Τι να εξετάσει κατά την αγορά μιας ψηφιακής βιντεοκάμερας

Δεν θέλετε να βυθίσετε τυφλά στην παχιά της αγοράς βιντεοκάμερας χωρίς την αίσθηση του πού πηγαίνετε. Εδώ είναι πολλά πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου για να βοηθήσετε να περιορίσετε τις επιλογές σας.

Τιμή

Οι βιντεοκάμερες κυμαίνονται από $ 149 για ένα μοντέλο χαμηλού τέλους έως $ 1.500 ή περισσότερα για προηγμένα προϊόντα. Μέσα σε αυτό το εύρος, το σήμα $ 600 είναι συνήθως μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο υψηλό τέλος και την υπόλοιπη αγορά. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε μια βιντεοκάμερα ποιότητας για σημαντικά λιγότερα από $ 600, αλλά οι περισσότερες προηγμένες τεχνολογίες θα εισαχθούν σε υψηλότερες τιμές.

Ο τρόπος ζωής σας

Σκεφτείτε προσεκτικά πώς σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε τη βιντεοκάμερά σας. Θέλετε να το μεταφέρετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή για να καταγράψετε αυθόρμητες στιγμές, ή κατά κύριο λόγο για ειδικές περιπτώσεις; Θέλετε να το πάρετε υποβρύχια; Θέλετε να μοιραστείτε το βίντεό σας ευρύτατα στο YouTube ή να το παρακολουθήσετε σε ευρεία οθόνη της τηλεόρασης HDTV σας ; Σας αρέσει ο επόμενος Steven Spielberg, ή έχετε προχωρήσει σε προηγμένες λειτουργίες;

Pocket Versus Πλήρης Προτεινόμενα

Οι βιντεοκάμερες τσέπης, όπως το Flip από τη Cisco, είναι όλοι η οργή αυτές τις μέρες. Είναι πολύ συμπαγή, εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και το βίντεο μεταφέρεται εύκολα στον υπολογιστή και στο Web. Επίσης, είναι φθηνές, συνήθως πέφτουν κάτω από τα $ 200. Αυτά τα οφέλη έχουν παρακινήσει ένα δίκαιο αριθμό αγοραστών να επιλέξουν μοντέλα τσέπης, αλλά έρχονται με ανταλλαγές.

Οι φακοί που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις βιντεοκάμερες είναι σημαντικά κατώτεροι από τους φακούς που βρίσκονται σε βιντεοκάμερες με πλήρες χαρακτηριστικό. Στην πραγματικότητα, ένας τρόπος για να γίνει διάκριση μεταξύ μιας βιντεοκάμερας τσέπης και ενός πλήρως λειτουργικού μοντέλου είναι η προδιαγραφή οπτικού ζουμ. Εάν η βιντεοκάμερα δεν διαθέτει φακό οπτικού ζουμ ή σταθεροποίηση εικόνας, είναι πιθανό να είναι μοντέλο τσέπης. Αυτές οι βιντεοκάμερες τείνουν επίσης να αγωνίζονται σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού.

Ανάλυση

Όπως οι τηλεοράσεις, οι ψηφιακές βιντεοκάμερες είναι διαθέσιμες σε κανονική ανάλυση και υψηλή ευκρίνεια (HD). Τα μοντέλα τυπικής ευκρίνειας θα κοστίζουν λιγότερο, κατά μέσο όρο, από τον υψηλό ορισμό. Θα παρέχουν ποιότητα βίντεο κατάλληλη για προβολή σε υπολογιστή ή μη HDTV. Οι βιντεοκάμερες HD θα παράγουν βίντεο ευρείας οθόνης, κατάλληλο για προβολή σε HDTV.

Μορφή μέσων

Ο τύπος μέσων που χρησιμοποιεί η βιντεοκάμερά σας επηρεάζει το μέγεθος, το βάρος, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την απόδοση και τη συνολική εμπειρία χρήστη.

Και οι δύο βιντεοκάμερες τυπικής ευκρίνειας και HD μπορούν να εγγράψουν σε μονάδες σκληρών δίσκων, κάρτες μνήμης flash και ενσωματωμένη μνήμη flash. . Οι παλαιότερες μορφές, όπως τα μίνι DVD και η κασέτα, έχουν σταματήσει. Μια βιντεοκάμερα που βασίζεται σε μνήμη flash θα είναι ελαφρύτερη σε βάρος και μικρότερη σε μέγεθος από μια βιντεοκάμερα που βασίζεται σε σκληρό δίσκο, αλλά δεν θα προσφέρει τόσο εσωτερική αποθήκευση.

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στον παρόντα οδηγό για τις μορφές μνήμης ψηφιακής βιντεοκάμερας.

Βασικά χαρακτηριστικά

Αφού αξιολογήσετε τον τρόπο ζωής σας, έχετε επιλέξει μια ανάλυση και μια μορφή μέσων, θα πρέπει να εστιάσετε σε κάποια επιπλέον βασικά χαρακτηριστικά.

Αυτά περιλαμβάνουν: