Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 8 Pro Upgrade

Ξεκινήστε μια καθαρή εγκατάσταση χρησιμοποιώντας μια αναβαθμισμένη άδεια χρήσης των Windows 8

Σημαντική ενημερωμένη έκδοση: Αυτή η διαδικασία δεν είναι πλέον έγκυρη ή απαραίτητη με την κυκλοφορία των Windows 8.1 στις 17 Οκτωβρίου 2013. Ξεκινώντας από τα Windows 8.1, η Microsoft δεν πωλεί πλέον εκδόσεις των Windows 8 με άδεια χρήσης για αναβάθμιση, αλλά μόνο τις πλήρεις εκδόσεις λιανικής.

Αγοράστε ένα αντίγραφο των Windows 8.1 στο Amazon ή δείτε Πού μπορώ να κατεβάσω τα Windows 8 ή 8.1; για περισσότερες επιλογές. Στη συνέχεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 8 ή 8.1 για ένα πλήρες σεμινάριο κατά την εγκατάσταση.

Προηγούμενες έγκυρες οδηγίες:

Συνιστούμε πάντα μια καθαρή εγκατάσταση μέσω μιας εγκατάστασης αναβάθμισης για κάθε έκδοση των Windows και αυτό δεν διαφέρει από τα Windows 8. Μια καθαρή εγκατάσταση ή "προσαρμοσμένη" εγκατάσταση σημαίνει εγκατάσταση των Windows 8 από μια διαμορφωμένη μονάδα δίσκου.

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας εκ των προτέρων και στη συνέχεια να τα επαναφέρετε και να επανεγκαταστήσετε όλο το λογισμικό σας αργότερα, ίσως είναι η νέα σας εγκατάσταση των Windows 8 να είναι πολύ πιο σταθερή από ό, τι θα είχε αν εκτελέσατε μια επιτόπια αναβάθμιση.

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία έχει σκοπό να σας βοηθήσει να έχετε προετοιμαστεί η λήψη των Windows 8 ή των Windows 8 Pro Upgrade για να κάνετε καθαρή εγκατάσταση. Εάν έχετε οποιαδήποτε μορφή λιανικής πώλησης (έκδοση μη αναβάθμισης ) των Windows 8, μπορείτε να μεταβείτε στην ενότητα Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 8 για πλήρη αναλυτική περιγραφή.

Σημαντικό: Παρόλο που πρόκειται να την καταργήσετε εντελώς, ο υπολογιστής σας πρέπει να διαθέτει ήδη τα Windows σε αυτό, εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα αντίγραφο με άδεια χρήσης της Windows 8 με άδεια χρήσης. Ανατρέξτε στην ενότητα Εγκατάσταση των Windows 8 FAQ για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και απαντήσεις σε κάποιες άλλες ερωτήσεις ίσως να έχετε τώρα.

Χρόνος που απαιτείται: Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να διαρκεί περίπου 30 έως 90 λεπτά, κατά μέσο όρο, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο. Αυτή η εκτίμηση χρόνου δεν περιλαμβάνει την πραγματική διαδικασία καθαρής εγκατάστασης, την οποία συνδέουμε στο τελευταίο βήμα.

Πώς να καθαρίσετε την εγκατάσταση των Windows 8 Pro Upgrade

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αναβάθμιση τώρα" στη σελίδα Αγοράστε τα Windows στην τοποθεσία της Microsoft. Θα γίνει λήψη ενός αρχείου με το όνομα του WindowsUpgradeAssistant.exe . Αποθηκεύστε την στην επιφάνεια εργασίας σας ή σε άλλη γνωστή τοποθεσία.
    1. Σημείωση: Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κατεβάσετε τα Windows 8 αλλά σίγουρα είναι ο πιο χαρακτηριστικός, ειδικά για τους περισσότερους οικιακούς χρήστες. Δείτε πού μπορώ να κατεβάσω τα Windows 8; για περισσότερες επιλογές.
  2. Εκτελέστε το πρόγραμμα που μόλις κατεβάσατε από τον υπολογιστή που σχεδιάζετε για αναβάθμιση στα Windows 8 . Εάν είναι διαφορετικός υπολογιστής από αυτόν στον οποίο βρίσκεστε, μετακινήστε το αρχείο προγράμματος εκεί.
    1. Σημαντικό: Αυτό το εργαλείο παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του υπολογιστή σας με τα Windows 8, διευκολύνει την αγορά του αρχείου λήψης των Windows 8 και στη συνέχεια μεταφορτώνει τη σωστή έκδοση ( 32bit ή 64bit ) βάσει πληροφοριών για την τρέχουσα εγκατάσταση των Windows. λόγοι για να εκτελέσετε αυτό το εργαλείο από τον υπολογιστή που πρόκειται να καθαρίσετε εγκαταστήσετε τα Windows 8.
  3. Στην οθόνη " Αυτό που βρήκαμε" , το οποίο θα δείτε μετά από λίγα λεπτά, θα εμφανιστούν πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις συσκευές στον υπολογιστή σας και δεν είναι συμβατά με τα Windows 8.
    1. Τα περισσότερα πράγματα θα πρέπει να είναι συμβατά, αλλά μερικοί μπορεί να λένε ότι πρέπει να την εγκαταστήσετε ξανά στα Windows 8 ή να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του παρόχου για περισσότερες πληροφορίες. Δεδομένου ότι κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση και θα εγκαταστήσετε το λογισμικό σας ξανά από το μηδέν ούτως ή άλλως, τα περισσότερα από αυτά δεν θα έχουν σημασία για σας. Αν δείτε κάποιο πρόβλημα, ερευνήστε το ανάλογα.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο μόλις διαβάσετε όλες τις λεπτομέρειες συμβατότητας.
  2. Στην επιλογή Επιλέξτε τι πρέπει να διατηρήσετε την οθόνη, επιλέξτε Τίποτα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
    1. Επιλέγοντας οποιαδήποτε άλλη επιλογή (π.χ. ρυθμίσεις παραθύρων, προσωπικά αρχεία και εφαρμογές ή απλά προσωπικά αρχεία ), αν λάβετε ένα, θα ξεκινήσει κάποιος διαφορετικός βαθμός αναβάθμισης, κάτι που δεν κάνετε.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Παραγγελίας στα Windows 8 για την οθόνη σας , δίπλα στα Windows 8 ή Windows 8 Pro και ακολουθήστε τις οδηγίες παραγγελίας.
    1. Συμβουλή: Δεν χρειάζεται να παραγγείλετε το DVD των Windows από τότε που θα κατεβάσετε μια εικόνα πλήρους δίσκου που σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας δίσκο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  4. Το κλειδί προϊόντος των Windows 8 θα εμφανίζεται στην οθόνη Ευχαριστίες για την παραγγελία σας , την οποία θα δείτε μετά την επιτυχή επεξεργασία της παραγγελίας σας.
    1. Σημαντικό: Μην χάσετε το κλειδί προϊόντος σας! Θα χρειαστείτε το κλειδί προϊόντος σας κάθε φορά που εγκαθιστάτε τα Windows 8. Θα πρέπει επίσης να έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την παραγγελία σας στα Windows 8 και αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περιέχει επίσης ένα αντίγραφο του κλειδιού σας. Αποθηκεύστε το, εκτυπώστε το, ό, τι χρειάζεται να κάνετε. Απλά μην το χάσετε.
  1. Στη συνέχεια, εμφανίζεται η οθόνη " Λήψη Windows 8" . Ανάλογα με το πόσο γρήγορη είναι η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και πόσο απασχολημένοι είναι οι διακομιστές φιλοξενίας αρχείων, αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες.
    1. Σημείωση: Τα Windows 8 δεν εγκαθιστούν αυτήν τη στιγμή, τα αρχεία εγκατάστασης μόλις κατεβάζονται στον υπολογιστή σας κατά την προετοιμασία για το επόμενο βήμα.
  2. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, θα δείτε την επιλογή Έλεγχος των οθονών λήψης και λήψης αρχείων . Απλά περιμένετε τους έξω.
  3. Στην οθόνη Εγκατάσταση των Windows 8 , επιλέξτε Εγκατάσταση με τη δημιουργία μέσων και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
    1. Εάν εγκαταστήσετε τώρα , θα αναβαθμίσετε το τρέχον λειτουργικό σας σύστημα (π.χ. Windows 7 , Windows Vista ή Windows XP ), αλλά αυτό που θέλετε να κάνετε είναι να εκκινήσετε από κάποια μέσα, όπως ένα δίσκο ή μια μονάδα flash , ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 8.
    2. Σημαντικό: Η επιλογή Εγκατάσταση δημιουργίας μέσων δεν είναι διαθέσιμη εάν εκτελείτε τα Windows XP. Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows XP, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα από άλλον υπολογιστή με πιο πρόσφατη έκδοση των Windows. Αφού δημιουργήσετε τα μέσα σας (βήματα 11 έως 14 παρακάτω), επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows XP και, στη συνέχεια, εκτελέστε την καθαρή εγκατάσταση (Βήμα 15 παρακάτω). Εάν είστε ήδη σε αυτό το βαθύ, συνεχίστε χωρίς να επιλέξετε αυτήν την επιλογή και στη συνέχεια να δείτε αυτό για μια λύση.
  1. Στην επιλογή Ποια μέσα για να χρησιμοποιήσετε την οθόνη, μπορείτε να επιλέξετε είτε μονάδα flash USB είτε αρχείο ISO .
    1. Εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει μονάδα οπτικού δίσκου ή προτιμάτε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 μέσω μονάδας flash, επιλέξτε μονάδα USB flash , κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες. Όταν ολοκληρωθεί αυτό, παραλείψτε στο βήμα 15 παρακάτω.
    2. Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 από ένα δίσκο, επιλέξτε αρχείο ISO , κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και συνεχίστε στο Βήμα 12. Ένα αρχείο ISO είναι μια τέλεια εικόνα ενός δίσκου, στην περίπτωση αυτή, ενός δίσκου εγκατάστασης των Windows 8.
    3. Συμβουλή: Αν δεν είστε σίγουροι για το τι θα επιλέξετε, το αρχείο ISO είναι μια ασφαλής επιλογή επειδή είναι σχετικά εύκολο να δημιουργήσετε είτε δίσκο είτε μονάδα flash με τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σε αυτά, εάν έχετε ένα αρχείο ISO.
  2. Αν επιλέξετε το αρχείο ISO , επιλέξτε μια θέση για να αποθηκεύσετε το αρχείο ISO στο επόμενο παράθυρο, όπως στην επιφάνεια εργασίας σας, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση .
  3. Περιμένετε μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας της οθόνης αρχείου ISO .
    1. Ένα αρχείο Windows.iso θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια εργασίας σας ή όπου θέλετε να το αποθηκεύσετε στο τελευταίο βήμα.
  1. Στη συνέχεια, θα δείτε το αρχείο Burn the ISO σε μια οθόνη DVD , καθώς και μια υπενθύμιση για το κλειδί προϊόντος.
    1. Μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Ανοίξτε το πρόγραμμα εγγραφής DVD και να εγγράψετε το αρχείο ISO σε δίσκο με αυτόν τον τρόπο είτε μπορείτε να κάνετε κλικ στο Τέλος και να χρησιμοποιήσετε ό, τι άλλο πρόγραμμα εγγραφής δίσκων θέλετε. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εγγραφής ενός αρχείου εικόνας ISO σε ένα DVD, αν δεν χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο εργαλείο.
  2. Καθαρίστε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 !
    1. Τώρα που έχετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 8 σε μια μονάδα flash (από το βήμα 11) ή σε ένα δίσκο (από το βήμα 14), μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρού installation.
    2. Συμβουλή: Αν βρεθήκατε με μια εικόνα ISO αλλά θέλετε τώρα σε μια μονάδα flash, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος εγκατάστασης των Windows 8 από μια συσκευή USB για βοήθεια.