Βελτιστοποιήστε τον υπολογιστή σας για τυχερά παιχνίδια

01 του 06

Βελτιστοποιήστε τον υπολογιστή σας για τυχερά παιχνίδια

Yuri_Arcurs / Getty Images

Η βελτιστοποίηση του υπολογιστή σας για παιχνίδια μπορεί να είναι αποθαρρυντική υπόθεση ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το εσωτερικό υλικό, το λειτουργικό σύστημα και τη συνολική διαμόρφωση του υπολογιστή σας. Οι περισσότεροι προγραμματιστές παιχνιδιών δημοσιεύουν ένα σύνολο ελάχιστων και συνιστώμενων απαιτήσεων συστήματος που περιγράφουν το είδος του υλικού που απαιτείται για να τρέξει το παιχνίδι σε αποδεκτό επίπεδο. Δεν υπάρχει πραγματικά καμία απόκτηση γύρω από αυτές τις απαιτήσεις και η βελτιστοποίηση του υπολογιστή σας για τον οδηγό τυχερών παιχνιδιών δεν θα σας δείξει πώς να κάνετε ένα παλαιότερο υπολογιστή να τρέξει ένα νέο παιχνίδι που δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Δεν μπορείτε να κάνετε έναν υπολογιστή 10 ετών που να τρέχει το τελευταίο νέο κυκλοφοριακό τελετουργικό ή το bigblock με τα γραφικά υψηλής τεχνολογίας και το τελευταίο μοντέλο shader, ανεξάρτητα από το πόσο συντονισμό και βελτιστοποίηση κάνετε. Γιατί λοιπόν τα παιχνίδια σας δεν λειτουργούν ομαλά όταν το παιχνίδι σας πληροί ή υπερβαίνει τις ελάχιστες και συνιστώμενες απαιτήσεις συστήματος;

Τα βήματα που ακολουθούν θα σας οδηγήσουν σε μερικές βασικές συμβουλές και συστάσεις για τη βελτιστοποίηση του υπολογιστή σας για τυχερά παιχνίδια, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το υλικό και να επαναφέρετε τα παιχνίδια σας ξανά. Είναι χρήσιμο και για τα δύο που έχουν γήρανση του υπολογιστή που πληροί ακριβώς τις ελάχιστες απαιτήσεις, καθώς και για εκείνους που διαθέτουν την τελευταία και μεγαλύτερη κάρτα γραφικών, CPU, SSD και πολλά άλλα.

02 του 06

Γνωρίστε το υλικό του υπολογιστή σας

Hardware από την προηγούμενη πλατφόρμα παιχνιδιών μου. περίπου το 2008.

Το σημείο εκκίνησης για τη βελτιστοποίηση του υπολογιστή σας για τυχερά παιχνίδια είναι να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πληροί ή υπερβαίνει τις ελάχιστες δημοσιευμένες απαιτήσεις συστήματος. Οι περισσότεροι προγραμματιστές ή εκδότες κάνουν τόσο τις ελάχιστες όσο και τις προτεινόμενες απαιτήσεις συστήματος που είναι διαθέσιμες για να βοηθήσουν τους παίκτες να καθορίσουν εάν η εξέδρα τους μπορεί να χειριστεί το παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπολογιστές που διαθέτουν υλικό κάτω από τις ελάχιστες απαιτήσεις δεν μπορούν να τρέξουν το παιχνίδι, πολλές φορές μπορούν, αλλά το γεγονός είναι ότι πιθανότατα δεν θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία του παιχνιδιού σας εάν τα γραφικά τραυλίζουν κάθε λίγα δευτερολέπτων.

Αν έχετε φτιάξει τον δικό σας υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών ή τουλάχιστον έχετε επιλέξει το εγκατεστημένο υλικό τότε ίσως γνωρίζετε ακριβώς τι τρέχει ο υπολογιστής σας, αλλά εάν είστε σαν πολλοί και αγοράσατε ένα εκτός παιχνιδιού PC, ίσως να μην γνωρίζετε την ακριβή διαμόρφωση υλικού. Τα Windows παρέχουν διάφορες μεθόδους για να δουν τι υλικό έχει εγκατασταθεί και αναγνωριστεί από το λειτουργικό σύστημα, αλλά είναι μάλλον σπασμωδικό και όχι απλό. Ευτυχώς υπάρχουν μερικές εφαρμογές και ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αυτό αρκετά γρήγορα.

Το Belarc Advisor είναι μια μικρή εφαρμογή Windows και Mac που μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Παρέχει πληθώρα πληροφοριών τόσο για το υλικό όσο και για το λειτουργικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένης της CPU, μνήμης RAM, καρτών γραφικών, σκληρού δίσκου και πολλά άλλα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να συγκριθούν με τις δημοσιευμένες απαιτήσεις συστήματος ενός παιχνιδιού για να διαπιστωθεί αν ο υπολογιστής σας είναι σε θέση να το τρέξει.

Η ιστοσελίδα CanYouRunIt by System Requirements Lab παρέχει μια απλή λύση με ένα κλικ για να προσδιορίσετε αν ο υπολογιστής σας μπορεί να τρέξει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Παρόλο που απαιτούνται πραγματικά περισσότερα από ένα κλικ λόγω μιας μικρής εγκατάστασης εφαρμογής, είναι μάλλον εύκολο στη χρήση. Το CanYouRunIt αναλύει το υλικό του υπολογιστή σας και το λειτουργικό του σύστημα συγκρίνοντάς το με τις απαιτήσεις συστήματος του επιλεγμένου παιχνιδιού και παρέχει μια βαθμολογία για κάθε απαίτηση.

03 του 06

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης γραφικών και βελτιστοποίηση ρυθμίσεων κάρτας γραφικών

Βοηθητικά προγράμματα καρτών γραφικών.

Μια από τις πρώτες εργασίες για να ελέγξετε τη λίστα σας κατά την προσπάθεια βελτιστοποίησης του υπολογιστή σας για παιχνίδια είναι να βεβαιωθείτε ότι οι κάρτες γραφικών σας ενημερώνονται με τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης. Ως σημείο εστίασης για την εμπειρία παιχνιδιού σας, είναι απαραίτητο να ενημερώνετε την κάρτα γραφικών σας. Εάν δεν το κάνετε αυτό, είναι μια από τις κύριες αιτίες για την κακή απόδοση του υπολογιστή ενώ παίζετε παιχνίδια. Τόσο η Nvidia όσο και η AMD / ATI παρέχουν τις δικές τους εφαρμογές για τη διαχείριση των προγραμμάτων οδήγησης καρτών γραφικών και τη βελτιστοποίηση των ρυθμίσεων, της τεχνολογίας Nvidia GeForce Experience και της τεχνολογίας AMD Gaming Evolved αντίστοιχα. Οι ρυθμίσεις βελτιστοποίησης και οι συστάσεις βασίζονται σε πληθώρα πληροφοριών που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των ετών για διαφορετικούς τύπους διαμορφώσεων υλικού. Έχοντας τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης μπορεί να συμβάλει ακόμη και στην ενίσχυση των επιδόσεων παλαιότερων παιχνιδιών.

Περισσότερα για τις Κάρτες Γραφικών: Ανατρέξτε στις Καλύτερες Κάρτες Γραφικών Προϋπολογισμού

Η βελτιστοποίηση του ρυθμού καρέ της κάρτας γραφικών σας είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να συνεχίσετε όταν ψάχνετε για αυξήσεις της απόδοσης. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων που επιτρέπουν την προσαρμογή των ρυθμίσεων της κάρτας γραφικών και του overclocking για αύξηση της απόδοσης . Αυτές περιλαμβάνουν το MSI Afterburner το οποίο σας επιτρέπει να υπερκεφαλαιοποιήσετε οποιαδήποτε GPU, EGA Precision X και Gigabyte OC Guru για να αναφέρετε μερικά. Επιπλέον, υπάρχουν προγράμματα βοηθητικών προγραμμάτων όπως το GPU-Z το οποίο παρέχει λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές υλικού και τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και του Fraps, το οποίο είναι ένα γραφικό βοηθητικό πρόγραμμα που παρέχει πληροφορίες ρυθμού πλαισίου.

04 του 06

Καθαρίστε τις περιττές διαδικασίες εκκίνησης και τερματισμού

Διαχείριση εργασιών των Windows, εκτέλεση διαδικασιών και υπηρεσίες εκκίνησης.

Όσο περισσότερο έχετε τον υπολογιστή σας, τόσο περισσότερες εφαρμογές είναι πιθανό να εγκαταστήσετε. Πολλές από αυτές τις εφαρμογές έχουν καθήκοντα και διαδικασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο, ακόμη και αν το πρόγραμμα δεν εκτελείται αυτή τη στιγμή. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα βασικά καθήκοντα μπορούν να αναλάβουν σημαντικούς πόρους του συστήματος χωρίς να γνωρίζουμε. Ορισμένες γενικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθούνται για τα τυχερά παιχνίδια περιλαμβάνουν: το κλείσιμο οποιωνδήποτε ανοιχτών εφαρμογών, όπως ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, ενός προγράμματος MS Office ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής που εκτελείται πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Είναι επίσης πάντα καλό να ξεκινήσετε τα παιχνίδια με μια νέα επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αυτό θα επαναφέρει το σύστημά σας στη διαμόρφωση εκκίνησης και θα κλείσει τυχόν καθυστερημένες εργασίες που ενδέχεται να συνεχίσουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων. Εάν αυτό δεν συμβάλλει στη βελτίωση του παιχνιδιού σας, θα θέλετε να προχωρήσετε στην επόμενη σειρά συμβουλών και συστάσεων.

Kill περιττές διεργασίες στο Windows Task Manager

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να βελτιώσετε την απόδοση των υπολογιστών σας είναι να καθαρίσετε όλα τα προγράμματα εκκίνησης και τις διαδικασίες που θεωρείτε περιττές για να εκτελείτε κάθε φορά που ο υπολογιστής σας είναι ενεργοποιημένος. Ο υπεύθυνος διαχείρισης εργασιών των Windows είναι ο πρώτος που θα ξεκινήσει και είναι ο τόπος όπου μπορείτε να μάθετε τι τρέχει και αναλαμβάνει πολύτιμους πόρους CPU και RAM.

Το Task Manager μπορεί να ξεκινήσει με διάφορους τρόπους, το πιο εύκολο από το οποίο είναι με το δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών στα Windows 7 και επιλέγοντας Start Task Manager . Μόλις ανοίξετε, μεταβείτε στην καρτέλα "Διαδικασίες", στην οποία θα εμφανίζονται όλα τα υποκείμενα προγράμματα και οι διαδικασίες φόντου που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή σας. Ο αριθμός των διαδικασιών είναι ως επί το πλείστον άσχετος, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αρκετά μικρή μνήμη και αποτύπωμα CPU. Η ταξινόμηση ανά CPU και Memory θα σας δείξει εκείνες τις εφαρμογές / διαδικασίες που απορροφούν τους πόρους σας. Αν ψάχνετε να αποκτήσετε άμεση ώθηση, τερματίζοντας τη διαδικασία μέσα από το Task Manager, θα εκκαθαριστεί η CPU και η μνήμη, αλλά δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει την εκ νέου έναρξη των εργασιών του φόντου κατά την επόμενη επανεκκίνηση.

Καθαρισμός προγραμμάτων εκκίνησης

Για να αποτρέψετε την εκκίνηση προγραμμάτων και διαδικασιών κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, απαιτούνται κάποιες αλλαγές στη ρύθμιση παραμέτρων συστήματος. Πατήστε το πλήκτρο Windows Key + R για να κατεβάσετε το παράθυρο Run Command και από εκεί εισάγετε το "msconfig" και κάντε κλικ στο "OK" για να τραβήξετε το παράθυρο System Configuration. Από εδώ, κάντε κλικ στην καρτέλα "Υπηρεσίες" για να δείτε όλα τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που μπορούν να ρυθμιστούν να εκτελούνται κατά την εκκίνηση των Windows. Τώρα, εάν θέλετε να σταματήσετε να εκτελούνται όλες οι εφαρμογές / διαδικασίες τρίτου μέρους κατά την εκκίνηση, απλώς κάντε κλικ στο "Απόκρυψη όλων των υπηρεσιών της Microsoft" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Απενεργοποίηση όλων", είναι τόσο απλό. Εάν είστε σαν πολλοί από εμάς, υπάρχουν προγράμματα που θα θέλετε να συνεχίσετε να τρέχετε στο παρασκήνιο, οπότε είναι καλύτερα να περάσετε από κάθε λίστα και να απενεργοποιήσετε το χέρι. Αφού ολοκληρώσετε μια επανεκκίνηση, απαιτείται για να ισχύσουν οι αλλαγές. Στα Windows 8 / 8.1 τα προγράμματα εκκίνησης εντοπίζονται ως νέα καρτέλα στο παράθυρο του Task Manager αντί για τη διαμόρφωση του συστήματος όπως στα Windows 7.

Εφαρμογές για δωρεάν πόρους συστήματος για τυχερά παιχνίδια

Αν προτιμάτε να αφήσετε τα προγράμματα εκκίνησης και τις διαδικασίες, όπως είναι άλλες επιλογές για να αυξήσετε την απόδοση των υπολογιστών σας, που περιλαμβάνουν τη χρήση εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών. Παρακάτω συνοπτικά συνοψίζονται ορισμένες από αυτές τις αιτήσεις και τι κάνουν:

Αυτές είναι μόνο μια χούφτα από τις πιο γνωστές και καλά θεωρημένες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας τόσο για παιχνίδια όσο και για γενική χρήση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σας σύστημα και το υλικό άλλων δικτυακών τόπων μας, συμπεριλαμβανομένων των ιστοσελίδων των Windows μας και του Site Reviews PC

05 του 06

Ανακατασκευή του σκληρού σας δίσκου

Ανασυγκρότηση δίσκων των Windows.

Σημείωση: Οι παρακάτω πληροφορίες δεν αφορούν μονάδες SSD. Η ανασυγκρότηση του δίσκου δεν πρέπει να εκτελείται σε μονάδες SSD.

Η μονάδα σκληρού δίσκου είναι μια άλλη πιθανή πτυχή του υπολογιστή σας που μπορεί να προκαλέσει βραδύτητα με την πάροδο του χρόνου λόγω της χωρητικότητας και του κατακερματισμού του δίσκου. Σε γενικές γραμμές, όταν ο ελεύθερος χώρος αποθήκευσης του σκληρού σας δίσκου φτάσει σε περίπου 90-95%, υπάρχει το ενδεχόμενο να αρχίσει να επιβραδύνεται το σύστημά σας. Αυτό οφείλεται στην εικονική μνήμη, η οποία είναι προσωρινός χώρος σε έναν σκληρό δίσκο που διατίθεται στο λειτουργικό σύστημα ως "πρόσθετη" μνήμη RAM / μνήμης για τη χρήση της CPU. Ενώ η εικονική μνήμη από τον σκληρό σας δίσκο είναι πολύ πιο αργή από τη μνήμη RAM, απαιτείται κάποιες φορές όταν εκτελείτε εφαρμογές που απαιτούν μνήμη. Η εκτέλεση ενός γενικού καθαρισμού που περιλαμβάνει τον καθαρισμό προσωρινών αρχείων Internet, προσωρινά αρχεία παραθύρων και προγράμματα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε επιπλέον σκληρούς δίσκους ή αποθήκευση σύννεφων.

Ο κατακερματισμός του δίσκου γίνεται μέσω της γενικής χρήσης του υπολογιστή σας. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση / απεγκατάσταση εφαρμογών, την αποθήκευση εγγράφων και ακόμη και την περιήγηση στο Web. Με τις παραδοσιακές μονάδες σκληρού δίσκου, τα δεδομένα αποθηκεύονται σε φυσικούς δίσκους που περιστρέφονται, με την πάροδο του χρόνου τα δεδομένα παίρνουν διάσπαρτα σε όλες τις δίσκους δίσκου που μπορούν να κάνουν για μεγαλύτερους χρόνους ανάγνωσης δίσκου. Η ανασυγκρότηση του σκληρού σας δίσκου αναδιοργανώνει τα εσωτερικά δεδομένα στις δίσκους του δίσκου, μετακινώντας το πιο κοντά και αυξάνοντας έτσι τους χρόνους ανάγνωσης. Υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών όπως Defraggler και Auslogics Disk Defrag αλλά το βασικό εργαλείο ανασυγκρότησης δίσκων των Windows είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεστε. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Ανασυγκρότηση δίσκων των Windows, κάντε κλικ στο μενού έναρξης και πληκτρολογήστε "defrag" στη γραμμή αναζήτησης. Από το παράθυρο που ανοίγει, μπορείτε είτε να αναλύσετε είτε να ξεκινήσετε την ανασυγκρότηση.

06 του 06

Αναβάθμιση υλικού

Εάν όλα τα υπόλοιπα αποτυγχάνουν στον πλήρη τρόπο απόδειξης βελτίωσης της απόδοσης του υπολογιστή σας, ενώ τα παιχνίδια είναι με την αναβάθμιση του υλικού. Εκτός από την CPU και τη Motherboard, τα περισσότερα κομμάτια του υλικού μπορούν να αντικατασταθούν και να αναβαθμιστούν σε κάτι πιο γρήγορα. Οι αναβαθμίσεις υλικού που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του παιχνιδιού περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις στον σκληρό σας δίσκο, την κάρτα γραφικών και τη μνήμη RAM.

Αναβαθμίστε το σκληρό σας δίσκο σε μια μονάδα SSD

Οι μονάδες SSD έχουν μειωθεί σημαντικά στα τελευταία δύο χρόνια καθιστώντας τους προσιτές για περισσότερους ανθρώπους. Για τα παιχνίδια που είναι εγκατεστημένα σε ένα SSD, θα δείτε μια άμεση ώθηση στους χρόνους εκκίνησης και φόρτωσης. Το ένα μειονέκτημα είναι ότι εάν το OS / Primary drive σας είναι ένα παραδοσιακό σκληρό δίσκο, τότε ίσως δείτε κάποια δυσλειτουργία με το λειτουργικό σύστημα ακόμα.

Αναβαθμίστε την κάρτα γραφικών σας ή προσθέστε τη ρύθμιση πολλαπλών καρτών γραφικών

Η αναβάθμιση της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σας θα σας βοηθήσει στην απόδοση και την απεικόνιση γραφικών και θα επιτρέψει ομαλές κινήσεις, υψηλή ταχύτητα καρέ και γραφικά υψηλής ανάλυσης. Αν έχετε μητρική πλακέτα με πολλαπλές υποδοχές PC-Express τότε μπορείτε να προσθέσετε πολλές κάρτες γραφικών χρησιμοποιώντας είτε Nvidia SLI είτε AMD Crossfire. Η προσθήκη μιας δεύτερης ή και τρίτης ή τέταρτης κάρτας γραφικών θα ενισχύσει την απόδοση, οι κάρτες θα πρέπει να είναι ίδιες και ανάλογα με την ηλικία της κάρτας μπορεί να έχετε μειωμένες αποδόσεις. Αυτό είναι πολλές "παλαιότερες" κάρτες γραφικών μπορεί να είναι ακόμα πιο αργή από μια νεότερη κάρτα γραφικών.

Περισσότερα για κάρτες γραφικών: Διπλές κάρτες γραφικών

Προσθήκη ή αναβάθμιση μνήμης RAM

Αν διαθέτετε διαθέσιμες υποδοχές RAM, η εγκατάσταση νέου DIMMS θα βοηθήσει στην εξάλειψη του τραυματισμού κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό συμβαίνει όταν η μνήμη RAM σας μόλις συναντήσει ή είναι λίγο κάτω από τις ελάχιστες συνιστώμενες απαιτήσεις για μνήμη RAM δεδομένου ότι οι διαδικασίες παιχνιδιού και υποβάθρου που απαιτούνται θα ανταγωνίζονται για τους ίδιους πόρους. Αυξήστε την ταχύτητα της μνήμης RAM σας είναι επίσης ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την απόδοση. Αυτό μπορεί να γίνει με την αγορά νέων, ταχύτερης μνήμης RAM ή με overclocking. Ωστόσο, μια προειδοποίηση με ταχύτερη μνήμη RAM - είναι καλύτερα να έχετε πιο αργή μνήμη RAM από λιγότερο γρήγορη μνήμη RAM. Αυτό είναι εάν τα παιχνίδια σας τραυματίσουν με 4GB βραδύτερη μνήμη RAM θα ​​εξακολουθούν να stutter με 4GB ταχύτερη RAM, έτσι αναβάθμιση σε 8GB βραδύτερη RAM θα ​​σταματήσει το τραύλισμα.

Περισσότερα για τη μνήμη RAM: Οδηγός αγορών RAM