Πώς να βρείτε τα κλειδιά προϊόντος των Microsoft Windows

Βρείτε τα χαραγμένα κλειδιά προϊόντων της Microsoft για τα Windows 8, 7, Vista, XP και πολλά άλλα!

Ουσιαστικά όλα τα προγράμματα της Microsoft απαιτούν ένα κλειδί προϊόντος ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων όλων των λειτουργικών συστημάτων των Windows της Microsoft.

Όλες οι εκδόσεις των Windows διατηρούν αντίγραφα των κλειδιών προϊόντος που χρησιμοποιούνται για την εγκατάστασή τους στο μητρώο των Windows, αλλά οι νεώτερες εκδόσεις τους κρυπτογραφούν, πράγμα που σημαίνει ότι η εύρεση αυτών αφορά τόσο τη γνώση της τοποθεσίας όσο και τον τρόπο αποκρυπτογράφησης της.

Ευτυχώς, τα προγράμματα που ονομάζονται βασικοί εύρεση προϊόντων μπορούν να το κάνουν αυτό για εσάς αυτόματα και συνήθως σε λίγα δευτερόλεπτα. Αφού διαθέσετε το έγκυρο κλειδί προϊόντος, θα έχετε τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε εκ νέου τα Windows νόμιμα και να μπορείτε να το ενεργοποιήσετε με επιτυχία αργότερα.

Δεδομένου ότι η Microsoft αλλάζει τον τρόπο κωδικοποίησης και αποθήκευσης των κλειδιών προϊόντων από κάθε έκδοση των Windows στο επόμενο, υπάρχουν προτιμώμενα προγράμματα και μέθοδοι ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε.

Βρείτε την έκδοση των Windows που ακολουθεί παρακάτω, ακολουθήστε τον οδηγό οδηγιών και, στη συνέχεια, θα έχετε έγκυρο έγκυρο κλειδί προϊόντος για Windows. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε σίγουροι για το ποια επιλογή.

Συμβουλή: Εάν κάτι για τη χρήση κλειδιών προϊόντος στα Windows εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση για εσάς ή δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεται ακόμη να βρείτε το κλειδί προϊόντος για να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows, ανατρέξτε στις Συνήθεις ερωτήσεις των Windows Product Key για βοήθεια.

01 του 06

Windows 8 & 8.1

Windows 8.1. © Microsoft

Εάν έχετε χάσει το κλειδί προϊόντος των Windows 8, αλλά εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένο ή τουλάχιστον ακόμα σε κάποιο είδος υπολογιστή που λειτουργεί, είναι πολύ εύκολο να αποκωδικοποιηθεί με το σωστό λογισμικό.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορείτε να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 8 ή 8.1 για ένα εύκολο στη χρήση φροντιστήριο.

Ενώ πολλά προγράμματα κλειδιών εύρεσης διαφημίζουν ότι μπορούν να βρουν και να αποκωδικοποιήσουν το κλειδί προϊόντος των Windows 8, έχω διαπιστώσει ότι πολλά από αυτά απλά δεν το κάνουν σωστά, παράγοντας ένα εντελώς ανακριβές κλειδί προϊόντος των Windows 8.

Έχω δοκιμάσει το Belarc Advisor , το δωρεάν πρόγραμμα που προτείνω στο tutorial μου και γνωρίζω ότι θα σας δώσει το σωστό κλειδί των Windows 8 για την εγκατάσταση σας.

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία λειτουργεί εξίσου καλά για οποιαδήποτε έκδοση των Windows 8 ή Windows 8.1, καθώς και της Ενημέρωσης των Windows 8.1. Περισσότερο "

02 του 06

Windows 7

Windows 7 Professional. © Microsoft

Ψάχνετε για το κλειδί προϊόντος των Windows 7; Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα άλλα κλειδιά προϊόντος, εξακολουθεί να είναι περίπου αν τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι εγκατεστημένα, αλλά είναι κρυπτογραφημένα.

Δείτε την εύρεση του Κλειδί προϊόντος των Windows 7 για εύκολες οδηγίες.

Τα περισσότερα βασικά προγράμματα εύρεσης εργασίας λειτουργούν εξαιρετικά με τα Windows 7, αλλά προτιμώ το LicenseCrawler για διάφορους λόγους.

Ο τρόπος οδηγού που συνδέεται με τα παραπάνω για τα κλειδιά των Windows 7 λειτουργεί πολύ καλά με οποιαδήποτε έκδοση των Windows 7, συμπεριλαμβανομένων των Ultimate , Professional , Home Premium και πολλά άλλα.

Και οι δύο εκδόσεις 32-bit και 64-bit υποστηρίζονται εξίσου. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες εκδόσεις των Windows και τους βασικούς εύρους που τους υποστηρίζουν, τα Windows 7 ή άλλως. Περισσότερο "

03 του 06

Windows Vista

Windows Vista Ultimate. © Microsoft

Δεδομένου ότι δεν είναι δημοφιλές όπως τα Windows Vista, τα περισσότερα εργαλεία εύρεσης κλειδιού προϊόντος υποστηρίζουν το λειτουργικό σύστημα.

Όπως και σε άλλες πρόσφατες εκδόσεις των Windows, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα προγράμματα για να βρείτε το κλειδί προϊόντος της Vista, επειδή είναι κρυπτογραφημένο:

Πώς να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows Vista

Το LicneseCrawler λειτουργεί εξαιρετικά για τα Vista και τα Windows 7 (παραπάνω), αλλά σχεδόν όλα τα προγράμματα της λίστας με τα βασικά μου εργαλεία εύρεσης θα λειτουργήσουν καλά.

Ενδέχεται να βρείτε έναν βασικό εντοπιστή ή δύο που παρακάμπτουν την υποστήριξη των Vista, αλλά δεν είναι συνηθισμένο. Περισσότερο "

04 του 06

Windows XP

Windows XP Professional. © Microsoft

Τα Windows XP ήταν το πρώτο λειτουργικό σύστημα που επικεντρώνεται στον καταναλωτή για την κρυπτογράφηση των κλειδιών προϊόντων και, γενικά, για να πάρει πολύ σοβαρά τη διαδικασία του κλειδιού προϊόντος.

Έτσι, αντίθετα με τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows (μερικές ενότητες παρακάτω), τα Windows XP σας αναγκάζουν να χρησιμοποιήσετε τα ειδικά εργαλεία εύρεσης του κλειδιού προϊόντος, αν θέλετε να σκάψετε το χαμένο κλειδί XP.

Ανατρέξτε στην ενότητα " Πώς να βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows XP" για ένα πλήρες σεμινάριο σχετικά με αυτήν τη διαδικασία.

Υπάρχουν μερικά προγράμματα που έχω μεγαλώσει για να προτιμάτε όταν ψάχνετε για τα κλειδιά προϊόντος στους υπολογιστές του πελάτη μου, τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία υποστηρίζουν πλήρως οποιαδήποτε έκδοση των Windows XP. Αυτό πραγματικά δεν είναι εκπληκτικό που ξέρει ότι το XP ήταν η έκδοση των Windows που προκάλεσε την ανάπτυξη αυτών των εργαλείων. Περισσότερο "

05 του 06

Windows Server 2012, 2008, 2003 κ.λπ.

Windows Server 2012 R2. © Microsoft

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο δαπανηρές είναι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft έχει πάντα απαιτήσει ένα κλειδί προϊόντος για τη σειρά προϊόντων Windows Server, όπως οι Windows Server 2012, Windows Server 2008 και Windows Server 2003.

Όχι όλα τα προγράμματα εύρεσης κλειδιού προϊόντος υποστηρίζουν τα λειτουργικά συστήματα κατηγορίας διακομιστών της Microsoft, οπότε υπάρχουν λιγότερα από αυτά τα προγράμματα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε.

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορείτε να βρείτε τα κλειδιά προϊόντος του Windows Server για λεπτομερή βοήθεια.

Σημείωση: Αυτό το σεμινάριο λειτουργεί για οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft Business Class, συμπεριλαμβανομένων των ήδη αναφερθεισών εκδόσεων του Windows Server, καθώς και των Windows 2000 και Windows NT 4. Περισσότερα »

06 του 06

Windows 98, 95 & ME

Windows 98. © Ralph Vinciguerra

Σε αντίθεση με όλες τις νεότερες εκδόσεις των Windows, τα κλειδιά προϊόντος που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση των Windows 98, των Windows 95 και των Windows ME δεν είναι κρυπτογραφημένα στο μητρώο των Windows.

Αυτό κάνει την εύρεση τους πραγματικά, πραγματικά εύκολη ... εφ 'όσον ξέρετε ακριβώς πού να κοιτάξετε.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εύρεσης χαμένων κωδικών προϊόντος για τα Windows 98, 95 και ME για λεπτομερή βοήθεια.

Θα χρειαστεί να ανοίξετε και να χρησιμοποιήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου για να το κάνετε αυτό, αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα κάνετε καμία αλλαγή στο μητρώο ή να κάνετε τίποτα επικίνδυνο.

Σημαντικό: Παρόλο που ίσως έχετε βάσιμους λόγους για την εγκατάσταση ή την επανεγκατάσταση μιας πολύ παλιάς έκδοσης των Windows όπως τα Windows 98 κ.λπ., παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι αυτά τα λειτουργικά συστήματα έχουν σοβαρά ελαττώματα ασφαλείας και δεν πρέπει να συνδεθούν στο Internet. Περισσότερο "