Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη εκκίνησης των Windows XP χρησιμοποιώντας το MSConfig

Απενεργοποιήστε την οθόνη εκκίνησης στα Windows XP Με το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος

Το λογότυπο των Windows XP που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης ονομάζεται "οθόνη εκκίνησης". Παρόλο που μπορεί να είναι ωραίο να κοιτάξετε, ενώ τα Windows εκκίνησης, δεν εξυπηρετεί πραγματικά κανένα σκοπό και μπορεί πραγματικά να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας ελαφρώς. Η απενεργοποίηση αυτής της οθόνης εκκίνησης μπορεί να βοηθήσει τα Windows να εκκινήσουν λίγο πιο γρήγορα.

Απενεργοποίηση της οθόνης εκκίνησης των Windows XP μπορεί να επιτευχθεί ακολουθώντας μερικά απλά βήματα που περιγράφονται παρακάτω χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος (που ονομάζεται επίσης msconfig ) που είναι ενσωματωμένο στα Windows XP.

Πώς να απενεργοποιήσετε την οθόνη εκκίνησης των Windows XP

  1. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη και στη συνέχεια Εκτέλεση ....
  2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter .
    1. msconfig Αυτή η εντολή θα φορτώσει το πρόγραμμα Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων.
    2. Σημείωση: Εάν δεν εμφανίζεται η επιλογή " Εκτέλεση " στο μενού "Έναρξη", μπορείτε να την ανοίξετε με το συνδυασμό πλήκτρων Windows Key + R. Δείτε την Συμβουλή 3 στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για έναν άλλο τρόπο που μπορείτε να ανοίξετε το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος.
    3. Σημαντικό: Μην κάνετε αλλαγές στο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος εκτός από αυτές που περιγράψαμε εδώ. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα του συστήματος δεδομένου ότι αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχει μια σειρά δραστηριοτήτων εκκίνησης εκτός από εκείνους που εμπλέκονται με την απενεργοποίηση της οθόνης εκκίνησης.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα BOOT.INI που βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου του βοηθητικού προγράμματος ρύθμισης παραμέτρων (System Configuration Utility ).
  4. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο / NOGUIBOOT και κάντε κλικ στο OK .
    1. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων (System Configuration Utility), στην ενότητα Επιλογές εκκίνησης .
    2. Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε προσέξει σε ποιο πλαίσιο ελέγχου ενεργοποιείτε - υπάρχουν διάφορες επιλογές στην ενότητα Επιλογές εκκίνησης . Θα πρέπει να παρατηρήσετε στην περιοχή κειμένου στην κορυφή του παραθύρου του βοηθητικού προγράμματος ρύθμισης παραμέτρων συστήματος , ότι το "/ noguiboot" προστίθεται στο τέλος της κάτω εντολής.
    3. Σημείωση: Αυτό που κάνετε σε αυτό το βήμα είναι η επεξεργασία του αρχείου boot.ini. Για να δείτε πώς να το κάνετε αυτό χειροκίνητα, ανατρέξτε στην παρακάτω Συμβουλή 4 παρακάτω.
  1. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί είτε η επανεκκίνηση , η οποία θα ξεκινήσει αμέσως τον υπολογιστή είτε το Exit Without Restart , το οποίο θα κλείσει το παράθυρο και θα σας επιτρέψει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή χειροκίνητα όπως αργότερα.
  2. Μετά την επανεκκίνηση, ο υπολογιστής θα εκκινήσει στα Windows XP χωρίς να εμφανίσει την οθόνη εκκίνησης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα λίγο πιο γρήγορο χρόνο εκκίνησης.
    1. Σημείωση: Τα Windows XP θα συνεχίσουν να εκκινούν με αυτόν τον τρόπο μέχρι να ρυθμιστεί το Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων (System Configuration Utility ) να εκκινήσουν ξανά κανονικά. Η συμβουλή 1 παρακάτω εξηγεί πώς μπορείτε να αντιστρέψετε τα παραπάνω βήματα για να επανεμφανιστεί η οθόνη εκκίνησης.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες

  1. Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου την οθόνη εκκίνησης των Windows XP κατά την εκκίνηση, ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να μπείτε στο βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων, αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε το πλήκτρο Normal Startup - φορτώστε όλα τα προγράμματα οδήγησης συσκευών και υπηρεσιών στην καρτέλα Γενικά και κάντε κλικ στο OK .
  2. Μετά την εκκίνηση των αντιγράφων ασφαλείας των Windows XP μετά την αλλαγή του βοηθητικού προγράμματος ρύθμισης παραμέτρων συστήματος, θα σας ζητηθεί μια ειδοποίηση που αναφέρει ότι έχετε αλλάξει τον τρόπο έναρξης των Windows. Μπορείτε να βγείτε από αυτό το μήνυμα - είναι απλώς μια ειδοποίηση παρακολούθησης που σας λέει ότι έχει γίνει κάποια αλλαγή.
  3. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια γραμμή εντολών για να ανοίξετε το βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων συστήματος, μπορείτε να το κάνετε με την εντολή msconfig εκκίνησης . Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, δείτε τον οδηγό μας σχετικά με το πώς να ανοίξετε τη γραμμή εντολών .
  4. Μια προηγμένη μέθοδος απενεργοποίησης της οθόνης εκκίνησης των Windows XP που ολοκληρώνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα παραπάνω βήματα, είναι να προσθέσετε μη αυτόματα την παράμετρο / noguiboot στο αρχείο boot.ini. Αν κοιτάξετε το στιγμιότυπο οθόνης στην κορυφή αυτής της σελίδας, μπορείτε να δείτε ότι έχει προστεθεί στο τέλος της εντολής ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε το εργαλείο Βοηθητικό πρόγραμμα ρύθμισης παραμέτρων (System Configuration Utility).
    1. Για να ανοίξετε το αρχείο boot.in, ανοίξτε τη μικροεφαρμογή Συστήματος από τον Πίνακα Ελέγχου και στη συνέχεια μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους για να βρείτε την ενότητα Εκκίνηση και ανάκτηση . Χρησιμοποιήστε το κουμπί Ρυθμίσεις εκεί και στη συνέχεια το κουμπί Επεξεργασία στην επόμενη οθόνη, για να ανοίξετε το αρχείο boot.ini.
    2. Συμβουλή: Όλα τα παραπάνω βήματα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από το άνοιγμα του boot.ini με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου . Το αρχείο βρίσκεται στη ρίζα της μονάδας C.
    3. Πληκτρολογήστε / noguiboot στο άκρο της τελευταίας γραμμής για να απενεργοποιήσετε την οθόνη εκκίνησης. Για παράδειγμα, αν η τελευταία γραμμή στο αρχείο boot.ini σας διαβάζει ως "/ noexecute = optin / fastdetect", τοποθετήστε ένα κενό διάστημα μετά "/ fastdetect" και έπειτα πληκτρολογήστε "/ noguiboot". Το τέλος της γραμμής μπορεί να μοιάζει με αυτό:
    4. / noexecute = optin / fastdetect / noguiboot Τέλος, απλά αποθηκεύστε το αρχείο INI και κάντε επανεκκίνηση των Windows XP για να δείτε ότι η οθόνη εκκίνησης δεν εμφανίζεται πλέον. Για να αντιστρέψετε αυτό το βήμα, είτε καταργήστε αυτό που μόλις προσθέσατε στο αρχείο INI ή ακολουθήστε την Συμβουλή 1 παραπάνω.