Πώς να δημιουργήσετε ένα γράφημα στο Excel για το iPad

Θέλετε να μετατρέψετε το υπολογιστικό σας φύλλο Excel από μια βαρετή μάζα αριθμών σε μια εύκολη στην κατανάλωση οθόνη; Τίποτα δεν μετατρέπει τα ακατέργαστα δεδομένα σε κάτι κατανοητό όπως ένα γράφημα. Ενώ η Microsoft άφησε περίεργα διαγράμματα από την αρχική έκδοση του Word και του PowerPoint για το iPad, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα γράφημα στο Excel. Μπορείτε ακόμη να αντιγράψετε διαγράμματα από το Excel και να τα επικολλήσετε σε Word ή PowerPoint.

Ας αρχίσουμε.

  1. Εκκινήστε το Excel και ανοίξτε ένα νέο υπολογιστικό φύλλο για να εισάγετε τα δεδομένα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα υπάρχον υπολογιστικό φύλλο, ίσως χρειαστεί να αναδιατάξετε τα δεδομένα ώστε να συμμορφώνονται με ένα γράφημα.
  2. Τα δεδομένα πρέπει να έχουν τη μορφή ενός δικτύου, ακόμα και αν έχετε μόνο μία σειρά αριθμών. Θα πρέπει να έχετε μια ετικέτα στα αριστερά κάθε σειράς δεδομένων και στην κορυφή κάθε στήλης. Αυτές οι ετικέτες θα χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία του διαγράμματος.
  3. Όταν είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το γράφημά σας, πατήστε στο επάνω αριστερό κελί του πλέγματος δεδομένων σας. Θα πρέπει να είναι ένα κενό κελί ακριβώς πάνω από τις ετικέτες γραμμών σας.
  4. Μπορείτε να επεκτείνετε την επιλογή με δύο τρόπους: (1) Όταν αρχικά αγγίξετε το κενό κελί, μην σηκώνετε το δάχτυλό σας. Αντ 'αυτού, σύρετε το προς τα κάτω στο κάτω δεξιά-κελί. Η επιλογή θα επεκταθεί με το δάχτυλό σας. Ή (2), αφού πατήσετε το κενό στοιχείο, το κελί θα επισημανθεί με μαύρους κύκλους στην επάνω αριστερή και κάτω δεξιά πλευρά. Αυτά είναι τα άγκυρα. Αγγίξτε την κάτω δεξιά άγκυρα και σύρετε το δάχτυλό σας προς το κάτω δεξιά-κελί στο πλέγμα.
  5. Τώρα που επισημαίνονται τα δεδομένα, πατήστε "Εισαγωγή" στην κορυφή και επιλέξτε Χάρτες.
  1. Υπάρχουν διάφορα διαφορετικά διαγράμματα, που κυμαίνονται από τα διαγράμματα με τα διαγράμματα πίτας έως τα διαγράμματα περιοχής για να διασκορπιστούν τα διαγράμματα. Πλοηγηθείτε στις κατηγορίες και επιλέξτε το χάρτη που θέλετε να δημιουργήσετε.
  2. Όταν επιλέξετε τον τύπο γραφήματος, θα εισαχθεί ένα γράφημα στο υπολογιστικό φύλλο. Μπορείτε να μετακινήσετε το διάγραμμα κάνοντας κλικ και σύροντάς το στην οθόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις άγκυρες (μαύροι κύκλοι στις άκρες του διαγράμματος) για να αλλάξετε το μέγεθος του γραφήματος αγγίζοντας τους και σύροντας το δάχτυλό σας.
  3. Θέλετε να αλλάξετε τις ετικέτες; Η τοποθέτηση του γραφήματος μπορεί να μην έχει τα πάντα σωστά. Αν θέλετε να αλλάξετε τις ετικέτες, πατήστε το διάγραμμα για να τον επισημάνετε και πατήστε "Switch" από το μενού Chart.
  4. Δεν μου αρέσει η διάταξη; Κάθε φορά που πατάτε το διάγραμμα για να το επισημάνετε, εμφανίζεται στο πάνω μέρος ένα μενού γραφήματος. Μπορείτε να επιλέξετε "Layouts" για να μεταβείτε σε μία από τις πολλές διαφορετικές διατάξεις. Υπάρχουν επίσης επιλογές για την αλλαγή των χρωμάτων, το στυλ του γραφήματος ή ακόμα και την αλλαγή σε διαφορετικό τύπο γραφήματος.
  5. Εάν δεν σας αρέσει το τελικό προϊόν, ξεκινήστε ξανά. Απλώς πατήστε το διάγραμμα και επιλέξτε "Διαγραφή" από το μενού για να καταργήσετε το γράφημα. Επισημάνετε ξανά το πλέγμα και επιλέξτε ένα νέο διάγραμμα.