Οδηγός για αδιάβροχες βιντεοκάμερες

Τι πρέπει να ξέρετε για αδιάβροχες βιντεοκάμερες

Οι βιντεοκάμερες, όπως τα περισσότερα ηλεκτρονικά, έχουν μια ξεχωριστή αποστροφή στο νερό. Αλλά οι άνθρωποι δεν το κάνουν. Όταν πρόκειται για τη μαγνητοσκόπηση στην πισίνα ή στην παραλία, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην φέρουν τη βιντεοκάμερα εντελώς από το φόβο ότι θα την καταστρέψουν (ή θα γίνουν τηγανητές). Ευτυχώς, υπάρχει μια μικρή θέση των βιντεοκάμερων που μπορούν να βυθιστούν. (Μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις πιο πρόσφατες αδιάβροχες βιντεοκάμερες εδώ).

Οφέλη από αδιάβροχες βιντεοκάμερες

Το πιο προφανές όφελος είναι, προφανώς, η ικανότητά τους να υποβρύχιο. Οι περισσότερες αδιάβροχες βιντεοκάμερες μπορούν να βυθιστούν σε έως και δέκα πόδια νερού, αν και μερικές δεν μπορούν να πάνε τόσο βαθιά. Είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στο πόσο χαμηλό μπορεί να γίνει. Αν υπερβείτε το καθορισμένο βάθος, μπορείτε να καταστρέψετε την βιντεοκάμερα.

Θα βρείτε επίσης ειδικές λειτουργίες σκηνής για υποβρύχια γυρίσματα, οι οποίες θα προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις της βιντεοκάμεράς σας για να αντισταθμίσουν το μοναδικό περιβάλλον κάτω από τα κύματα.

Οι περισσότερες αδιάβροχες βιντεοκάμερες δεν είναι μόνο ικανές να βυθίζονται, αλλά σφραγίζονται από σκόνη και σκόνη και μπορούν να λειτουργούν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις τυπικές βιντεοκάμερες. Μερικοί είναι ακόμη ανθεκτικοί στην πτώση και μπορούν να επιβιώσουν μικρές πτώσεις χάρη στις καουτσούκ περιβλήματα. Είναι κυριολεκτικά "πάρτε οπουδήποτε" προϊόντα που μπορούν να πάρουν το παροιμιώδη γλείψιμο και συνεχίζουν να τσιμπούρισμα. Οι γονείς με τα πιασμένα παιδιά μπορεί να θέλουν να δώσουν προσοχή.

Αδιάβροχοι περιορισμοί βιντεοκάμερας

Παρόλο που παρέχουν κάποια προφανή οφέλη, υπάρχουν μερικά συμβόλαια σε μια αδιάβροχη βιντεοκάμερα που πρέπει να γνωρίζετε:

Μια υποβρύχια εναλλακτική στέγαση

Εάν μια υποβρύχια βιντεοκάμερα είναι πολύ περιορισμένη για τα γούστα σας, ορισμένοι κατασκευαστές βιντεοκάμερας προσφέρουν υποβρύχια περιβλήματα για τα μοντέλα τους. Ένα περίβλημα θα περικλείει τη βιντεοκάμερά σας σε υδατοστεγές χυτό πλαστικό. Τα περιβλήματα μπορούν να είναι κάπως αδέξια όταν πρόκειται για τη λειτουργία των χειριστηρίων (για παράδειγμα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια LCD οθόνη αφής ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε κάθε εξωτερικό έλεγχο), αλλά σας επιτρέπουν να βουτήξετε βαθύτερα από τη μέση υποβρύχια βιντεοκάμερα.

Όπως οι αδιάβροχες βιντεοκάμερες, τα περιβλήματα δεν είναι ακριβώς σε άφθονη παροχή. Όχι κάθε κατασκευαστής βιντεοκάμερας προσφέρει περιβλήματα και αυτά που συνήθως δεν παρέχουν θήκη για κάθε μοντέλο βιντεοκάμερας (αν και πολλά περιβλήματα μπορούν να λειτουργήσουν σε πολλά από τα μοντέλα του κατασκευαστή αν είναι τα ίδια. Τα περιβλήματα δεν είναι ούτε φθηνά, αλλά μπορούν να τρέξουν $ 150-plus, ανάλογα με την εταιρεία. Παρ 'όλα αυτά, είναι μια επιλογή να εξετάσει. Η πρώτη θέση που θα ξεκινήσετε είναι στην τοποθεσία Web του κατασκευαστή της βιντεοκάμεράς σας.

Αδιάβροχο δεν είναι weatherproof!

Κατά την αξιολόγηση μιας βιντεοκάμερας, καταλαβαίνετε ότι αν ονομάζεται "weatherproof" δεν είναι αδιάβροχος. Το Weatherproof αναφέρεται στην ικανότητα να αντέχει κάποια ελαφριά βροχή, δεν υποδεικνύει ότι η βιντεοκάμερα μπορεί να είναι πραγματικά dunked κάτω από το νερό.