Η ιστορία και η εξέλιξη του iPad

Το iPad άλλαξε τον τρόπο προβολής περιεχομένου και χρήσης υπολογιστικών συσκευών

Σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία του iPad:

Ιστορικό προ-iPad

Η Apple άρχισε να παίζει με την ιδέα ενός δισκίου ήδη από το 1979, όταν κυκλοφόρησε το Apple Graphics Tablet ως εξάρτημα της Apple II. Αυτό το πρωτότυπο tablet σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τη δημιουργία γραφικών, επιτρέποντας στον καλλιτέχνη να σχεδιάζει έναν καμβά.

Το πληκτρολόγιο του Newton

Η συμμετοχή της Apple σημείωσε ατμό το 1993 με την κυκλοφορία του Newton Message Pad. Αυτό ήταν κατά τη διάρκεια της μη Steve Jobs εποχή της Apple-το 1985, Jobs ήταν αναγκαστική από την Apple.

Το 1996, η Apple αγόρασε την εκκίνηση του Steve Jobs NeXT, φέρνοντας την Jobs πίσω στην οργάνωση της Apple με ανεπίσημο δυναμικό. Η δουλειά άρχισε την ηγεσία των επιχειρήσεων στη Apple το 1997, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος Gil Amelio εγκαταλείφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Apple. Η Jobs αντικατέστησε τον Amelio ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο και η γραμμή Newton σταμάτησε τελικά το 1998.

Το iPod Debuts

Η πρώτη σειρά iPods κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου 2001 και γρήγορα θα μεταμορφώσει τον τρόπο που αγοράζουμε, αποθηκεύουμε και ακούμε μουσική. Το μουσικό κατάστημα iTunes άνοιξε στις 28 Απριλίου 2003, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες του iPod να αγοράζουν μουσική online και να το μεταφορτώνουν στη συσκευή τους. Το iPod έγινε γρήγορα το πιο δημοφιλές πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής και συνέβαλε στη μεταφορά της μουσικής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή.

Το iPhone έχει ανακοινωθεί

Στις 9 Ιανουαρίου 2007, ο Steve Jobs εισήγαγε τον κόσμο στο iPhone. Το iPhone δεν ήταν μόνο ένας συνδυασμός του iPod και του smartphone. στην πραγματική μόδα της Apple, ήταν άλματα πάνω από τα smartphones της ημέρας.

Το λειτουργικό σύστημα iPhone, γνωστό αργότερα ως iOS , αναπτύχθηκε για να λειτουργεί όλες τις κινητές συσκευές της Apple, από το iPhone μέχρι το iPad στο iPod Touch.

Ανοίγει το App Store

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ πριν από την iPad άνοιξε στις 11 Ιουλίου 2008: Το App Store .

Το iPhone 3G εισήγαγε τον κόσμο στην ιδέα της αγοράς εφαρμογών smartphone από ένα κεντρικό ψηφιακό κατάστημα. Η κυκλοφορία ενός κιτ ανάπτυξης λογισμικού ελεύθερου λογισμικού (SDK) σε συνδυασμό με ένα ισχυρό λειτουργικό σύστημα και εξαιρετικά γραφικά προκάλεσε έκρηξη εφαρμογών, δίνοντας στην Apple ένα τεράστιο προβάδισμα στην αγορά εφαρμογών.

Με την κυκλοφορία του iPod Touch και του iPhone της δεύτερης γενιάς, οι φήμες άρχισαν να αυξάνονται για ένα tablet της Apple βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα iOS. Μέχρι τη στιγμή που η Apple κυκλοφόρησε το iPhone 3GS , αυτές οι φήμες είχαν πάρει πραγματικά ατμό.

Το iPad έχει κυκλοφορήσει

Από τη στιγμή που ο Steve Jobs έφτασε στη δεύτερη θέση με την εταιρεία, η Apple έγινε συνώνυμη με την ποιότητα και τον απλό αλλά διαισθητικό σχεδιασμό. Με τη σειρά Mac των υπολογιστών και φορητών υπολογιστών, η Apple έγινε επίσης συνώνυμη με τις υψηλές ετικέτες τιμών. Η τιμή εκτόξευσης του iPad των $ 499 ήταν χαμηλότερη από ό, τι αναμενόταν.

Ήταν η εξαιρετικά βελτιστοποιημένη αλυσίδα εφοδιασμού της Apple και το δίκτυο διανομής που επέτρεψε στο iPad να μεταφέρει με τόσο χαμηλή τιμή και εξακολουθεί να μετατρέπει κέρδος για την Apple. Η χαμηλή τιμή άσκησε επίσης πίεση σε άλλους κατασκευαστές για να τα ταιριάξει, ένα έργο δύσκολο να επιτευχθεί, προσπαθώντας παράλληλα να ανταγωνιστεί το υλικό και τα χαρακτηριστικά του iPad.

Ο Tim Cook ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος των Παγκόσμιων Επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ήταν ο αρχιτέκτονας της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple.

Υποστήριξη Netflix του iPad

Η Netflix ανακοίνωσε μια εφαρμογή που στοχεύει στη ροή περιεχομένου από την ουρά Watch Instantly την ημέρα πριν από την κυκλοφορία του iPad. Η εφαρμογή Netflix δεν έφτασε στο iPhone μέχρι αργότερα εκείνο το έτος και δεν ήταν διαθέσιμη στην πλατφόρμα Android μέχρι και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του iPad.

Η υποστήριξη του Netflix από το iPad ήταν μια επίδειξη ότι ο κλάδος δεν θα έφερνε μόνο εφαρμογές στο iPad, αλλά θα τις σχεδίαζε ειδικά για τη μεγαλύτερη συσκευή, ένα άλλο πλεονέκτημα που βοήθησε το iPad να παραμείνει στην κορυφή.

Το iOS εξελίσσεται, εισάγει Multitasking

Στις 22 Νοεμβρίου 2010, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 4.2.1, το οποίο πρόσθεσε βασικά χαρακτηριστικά στο iPad που είχε κυκλοφορήσει στο iPhone νωρίτερα εκείνο το καλοκαίρι. Μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών ήταν περιορισμένη η πολυλειτουργικότητα , η οποία επέτρεπε την αναπαραγωγή μουσικής στο παρασκήνιο κατά τη χρήση μιας άλλης εφαρμογής μεταξύ άλλων εργασιών και τη δυνατότητα δημιουργίας φακέλων.

Το iPad πώλησε 15 εκατομμύρια μονάδες το 2010 και το App Store διέθετε 350.000 εφαρμογές, 65.000 από τις οποίες σχεδιάστηκαν ειδικά για το iPad.

Το iPad 2 κυκλοφορεί και εισάγει κάμερες διπλής όψης

Το iPad 2 ανακοινώθηκε στις 2 Μαρτίου 2011 και κυκλοφόρησε στις 11 Μαρτίου. Ενώ το αρχικό iPad ήταν διαθέσιμο μόνο στα καταστήματα της Apple και μέσω της Apple.com όταν κυκλοφόρησε, το iPad 2 ξεκίνησε όχι μόνο σε καταστήματα Apple, αλλά και σε καταστήματα λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των Best Buy και Wal-Mart.

Το iPad 2 πρόσθεσε κάμερες διπλής όψης, οι οποίες έφεραν τη δυνατότητα να προβούν σε τηλεδιάσκεψη με φίλους μέσω της εφαρμογής FaceTime . Οι κάμερες εισήγαγαν επίσης το iPad σε επαυξημένη πραγματικότητα , η οποία χρησιμοποιεί την κάμερα για να εμφανίσει τον πραγματικό κόσμο με ψηφιακές πληροφορίες γραμμένες πάνω σε αυτό. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι το Star Chart, το οποίο χαρτογραφεί τους αστερισμούς καθώς μετακινείτε την κάμερα του iPad στον ουρανό.

Οι κάμερες διπλής όψης δεν ήταν οι μοναδικές προσθήκες στο iPad 2. Η Apple στροβιλοφόρεσε την CPU, προσθέτοντας έναν επεξεργαστή ARM Cortex-A9 διπλού πυρήνα 1 GHz και διπλασιάζοντας την ποσότητα μνήμης τυχαίας προσπέλασης (RAM) από 256MB σε 512MB. Αυτή η αλλαγή στη μνήμη RAM επέτρεψε μεγαλύτερες εφαρμογές και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι νεότερες εκδόσεις του iOS δεν υποστηρίζουν πλέον το αρχικό iPad.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογία για το iPad 2

Το iPad 2 πρόσθεσε επίσης το γυροσκόπιο, τον ψηφιακό προσαρμογέα AV που επιτρέπει στο iPad να συνδεθεί με συσκευές HDMI, τη συμβατότητα με το AirPlay που επέτρεψε στο iPad να συνδεθεί ασύρματα στην τηλεόραση μέσω της Apple TV και το Smart Cover, το οποίο ξυπνάει το iPad μετακίνηση.

"Post-PC World & # 34; και το πέρασμα του Steve Jobs

Ένα θέμα της ανακοίνωσης του iPad 2 ήταν ο "Post-PC" κόσμος, με τον Steve Jobs να αναφέρεται στο iPad ως συσκευή "Post-PC". Ήταν επίσης η τελευταία ανακοίνωση iPad για την Jobs, ο οποίος απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου 2011 .

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, η Apple πώλησε 15,4 εκατομμύρια iPads. Συγκριτικά, η Hewlett-Packard, που ξεπέρασε όλους τους άλλους κατασκευαστές κατά την περίοδο αυτή, πώλησε 15,1 υπολογιστές. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2012, οι πωλήσεις όλων των εποχών του iPad πέρασαν τα 50 εκατομμύρια.

Το & # 34; Νέο & # 34; iPad (3η γενιά)

Συνεχίζοντας το θέμα του κόσμου "Post-PC", ο Tim Cook ξεκίνησε την ανακοίνωση του iPad 3 στις 7 Μαρτίου 2012, μιλώντας για τον ρόλο της Apple στην επανάσταση μετά το PC. Αυτή η iPad τρίτης γενιάς κυκλοφόρησε επίσημα στις 16 Μαρτίου 2012.

Το νέο iPad αναβάθμισε την κάμερα που αντικρίζει προς τα πίσω σε κάμερα "iSight" 5 megapixel, προσθέτοντας φωτισμό πίσω, φακό 5 στοιχείων και υβριδικό φίλτρο IR. Η κάμερα θα μπορούσε να τραβήξει βίντεο 1080p με ενσωματωμένη σταθεροποίηση βίντεο. Για να προχωρήσει μαζί με την αναβαθμισμένη κάμερα, η Apple κυκλοφόρησε το iPhoto, το δημοφιλές λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, για το iPad.

Το νέο iPad έφερε επίσης μια ωραία ώθηση στην ταχύτητα σύνδεσης προσθέτοντας 4G συμβατότητα δικτύου.

Οθόνη αμφιβληστροειδούς έρχεται στο iPad

Το iPad 3 έφερε την οθόνη Retina στο iPad. Η ανάλυση 2048 x 1536 έδωσε στο iPad την υψηλότερη ανάλυση οποιασδήποτε κινητής συσκευής την εποχή εκείνη. Για να τροφοδοτήσει την αυξημένη ανάλυση, το iPad 3 χρησιμοποίησε μια τροποποιημένη έκδοση του επεξεργαστή A5 του iPad 2, με την ονομασία A5X, που περιείχε επεξεργαστή γραφικών τεσσάρων πυρήνων.

Siri Λείπει το iPad 3 Boat

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που λείπει από το iPad 3 κατά την κυκλοφορία ήταν το Siri , το οποίο έκανε το ντεμπούτο του με το iPhone 4S την προηγούμενη πτώση. Η Apple κρατούσε την Siri πίσω για να της δώσει ένα iOS makeover και τελικά την κυκλοφόρησε για το iPad με την ενημέρωση του iOS 6.0 . Ωστόσο, το iPad 3 έλαβε ένα βασικό κομμάτι του Siri στην απελευθέρωση: φωνή υπαγόρευση. Η λειτουργία υπαγόρευσης φωνής ήταν διαθέσιμη μέσω του πληκτρολογίου οθόνης και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες εφαρμογές που χρησιμοποίησαν το πρότυπο πληκτρολόγιο.

iOS 6 φέρνει νέες λειτουργίες ... και Flubs

Η ενημέρωση του iOS 6 αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα, καθώς το iOS 2 πρόσθεσε το App Store. Η Apple ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με την Google, αντικαθιστώντας τους Χάρτες Google με την εφαρμογή Χάρτες της. Ενώ η εφαρμογή 3D Χάρτες ήταν όμορφη, τα δεδομένα πίσω από αυτήν ήταν ένα βήμα προς τα κάτω από τους Χάρτες Google, οδηγώντας σε λανθασμένες πληροφορίες και χειρότερα, λανθασμένες οδηγίες.

Το iOS 6 επανασχεδίασε επίσης το App Store, το οποίο αποδείχθηκε άλλη μια μη δημοφιλής κίνηση .

Η ενημέρωση iOS 6 πρόσθεσε επίσης ένα βελτιωμένο Siri στο iPad. Μεταξύ πολλών αλλαγών, το νέο Siri ήταν σε θέση να πάρει αποτελέσματα σπορ και να κλείσει τραπέζια σε εστιατόρια, ενσωματώνοντας με Yelp πληροφορίες σχετικά με αυτά τα εστιατόρια. Το Siri θα μπορούσε ακόμη και να ενημερώσει το Twitter ή το Facebook και να εκκινήσει εφαρμογές.

Το iPad 4 και το iPad Mini ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα

Στις 23 Οκτωβρίου 2012, η ​​Apple πραγματοποίησε μια ανακοίνωση προϊόντος, η μεγαλύτερη πρόβλεψη της οποίας θα ήταν η αποκάλυψη του μακροχρόνιου iPad Mini. Αλλά η Apple έριξε λίγο από μια καμπύλη μπάλα ανακοινώνοντας επίσης ένα αναβαθμισμένο iPad, που ονομάστηκε " iPad 4 " στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το iPad 4 και το iPad Mini κυκλοφόρησαν μονάδες Wi-Fi στις 4 Νοεμβρίου 2012, με εκδόσεις 4G μετά από δύο εβδομάδες αργότερα στις 16 Νοεμβρίου. Το iPad 4 και το iPad Mini συνδυάστηκαν για 3 εκατομμύρια πωλήσεις το Σαββατοκύριακο της ημέρας κυκλοφορίας και αύξησαν τις πωλήσεις iPad της Apple στα 22,9 εκατομμύρια για το τρίμηνο.

Το iPad 4 είχε αναβαθμισμένο επεξεργαστή, το νέο τσιπ A6X, το οποίο έδωσε διπλάσια ταχύτητα ως τσιπ A5X στο προηγούμενο iPad. Επίσης, παρουσίασε μια κάμερα HD και εισήγαγε τη νέα υποδοχή Lightning στο iPad, αντικαθιστώντας το παλιό πρότυπο 30 ακίδων σε προηγούμενες συσκευές iPad της Apple, iPhones και iPod.

Το iPad Mini

Το iPad Mini ξεκίνησε με μια οθόνη 7,9 ιντσών, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από άλλα δισκία των 7 ιντσών. Είχε επίσης την ίδια ανάλυση 1024x768 με το iPad 2, δίνοντας το iPad Mini μερικές μικτές κριτικές σε ένα μέσο που ελπίζει ότι η οθόνη Retina θα κάνει το δρόμο της στο iPad Mini.

Το iPad Mini κράτησε τις ίδιες κάμερες διπλής όψης, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφικής μηχανής iSight 5 MP και υποστηρίζει δίκτυα 4G για σύνδεση δεδομένων. Αλλά το στυλ του iPad Mini ήταν μια απόκλιση από τα μεγαλύτερα iPads, με μικρότερη κλίση και πιο επίπεδη, λεπτότερο σχέδιο.

iOS 7.0

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 7.0 στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών στις 3 Ιουνίου 2013. Η ενημέρωση του iOS 7.0 παρουσιάζει τις μεγαλύτερες οπτικές αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα από την κυκλοφορία του, αλλάζοντας σε ένα πιο επίπεδη και διαφανέστερο στυλ για τη διεπαφή.

Η ενημέρωση περιελάμβανε το iTunes Radio , μια νέα υπηρεσία συνεχούς ροής από την Apple. AirDrop, η οποία θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να μοιράζονται αρχεία ασύρματα. και περισσότερες επιλογές για την ανταλλαγή δεδομένων από εφαρμογές.

iPad Air και iPad Mini 2

Στις 23 Οκτωβρίου 2013, η Apple ανακοίνωσε τόσο το iPad Air όσο και το iPad Mini 2. Το iPad Air ήταν η πέμπτη γενιά iPad, ενώ το iPad Mini 2 αντιπροσώπευε τη δεύτερη γενιά του Minis. Και οι δύο παρουσίασαν παρόμοιο υλικό, συμπεριλαμβανομένου του νέου τσιπ Apple A7 64-bit.

Το iPad Mini 2 παρουσίασε την οθόνη Retina που ταιριάζει με την πλήρη ανάλυση μεγέθους iPad 2048 × 1536 Αντίσταση στην οθόνη.

Το iPad Air κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου και το iPad Mini 2 στις 12 Νοεμβρίου 2013.

iPad Air 2 και iPad Mini 3

Ο Οκτώβριος του 2014 είδε την ανακοίνωση των επόμενων επαναλήψεων στις γραμμές iPad με το iPad Air 2 και το iPad Mini 3. Και οι δύο χαρακτήριζαν τον νέο έλεγχο ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID.

Μια νέα επιλογή χρώματος χρυσού έγινε διαθέσιμη στο iPad Air 2 και το iPad Mini 3.

Το iPad Mini 3 ήταν πολύ παρόμοιο με τον προκάτοχό του, εκτός από την προσθήκη Touch ID, και χρησιμοποίησε το τσιπ A7.

Το iPad Air 2 πήρε μια αναβάθμιση RAM σε 2GB, την πρώτη συσκευή της Apple για να πάει πάνω από 1GB μνήμης RAM, και μια αναβάθμιση στον επεξεργαστή triple core της Apple A8X.

iPad Pro

Στις 11 Νοεμβρίου 2015, η Apple κυκλοφόρησε μια τρίτη σειρά προϊόντων iPad με το iPad Pro. Το iPad Pro παρουσίασε μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης - 12,9 ίντσες - με οθόνη ανάλυσης οθόνης 2732x2048, νέο τσιπ A9X και μνήμη RAM 4GB.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του iPad Pro 12,9 ιντσών, κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου 2016 μια μικρότερη οθόνη iPad Pro 9,7 ιντσών. Το μικρότερο iPad Pro παρουσίασε το ίδιο chip A9X, αλλά η μικρότερη οθόνη του είχε ανάλυση 2048x1536 Retina Display.