Πώς να εκτελέσετε μια εγκατάσταση αναβάθμισης των Windows 8.1

01 του 06

Αποκτήστε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8.1

Η εικόνα προσφέρθηκε από το Ίδρυμα Wikimedia. Ίδρυμα Wikimedia

Για τους περισσότερους χρήστες που εκτελούν Windows 8, η μετάβαση στα Windows 8.1 θα είναι ανώδυνη. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο στο Windows Store . Όχι όλοι οι χρήστες που αναζητούν 8.1 θα είναι τόσο τυχεροί ωστόσο.

Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν Windows 8 Enterprise ή επαγγελματίες χρήστες που διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας ή έχουν εγκατασταθεί από ένα πρότυπο MSDN ή TechNet ISO, τα μέσα εγκατάστασης των Windows 8.1 θα χρειαστούν για την αναβάθμιση. Οι χρήστες των Windows 7 έχουν επίσης την επιλογή να πραγματοποιήσουν μια εγκατάσταση αναβάθμισης, αποθηκεύοντας τα προσωπικά τους αρχεία στη διαδικασία, αλλά θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν για το νέο λειτουργικό σύστημα.

Για να μπορέσετε να κάνετε αναβάθμιση σε αυτήν την έκδοση των Windows, θα χρειαστεί να πάρετε τα χέρια σας σε μερικά μέσα εγκατάστασης. Για χρήστες Windows 8, τα αρχεία θα είναι δωρεάν. Οι χρήστες επιχειρήσεων και οι κάτοχοι αδειών χρήσης ποσοτήτων θα πρέπει να κατεβάσουν ένα ISO από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Χορηγών Αδειών Χρήσης. Οι χρήστες του MSDN ή του TechNet μπορούν να το αποκτήσουν από το MSDN ή το TechNet.

Για τους χρήστες των Windows 7, θα πρέπει να αγοράσετε τα μέσα εγκατάστασής σας. Μπορείτε να κάνετε λήψη του βοηθητικού προγράμματος αναβάθμισης των Windows 8.1 από τη Microsoft. Αυτό το λογισμικό θα σαρώσει τον υπολογιστή σας για να διασφαλίσει ότι το υλικό και το λογισμικό σας θα είναι συμβατά με τα Windows 8.1. Αν ναι, θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία αγοράς και λήψης των αρχείων εγκατάστασης.

Αν έχετε κατεβάσει ένα αρχείο ISO, θα χρειαστεί να το εγγράψετε σε δίσκο για να εκτελέσετε την εγκατάσταση. Μόλις τοποθετήσετε το δίσκο σας, τοποθετήστε το στη μονάδα για να ξεκινήσετε.

02 του 06

Ξεκινήστε μια εγκατάσταση αναβάθμισης των Windows 8.1

Εικόνα ευγενική προσφορά της Microsoft. Robert Kingsley

Παρόλο που ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και εκκίνηση στα μέσα εγκατάστασής σας. αυτό δεν είναι απαραίτητο για μια εγκατάσταση αναβάθμισης.

Στην πραγματικότητα, αν προσπαθήσετε να αναβαθμίσετε μετά την εκκίνηση στο μέσο εγκατάστασης, θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης μετά τη σύνδεση στα Windows. Για να εξοικονομήσετε κάποιο πρόβλημα, απλώς τοποθετήστε το δίσκο σας ενώ βρίσκεστε μέσα στα Windows και εκτελέστε το αρχείο Setup.exe όταν σας ζητηθεί να το κάνετε.

03 του 06

Κάντε λήψη σημαντικών ενημερώσεων

Εικόνα ευγενική προσφορά της Microsoft. Robert Kingsley

Το πρώτο σας βήμα προς την κατεύθυνση του Windows 8.1 είναι η εγκατάσταση ενημερώσεων. Από τη στιγμή που έχετε ήδη συνδεθεί στα Windows και πολύ πιθανόν να συνδεθείτε στο Internet, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην επιτρέψετε αυτό το βήμα. Σημαντικές ενημερώσεις ενδέχεται να διορθώσουν σφάλματα ασφαλείας ή να επιδιορθώσουν σφάλματα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ομαλή εγκατάσταση.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο".

04 του 06

Αποδεχτείτε τους Όρους Άδειας Χρήσης των Windows 8.1

Εικόνα ευγενική προσφορά της Microsoft. Robert Kingsley

Η επόμενη στάση σας είναι η Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη των Windows 8.1. Είναι λίγο μακρύ, λίγο κουραστικό και λίγο νομικά δεσμευτικό, οπότε είναι καλή ιδέα τουλάχιστον να το διαβάσετε. Τούτου λεχθέντος, αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε ή όχι, θα πρέπει να το δεχτείτε εάν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8.1.

Αφού διαβάσετε τη συμφωνία (ή όχι), προχωρήστε και κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή "Αποδέχομαι τους όρους άδειας χρήσης" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Αποδοχή".

05 του 06

Διάλεξε τι θα κρατήσεις

Εικόνα ευγενική προσφορά της Microsoft. Robert Kingsley

Σε αυτό το σημείο της εγκατάστασης, θα ερωτηθείτε τι θέλετε να κρατήσετε από την υπάρχουσα εγκατάσταση των Windows. Στην περίπτωσή μου, αναβαθμίζω από μια δοκιμαστική έκδοση των Windows 8 Enterprise, οπότε δεν έχω την επιλογή να κρατήσω τίποτα.

Για τους χρήστες που αναβαθμίζονται από μια έκδοση με άδεια χρήσης των Windows 8, θα μπορείτε να διατηρήσετε τις ρυθμίσεις των Windows, Προσωπικά αρχεία και σύγχρονες εφαρμογές. Για τους χρήστες που αναβαθμίζονται από τα Windows 7 θα είστε σε θέση να διατηρήσετε τα προσωπικά σας αρχεία. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα από τις βιβλιοθήκες των Windows 7 θα μεταφερθούν στις κατάλληλες βιβλιοθήκες στον λογαριασμό σας των Windows 8.

Ανεξάρτητα από το τι αναβαθμίζετε, θα έχετε την επιλογή να κρατήσετε "Τίποτα". Ενώ αυτό φαίνεται ότι θα χάσετε όλα όσα έχετε, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Τα προσωπικά σας αρχεία θα δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας με τα αρχεία του συστήματός σας σε ένα φάκελο που ονομάζεται Windows.old και θα αποθηκευτούν στη μονάδα δίσκου C: Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν το φάκελο και να επαναφέρετε τα δεδομένα σας αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των Windows 8.

Όποια και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για σημαντικά δεδομένα πριν πραγματοποιήσετε αυτήν την εγκατάσταση. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και δεν θέλετε να χάσετε τίποτα τυχαία.

06 του 06

Ολοκληρώστε την εγκατάσταση

Εικόνα ευγενική προσφορά της Microsoft. Robert Kingsley

Τα Windows θα σας δώσουν μια τελευταία ευκαιρία να επαληθεύσετε τις επιλογές σας. Εάν είστε βέβαιοι ότι οι επιλογές που έχετε επιλέξει είναι οι επιλογές που προτίθεστε να επιλέξετε, προχωρήστε και κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση". Αν χρειαστεί να κάνετε μια αλλαγή, μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Back" για να επιστρέψετε σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας εγκατάστασης.

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση", θα εμφανιστεί ένα παράθυρο πλήρους οθόνης, το οποίο θα αποκλείσει την πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να καθίσετε και να παρακολουθήσετε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το υλικό σας.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ο υπολογιστής σας θα ξεκινήσει και θα πρέπει να κάνετε ορισμένες επιλογές βασικών ρυθμίσεων και να διαμορφώσετε το λογαριασμό σας.