Κιτ εργαλείων προσωπικού υπολογιστή

Λίστα ελέγχου των εργαλείων που πρέπει να έχετε όταν εργάζεστε σε έναν προσωπικό υπολογιστή

Πριν ξεκινήσετε πραγματικά να εργάζεστε σε ένα σύστημα υπολογιστή, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό σύνολο εργαλείων . Στη μέση της οικοδόμησης ενός συστήματος ή ακόμα και να κάνετε μια εργασία επισκευής, είναι μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής να πρέπει να ψάξετε για ένα άλλο στοιχείο που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι ο οδηγός μου για τα εργαλεία που είναι σημαντικό να έχετε στο χέρι όταν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή. Θυμηθείτε ότι ένας υπολογιστής φιλοξενεί πολλά εξαρτήματα που είναι ευαίσθητα στην ηλεκτροστατική εκκένωση, οπότε είναι καλύτερο να δοκιμάσετε και να λάβετε εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν αυτό.

Κατσαβίδι Phillips (μη μαγνητικό)

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο για να έχετε από όλα αυτά. Πολύ όλα τα κομμάτια του υπολογιστή είναι στερεωμένα μαζί στον υπολογιστή μέσω κάποιου είδους βίδα. Είναι σημαντικό το κατσαβίδι να μην έχει μαγνητικό άκρο. Η κατοχή ενός μαγνητισμένου αντικειμένου μέσα στην θήκη του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ορισμένα κυκλώματα ή δίσκους. Δεν είναι πιθανό, αλλά καλύτερα να μην πάρει την ευκαιρία.

Αν σκοπεύετε να εργαστείτε σε φορητό υπολογιστή, συνήθως χρησιμοποιούν μικρότερο στυλ βίδας. Για αυτό, θέλετε να αναζητήσετε ένα κατσαβίδι Philips κοσμηματοπώλης ή ένα μοντέλο μεγέθους 3 χιλιοστών. Αυτή είναι μια πολύ μικρότερη έκδοση που θα ταιριάζει στις μικρές βίδες. Μερικές εταιρείες χρησιμοποιούν ένα συνδετήρα που ονομάζεται torx που είναι μυτερό αστέρι, αλλά συνήθως δεν προορίζονται να αφαιρεθούν από το χρήστη.

Zip Ties

Ποτέ κοιτάζετε μέσα σε μια θήκη υπολογιστή και βλέπετε όλα τα συρματόσχοινα σε όλη τη χώρα; Απλά η απλή χρήση μικρών πλαστικών πλαστικών δεσμών μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά ανάμεσα σε ένα μπερδεμένο χάος και μια επαγγελματική εμφάνιση. Η οργάνωση των καλωδίων σε δέσμες ή η δρομολόγηση τους μέσω συγκεκριμένων διαδρομών μπορεί να έχει δύο σημαντικά οφέλη. Κατ 'αρχάς, θα είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψετε μέσα στην υπόθεση. Δεύτερον, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη ροή αέρα μέσα στον υπολογιστή. Απλά προσέξτε αν κάνετε λάθος και πρέπει να κόψετε το γραβάτα με φερμουάρ. Υπάρχουν επίσης ορισμένες επαναχρησιμοποιούμενες επιλογές, όπως ιμάντες velcro και μεγάλες ιδέες διαχείρισης εξωτερικών καλωδίων.

Hex Driver

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτά εκτός αν έχετε ένα κιτ εργαλείων ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μοιάζει με ένα κατσαβίδι, εκτός από το ότι έχει ένα κεφάλι σαν ένα κλειδί. Υπάρχουν δύο τυπικά μεγέθη hex screw που βρίσκονται μέσα στους υπολογιστές, 3/16 "και 1/4", αλλά αυτό που πιθανότατα θα συναντήσετε είναι το 3/16 "ένα μικρό μικρό εξάγωνο οδηγό χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του ορείχαλκου βίδα standoffs στο εσωτερικό της θήκης ότι η μητρική πλακέτα κατοικεί επάνω.

Τσιμπιδακι ΦΡΥΔΙΩΝ

Η πιο απογοητευτική πτυχή της οικοδόμησης ενός υπολογιστή είναι η πτώση ενός κοχλία μέσα στη θήκη και κυλά στη στενότερη γωνία έτσι δεν μπορείτε να την φτάσετε. Οι λαβίδες είναι πολύ χρήσιμες όταν εργάζεστε σε σφιχτά σημεία ή για να ανακτήσετε τη χαμένη βίδα μέσα σε μια θήκη υπολογιστή. Ένας άλλος τομέας όπου είναι πολύ βολικό είναι να αφαιρέσετε τυχόν jumpers από μητρικές κάρτες και drives. Μερικές φορές μικρές συσκευές αρπάγης που διαθέτουν ένα σύνολο μικρών συρμάτων σε ένα είδος νύχι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Ένα έμβολο στο πάνω μέρος της συσκευής ανοίγει και κλείνει το νύχι για να τραβήξει εύκολα μια βίδα σε ένα σφιχτό σημείο.

Ισοπροπυλική αλκοόλη (99%)

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά καθαριστικά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε με έναν υπολογιστή. Είναι ένα πολύ υψηλής ποιότητας αλκοόλ που μπορεί να βρεθεί στα περισσότερα φαρμακεία. Κάνει εξαιρετική δουλειά καθαρισμού θερμικών ενώσεων χωρίς να αφήνει υπολείμματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μελλοντικές ενώσεις. Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως στην CPU και την ψύκτρα για να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά πριν από τη σύζευξη. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό επαφών που έχουν αρχίσει να διαβρώνουν. Χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με το επόμενο ζευγάρι tiems.

Χωρίς πανί

Το χνούδι και η σκόνη μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στο εσωτερικό των υπολογιστών. Συγκεκριμένα, συσσωρεύεται μέσα στην θήκη και κατατίθεται σε ανεμιστήρες και θυρίδες αέρα. Αυτό θα επηρεάσει άμεσα τη ροή του αέρα μέσα στον υπολογιστή και μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση και βλάβη των εξαρτημάτων. Έχει επίσης τη δυνατότητα βραχυκυκλώματος ενός κυκλώματος αν το υλικό είναι αγώγιμο. Χρησιμοποιώντας ένα πανί χωρίς χνούδια για να σκουπίσετε τη θήκη ή τα εξαρτήματα θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη δημιουργία σκόνης.

Μπατονέτες

Είναι εκπληκτικό το πόσο βρώμικοι υπολογιστές μπορούν να πάρουν με τη σκόνη και ζοφερή από τη χρήση. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές από αυτές τις μικρές ρωγμές και επιφάνειες μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθούν. Αυτό είναι όπου ένα βαμβακερό μάκτρο μπορεί να έρθει σε πολύ βολικό. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση των επιχρισμάτων εν τούτοις. Εάν οι ίνες είναι πολύ χαλαρές ή υπάρχει μια αιχμηρή άκρη που μπορεί να προκληθεί, οι ίνες ενδέχεται να καταλήξουν να παραμένουν μέσα στον υπολογιστή όπου μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Αυτό χρησιμοποιείται καλύτερα μόνο για τον καθαρισμό εκτεθειμένων επαφών ή γενικών επιφανειών.

Νέες πλαστικές τσάντες Zip

Η πιο προφανής χρήση για πλαστικές σακούλες είναι η αποθήκευση όλων αυτών των χαλαρών εξαρτημάτων μετά την ολοκλήρωση του υπολογιστή ή ακόμα και η συγκράτηση των ανταλλακτικών βιδών ενώ εργάζεστε σε αυτό. Προλαμβάνει την απώλεια αυτών των μικρών τμημάτων. Ένας άλλος τομέας όπου είναι χρήσιμος είναι η εξάπλωση θερμικών ενώσεων. Οι θερμικές ενώσεις επηρεάζονται άμεσα από τα έλαια του ανθρώπινου σώματος. Τοποθετώντας το χέρι σας μέσα στην τσάντα πριν αγγίξετε την ένωση για την εξάπλωση, κρατάτε τις ενώσεις απαλλαγμένες από μόλυνση και επομένως καλύτερα προσαρμοσμένες στη θερμότητα.

Γείωση γείωσης

Ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα ηλεκτρικά εξαρτήματα λόγω της σύντομης έκρηξης υψηλής τάσης που προκαλείται από την εκκένωση. Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι η χρήση ενός ιμάντα γείωσης. Αυτό είναι γενικά ένα λουρί velcro με μια μεταλλική επαφή στερεωμένη σε ένα καλώδιο που σφίγγετε σε ένα εξωτερικό μεταλλικό τμήμα για να βοηθήσετε στην εκκένωση κάθε στατικής φορτίσεως που μπορεί να δημιουργηθεί πάνω στο σώμα. Μπορούν να βρεθούν είτε σε ένα διαθέσιμο είτε σε πιο χρήσιμο επαναχρησιμοποιήσιμο στυλ.

Κονσέρβες αέρα / κενό

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η σκόνη αποτελεί μείζον πρόβλημα για τα συστήματα υπολογιστών με την πάροδο του χρόνου. Αν αυτή η σκόνη γίνει αρκετά κακή, μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση και ενδεχόμενες αστοχίες μέρους. Τα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών πωλούν δοχεία πεπιεσμένου αέρα. Αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα για την εμφύσηση σκόνης από μέρη όπως τροφοδοσία ρεύματος, αλλά τείνουν να απλώνουν μόνο τη σκόνη, αντί να τα αφαιρούν. Σε γενικές γραμμές, το κενό είναι καλύτερο επειδή τραβά τη σκόνη από τα εξαρτήματα και έξω από το περιβάλλον. Ειδικά σχεδιασμένα ηλεκτρικά σκουπίδια ή ανεμιστήρες είναι ωραία, αλλά θεωρώ ότι ένα τυπικό κενό σπιτιών με ένα αξιοπρεπές σύνολο εξαρτημάτων για μανίκια μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά. Αν οι συνθήκες είναι πολύ ζεστές και ξηρές, αποφύγετε τη χρήση κενού, καθώς μπορεί να δημιουργήσει πολύ στατικό ηλεκτρισμό.

Προκατασκευασμένα κιτ εργαλείων

Φυσικά, αν δεν θέλετε να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε το δικό σας κιτ, υπάρχουν πολλά υπάρχοντα κιτ εργαλείων ηλεκτρονικών υπολογιστών που διατίθενται στην αγορά. Μερικά από τα καλύτερα είναι από την iFixIt η οποία είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην εκπαίδευση των καταναλωτών για το πώς να επιδιορθώσουν τους δικούς τους υπολογιστές. Προσφέρουν δύο κιτ, ένα βασικό ηλεκτρονικό κιτ εργαλείων και το Pro Tech Tool Kit, το οποίο προσφέρει τα βασικά ή σχεδόν οποιοδήποτε εργαλείο που μπορεί να χρειαστείτε για οποιοδήποτε τύπο υπολογιστή ή ηλεκτρονικής συσκευής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά είναι μόνο εργαλεία και δεν περιλαμβάνει κάποια από τα άλλα στοιχεία που ανέφερα σε αυτό το άρθρο που είναι πιο διαθέσιμα στη φύση.