Ο ακουστικός τηλεοπτικός σταθμός ZVOX AV200 AccuVoice κάνει τις φωνές και το διάλογο καθαρό

Το ακουστικό τηλεόρασης ZVOX Audio AV200 AccuVoice εξέτασε

Παρά την πρόοδο του ήχου οικιακής ψυχαγωγίας, μια επαναλαμβανόμενη ενόχληση είναι η αδυναμία πολλών να αποκτήσουν ένα καθαρό ήχο φωνητικό διάλογο όταν παρακολουθούν τηλεόραση, Blu-ray, DVD ή streaming περιεχόμενο. Παρόλο που υπάρχουν τρόποι για να βελτιώσετε την κατάσταση χρησιμοποιώντας δέκτη οικιακού κινηματογράφου , η ZVOX Audio έρχεται με μια απλούστερη, πιο προσιτή λύση για όσους θέλουν απλά να απολαύσουν ένα άνετο βράδυ βλέποντας τηλεόραση χωρίς να ενοχλούν με ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου.

Βασιζόμενοι στην εμπειρία τους ως πρωτοπόρος στον ακουστικό ήχου μπαρ , η ZVOX προσφέρει μια άλλη παραλλαγή προϊόντος, το ηχείο AV200 AccuVoice TV.

Παρόλο που είναι παρόμοιο με μια μπάρα ήχου σε φυσικό σχεδιασμό, είναι πολύ πιο συμπαγές και ταιριάζει εύκολα μπροστά από τις περισσότερες τηλεοράσεις χωρίς να εμποδίζει το κάτω μέρος της οθόνης. Επίσης, αν η τηλεόραση είναι τοποθετημένη στο τοίχωμα, το AV200 μπορεί να τοποθετηθεί στοίβα, πάνω ή κάτω από την τηλεόραση.

Αυτό που κάνει την τηλεόραση AccuVoice διαφορετική, εκτός από το μικρό της μέγεθος, είναι ότι έχει έναν ειδικό σκοπό - να κάνει τις φωνές σαφείς. Παρόλο που έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση με τηλεόραση (όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία), μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε ήχο από άλλες συσκευές, όπως συσκευές αναπαραγωγής Blu-ray και DVD και, για ακρόαση μόνο για μουσική, μπορείτε ακόμη να συνδέσετε ένα CD παίχτης.

01 από 04

Το πακέτο ηχείων ZVOX AV200 AccuVoice

Zvox AccuVoice TV Ηχείο - Περιεχόμενα συσκευασίας. Φωτογραφία του Robert Silva για

Το ZVOX AccuVoice AV200 τηλεοπτικό ηχείο διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Εκτός από το ηχείο της τηλεόρασης, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, το πακέτο περιλαμβάνει επίσης αποσπώμενο καλώδιο τροφοδοσίας, ασύρματο, τηλεχειριστήριο, 1 ψηφιακό οπτικό καλώδιο , 1 στερεοφωνικό καλώδιο mini-to-mini (3,5 χιλ.), 1 στερεοφωνικό μίνι - καλώδιο RCA, οδηγός γρήγορης εκκίνησης, εγχειρίδιο χρήσης και κάρτα εγγύησης.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του AV200 περιλαμβάνουν:

02 από 04

Πώς να ρυθμίσετε το ηχείο TV Zvux AV200 AccuVoice

Zvox AccuVoice Τηλεοπτικό ηχείο - Συνδέσεις Στενή παρακολούθηση. Φωτογραφία © Robert Silva - Άδεια χρήσης,

Η εγκατάσταση του ZVOX AV200 AccuVoice TV Speaker είναι πολύ εύκολη.

Πρώτον, είναι πολύ συμπαγές (17 x 2,9 x 3,1 ίντσες) και ελαφρύ (3,1 lbs). Μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την κάτω άκρη στο μπροστινό μέρος των περισσότερων τηλεοράσεων ή μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο (παρέχονται μαξιλάρια για τοποθέτηση σε ράφια και οπές βιδών για τοποθέτηση σε τοίχο).

Ωστόσο, πριν τοποθετήσετε το ηχείο AccuVoice TV στην τελική του θέση, πρέπει να συνδέσετε την τηλεόραση ή τις πηγές ήχου στη μονάδα.

Ευτυχώς, οι είσοδοι και οι έξοδοι ήχου είναι σε εσοχή, έτσι ώστε τόσο η ράφια όσο και η τοποθέτηση σε τοίχο να είναι πρακτικές. Εάν χρησιμοποιείτε το AV200 μόνο με την τηλεόρασή σας, έχετε δύο επιλογές σύνδεσης (ψηφιακή οπτική - προτιμώμενη) ή μίνι-jack RCA-3,5mm (και σε OK). Και στις δύο περιπτώσεις (όπως αναφέρθηκε προηγουμένως) παρέχονται και τα δύο καλώδια.

Επίσης, εάν έχετε Cable Box, Blu-ray Disc ή DVD player, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συνδέσετε την πηγή βίντεο από αυτές τις συσκευές απευθείας στην τηλεόρασή σας και να χρησιμοποιήσετε είτε ψηφιακές οπτικές είτε επιλογές RCA σε 3,5mm mini jack για να στείλετε ήχο μόνο απευθείας στο AV200.

Είτε θέλετε να συνδέσετε τα πάντα απευθείας στην τηλεόραση και να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση για να στέλνετε ήχο στο τηλεοπτικό ακουστικό AccuVoice, είτε να διαχωρίσετε τη σύνδεση ήχου και βίντεο από τις συσκευές πηγής σας μεταξύ της τηλεόρασης και της AV200 είναι η επιλογή σας - κάντε ό, τι είναι πιο βολικό για σενα.

Επίσης, εκτός από τις επιλογές εισόδου ήχου, το AV200 παρέχει επίσης μια ενδιαφέρουσα σύνδεση εξόδου ήχου που μπορεί να φιλοξενήσει είτε ένα σύνολο ακουστικών είτε ένα subwoofer.

Προφανώς, η σύνδεση των ακουστικών παρέχει μια βολική εμπειρία ακρόασης όταν δεν θέλετε να ενοχλείτε άλλους, αλλά η επιλογή εξόδου υπογούφερ σας δίνει την ευκαιρία να προσθέσετε λίγο περισσότερο "oomph" σε αυτή την εμπειρία προβολής ταινιών.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα subwoofer, πρέπει να αποσυνδέσετε τα ακουστικά ή το αντίστροφο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να φτάσετε πίσω από το AV200, όχι πολύ βολικό εάν είναι τοποθετημένο σε τοίχο.

03 του 04

Ηχητική απόδοση

Ακουστικό TV Zvux AccuVoice - Απομακρυσμένο. Φωτογραφία από τον Robert Silva - Άδεια χρήσης.

Για δοκιμές ήχου, το AV200 χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με την τηλεόραση UHD Samsung UN40KU6300 4K UHD και OPPO BDP-103 Blu-ray Disc player.

Για ακρόαση μόνο από την τηλεόραση, η ψηφιακή οπτική έξοδος της τηλεόρασης συνδέθηκε με το AV200. Για την ακρόαση Blu-ray Disc, επέλεξα να χωρίσω τα σήματα εξόδου βίντεο και ήχου από τη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc ( HDMI σε τηλεόραση - Ψηφιακή οπτική σε AV200).

Όσον αφορά την έξοδο ήχου, δεν είχα κανένα πρόβλημα να ακούω καθαρό ήχο σε ένα δωμάτιο 15x20 σε μια απόσταση καθισμάτων περίπου 6-8 πόδια. Το ZVOX δηλώνει την έξοδο ισχύος για το AV200 ως 24 Watt (δεν παρέχονται παράμετροι δοκιμής) για το συνολικό σύστημα. Η ισχύς που παρέχεται φαινόταν περισσότερο από επαρκής - ειδικά επειδή δεν ζητήθηκε να εκπέμπει εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες.

Χρησιμοποιώντας τις δοκιμές ήχου που παρέχονται στον δίσκο δοκιμών Digital Video Essentials, παρατηρήσαμε ένα χαμηλό σημείο που μπορεί να ανιχνευθεί σε περίπου 60Hz σε ένα υψηλό σημείο τουλάχιστον 15kHz (η ευαισθησία μου υψηλής συχνότητας πέφτει περίπου στο σημείο αυτό). Ωστόσο, υπάρχει ηχητικός χαμηλής συχνότητας ήχος τόσο χαμηλός όσο 45-50Hz. Η έξοδος μπάσων είναι ισχυρότερη ακριβώς κάτω από τα 70Hz

Το ZVOX αναφέρει ότι η συσκευή AccuVoice TV Speaker έχει απόκριση συχνότητας 68Hz - 20kHz, οπότε τα αποτελέσματα των δοκιμών ακουστικής μου στο πραγματικό κόσμο δεν ήταν τόσο μακριά.

Βρήκα ότι το χαρακτηριστικό AccuVoice που χρησιμοποιήθηκε στο AV200 ήταν αρκετά αποτελεσματικό, φέρνοντας φωνητική παρουσία. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προσθέσει κάποια ευθραυστότητα στις υψηλότερες συχνότητες, ανάλογα με το περιεχόμενο.

Για όσους μπορεί να έχουν κάποια απώλεια ακοής, η λειτουργία AccuVoice εκτελεί πολύ καλά τη λειτουργία της - Τα φωνητικά και ο διάλογος στρέφονται σίγουρα και είναι πολύ διαφορετικά από τους άλλους ήχους που υπάρχουν. Αν δεν σας πειράζει να θυσιάζετε χαμηλότερες συχνότητες (αυτό θα βοηθούσε να προσθέσετε ένα φθηνό υπογούφερ), το AccuVoice φαίνεται να είναι μια εξαιρετική λύση για όσους έχουν πρόβλημα να ακούν ακουστικά φωνητικά κομμάτια σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Απενεργοποιώντας τη λειτουργία AccVoice, βρήκα ότι οι υπόλοιπες δυνατότητες ήχου του AV200 λειτούργησαν καλά, και εκτός από τον πολύ μικρότερο παράγοντα μορφής, απλά κάνουν στην άλλη βάση ήχου και τα βασικά προϊόντα της ZVOX.

Χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες surround, υπάρχουν διάφοροι βαθμοί φωνητικής έμφασης, αλλά η συνολική έμφαση στη φωνή δεν είναι τόσο έντονη όσο είναι όταν συνδέεται το AccuVoice. Με άλλα λόγια, υπάρχει ένα εμπόδιο - όταν χρησιμοποιείτε το AccuVoice, μπορείτε να πάρετε ακραία φωνητική έμφαση, που μπορεί να είναι επιθυμητή για εκείνους που την χρειάζονται ή προτιμούν, αλλά όταν ασχολείστε με τους τρόπους ήχου surround, παίρνετε ένα πληρέστερο soundfield, αλλά η έμφαση στη φωνή δεν είναι τόσο έντονη.

Επίσης, η λειτουργία "Εξαγωγή εξόδου" κάνει μια καλή εργασία από το βράδυ τα ηχητικά επίπεδα μεταξύ των κανονικά δυνατών και μαλακών στοιχείων. Οι καθαροί οικιακού κινηματογράφου στην πραγματικότητα κουνιούνται σε αυτό το είδος χαρακτηριστικών επειδή συμπιέζουν το δυναμικό εύρος του προγράμματος ή του σκηνοθέτη, αλλά το AV200 δεν στοχεύει σε αυτήν την πελατειακή βάση - γι 'αυτούς που απλά θέλουν να ακούσουν τα πάντα χωρίς να μεταβάλλουν την ένταση περιοδικά, η λειτουργία "Εξαγωγή εξόδου" κάνει την εργασία.

Όσον αφορά την αποκωδικοποίηση και την επεξεργασία του ήχου, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι παρόλο που το AV200 δέχεται ένα σήμα Dolby Digital , δεν δέχεται εισερχόμενα εγγενή DTS κωδικοποιημένα περιεχόμενα.

Σε μια περίπτωση που παίζετε μια πηγή ήχου DTS (μερικά DVD, δίσκοι Blu-ray και CD με κωδικοποίηση DTS), θα πρέπει να ρυθμίσετε την έξοδο ψηφιακού ήχου της συσκευής αναπαραγωγής σε PCM, εάν αυτή η ρύθμιση είναι διαθέσιμη. να συνδέσετε τη συσκευή αναπαραγωγής με τη χρήση της επιλογής αναλογικής στερεοφωνικής εξόδου.

Από την άλλη πλευρά, για πηγές Dolby Digital, μπορείτε απλά να αλλάξετε τις ρυθμίσεις εξόδου ήχου της συσκευής αναπαραγωγής σε bitstream, εάν χρησιμοποιείτε ψηφιακές συνδέσεις ήχου μεταξύ της συσκευής αναπαραγωγής και του ηχείου AccuVoice TV - όποια προτιμάτε.

Χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό υπογούφερ

Μια πρόσθετη επιλογή που έχω ελέγξει ήταν η χρήση ενός subwoofer με το AccuVoice TV Speaker. Το πιο κατάλληλο υπογούφερ που είχα στο χέρι ήταν το Polk Audio PSW10. Ως αποτέλεσμα της εμπειρίας μου, έχω τις παρακάτω συμβουλές για να σας παράσχω:

04 του 04

Η κατώτατη γραμμή

ZVOX AV200 ακουστικό τηλεοπτικό ηχείο. Εικόνα παρέχεται από το ZVOX Audio

Εδώ είναι το τελευταίο μειονέκτημα στο ZVOX AV200.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ο ακουστικός τηλεοπτικός σταθμός ZVOX AccuVoice σίγουρα προσφέρει αυτό που υπόσχεται - Η καθαρή φωνητική αναπαραγωγή είναι ένα θετικό αποτέλεσμα όχι μόνο για όσους έχουν διαφορετικούς βαθμούς ακοής, αλλά και για εκείνους που απλώς έχουν υποστεί βλάβη από δίσκους TV, DVD και Blu-ray που έχουν φωνητικά κομμάτια που είναι πολύ υποτονικά.

Απλά ενσωματώστε το AccuVoice TV Speaker στη συσκευή σας, ενεργοποιήστε τη λειτουργία AccuVoice, ρυθμίστε την ένταση ήχου μία φορά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, στη συνέχεια απλά να καθίσετε και να απολαύσετε.

Σε μια κλίμακα αστεριών από 1 έως 5, δίνω το ZVOX Audio AV200 AccuVoice TV Speaker 4,5 αστέρια.

Αγοράστε από την Amazon

Το Περιεχόμενο Ηλεκτρονικού Εμπορίου είναι ανεξάρτητο από το εκδοτικό περιεχόμενο και ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση σε σχέση με την αγορά προϊόντων μέσω συνδέσμων σε αυτήν τη σελίδα.