, κάνοντας το Raspberry Pi μια πλατφόρμα master control υψηλής ταχύτητας για να οδηγήσει σχεδόν οποιοδήποτε έργο. Για να γίνει ευκολότερη η χρήση του Arduino Shields, δημιουργήθηκε μια βιβλιοθήκη arduPi που επιτρέπει στο Raspberry Pi να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες βάσεις κώδικα για τα Arduino Shields. Έχουν υλοποιηθεί πλήρεις μετατροπές των διασυνδέσεων Ardunio, συμπεριλαμβανομένων των I2C, SPI, UART, αναλογικών και ψηφιακών. Μέσα από τη σωστή ασπίδα, αυτό επιτρέπει στο Raspberry Pi να:

Ψηφιακές οθόνες

Οι επιλογές προβολής στο Raspberry Pi καθιστούν τον κύριο υποψήφιο για την οδήγηση ψηφιακών οθονών. Αρκετοί τύποι έργων μπορούν να γίνουν με τη σύνδεση σε ψηφιακή οθόνη, από ειδήσεις ή σημειώσεις αποθεμάτων, αναφορές RSS feed, ψηφιακές κορνίζες εικόνων και ακόμη και κιόσκια με οθόνη αφής. Ένα από τα ευκολότερα έργα προβολής είναι ένα προσωπικό ψηφιακό πλαίσιο εικόνων που δείχνει μια παρουσίαση αποθηκευμένων εικόνων ή για μια πιο προηγμένη λήψη του έργου, μια ζωντανή παρουσίαση από την Deviant Art, ποδηλασία μέσα από τα αγαπημένα κομμάτια ψηφιακής τέχνης.

Προσαρμοσμένες περιπτώσεις

Αν και δεν είναι ένα έργο που χρησιμοποιεί το Raspberry Pi, πολλά έργα θα χρειαστούν ένα ανθεκτικό προστατευτικό περίβλημα για το γυμνό κύκλωμα που είναι το Raspberry Pi. Προσαρμοσμένες περιπτώσεις ήταν ένα μεγάλο πράγμα μεταξύ των χρηστών PC για χρόνια και ότι η τάση μεταξύ των ενθουσιώδων έχει μεταφερθεί στο Raspberry Pi. Διάφορες περιπτώσεις είναι διαθέσιμες για online αγορές, από αψίδες έως κομψά κομμάτια. Φυσικά, ο σχεδιασμός της δικής σας θήκης απαιτεί μόνο μερικά βασικά εργαλεία, μερικές τυπικές standoffs της μητρικής πλακέτας PC και χρόνο. Οι χρήστες έχουν σχεδιάσει μερικές εκπληκτικές περιπτώσεις, από υποθέσεις που βασίζονται στο Lego μέχρι εξειδικευμένα ξύλινα κομμάτια τέχνης. Δεδομένου ότι τα πιο εξελιγμένα έργα Raspberry Pi τείνουν να περιλαμβάνουν την κατασκευή, το καλό του για να πάρει τα χέρια σας βρώμικα σε μερικά απλά έργα.