Ποιος είναι ο Tim Cook;

Μια βιογραφία του CEO της Apple Tim Cook, ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον Steve Jobs

Ο Tim Cook ονομάστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Inc. στις 24 Αυγούστου 2011, διαδέχτηκε τον Steve Jobs σε αυτό το ρόλο μετά την αποχώρησή του από τον συνιδρυτή της Apple στις 5 Οκτωβρίου 2011. Μεγάλη πίστωση για τη δημιουργία και βελτιστοποίηση της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple, Cook ενήργησε ως Διευθύνων Σύμβουλος όταν ο Steve Jobs παρέλαβε ιατρική άδεια στις αρχές του 2011.

Ο Timothy D. Cook γεννήθηκε στις 1 Νοεμβρίου 1960. Παρακολούθησε το πανεπιστήμιο του Auburn, κερδίζοντας πτυχίο στη βιομηχανική μηχανική. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο πανεπιστήμιο Duke, κερδίζοντας ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μπήκε στην Apple τον Μάρτιο του 1998, υπηρετώντας ως ο ανώτερος αντιπρόεδρος των παγκόσμιων επιχειρήσεων.

Η Cook προσλήφθηκε για να βελτιστοποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, η οποία υπέφερε από κακή παραγωγή και διανομές. Η ικανότητά του να βελτιστοποιεί την αλυσίδα εφοδιασμού επέτρεψε στην Apple να θέσει προϊόντα με ανταγωνιστικές τιμές. Αυτό αποδείχθηκε καλύτερο με την κυκλοφορία του iPad, το οποίο έκανε ντεμπούτο με μια τιμή εισόδου $ 499. Αυτή η δυνατότητα πώλησης της συσκευής για ένα τόσο χαμηλό σημείο κόστους και ακόμα κέρδος βοήθησε να διατηρηθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά δισκίων στον κόλπο για το πρώτο έτος, ενώ οι ανταγωνιστές κατασκευαστές προσπαθούσαν να ταιριάξουν τόσο με την τεχνολογία όσο και με την τιμή.

Σχετικά με το να γίνεις CEO ...

Η Cook ανέλαβε την καθημερινή λειτουργία της Apple τον Ιανουάριο του 2011, ενώ ο Steve Jobs έλαβε ιατρική άδεια. Μετά τον Steve Jobs υποκύπτει στον καρκίνο του παγκρέατος, ο Cook ονομάστηκε επίσημα CEO της Apple, Inc.

Εκτός από την παραγωγή νέων εκδόσεων του iPhone, iPad, iPod και Mac, ο Tim Cook έχει διαχειριστεί αρκετά σημαντικά γεγονότα μετά την ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η Apple ανακοίνωσε μέρισμα 2,65 δολ. Ανά μετοχή, επενδύοντας 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να αρχίσει να κατασκευάζει Macs στις ΗΠΑ. Η Cook επίσης αναδιάρθρωσε το ανώτερο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου του Scott Forstall , ο οποίος ήταν ο ανώτερος αντιπρόεδρος της πλατφόρμας iOS που εξουσιάζει το iPad και το iPhone.

Η Cook κατόρθωσε επίσης να διαχειριστεί την εταιρεία μέσω των πιο σκληρών υδάτων της σε μια δεκαετία. Η διάλυση με την Google οδήγησε την Apple να αντικαταστήσει τους Χάρτες Google με την εφαρμογή χαρτών της Apple, η οποία θεωρήθηκε σημαντική απόκλιση από την εταιρεία. Η εφαρμογή "Χάρτες της Apple" ήταν γεμάτη με κακά δεδομένα δημιουργώντας κάποια σύγχυση όσον αφορά τη χρήση της εφαρμογής χαρτών και αναγκάζοντας τον Tim Cook να ζητήσει συγνώμη για τα προβλήματα. Η επιβράδυνση των πωλήσεων του iPad προκάλεσε την Apple να χάσει τις προβλέψεις της βιομηχανίας και μετά την άνοδο των τιμών όλων των εποχών, η τιμή των μετοχών της Apple σημείωσε άνοδο από τα τέλη του 2012 και έφτασε στα μέσα του 2013. Το απόθεμα έχει αναπόφευκτη αίσθηση.

Στην εποχή του ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Cook έχει επεκτείνει τόσο το iPhone και το iPad lineup. Το iPhone διαθέτει τώρα ένα κανονικό μοντέλο και ένα μοντέλο "iPhone Plus", το οποίο επεκτείνει το μέγεθος της οθόνης σε 5,5 ίντσες μετρούμενη διαγώνια. Η σειρά iPad έχει εισαγάγει ένα iPad 7,9 ιντσών "Mini" και ένα iPad "Pro" 12,9 ιντσών. Αλλά η μεγαλύτερη αποκάλυψη του Cook ήταν το Apple Watch, ένα smartwatch που είχε φημολογηθεί ότι ήταν σε εξέλιξη για αρκετά χρόνια.

Συγκρίνετε τα διάφορα μοντέλα του iPad

Κατά την έξοδο ...

Μέσα από τον συνεχιζόμενο αγώνα για ζευγάρια του ίδιου φύλου για να παντρευτούν νόμιμα και τη σεξουαλική προτίμηση για την απόκτηση ίσων δικαιωμάτων στο χώρο εργασίας, ο Tim Cook βγήκε ομοφυλόφιλος στις 30 Οκτωβρίου 2014 σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Bloomberg Businessweek. Ενώ ήταν ευρέως γνωστός στους κύκλους τεχνολογίας, η απόφαση του Tim Cook να ανακοινώσει επίσημα τον σεξουαλικό του προσανατολισμό τον έκανε έναν από τους πιο ομοφυλόφιλους ομοφυλόφιλους στον κόσμο.

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας