Πώς να ακούσετε το Spotify χρησιμοποιώντας μόνο ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web

Ακούστε μουσική στο Spotify χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε το λογισμικό επιφάνειας εργασίας

Εκτός από το πρόγραμμα λογισμικού επιφάνειας εργασίας Spotify, μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση σε αυτήν τη δημοφιλή υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής με τη χρήση του Web Player. Αυτό λειτουργεί με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο Internet, όπως το Mozilla Firefox, το Google Chrome, ο Microsoft Internet Explorer και άλλα. Ο Web Player σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα κύρια χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για να απολαμβάνετε το Spotify, ακόμη και αν έχετε έναν δωρεάν λογαριασμό. Με αυτό μπορείτε να αναζητήσετε τραγούδια και άλμπουμ, να ανακαλύψετε νέα μουσική, να δείτε τι νέο υπάρχει στο Spotify, να ακούσετε το Spotify Radio και να δημιουργήσετε / μοιραστείτε playlist.

Αλλά, πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό το ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Web;

Μπορεί να μην είναι τόσο προφανές στην ιστοσελίδα του Spotify με την πρώτη ματιά, αλλά μετά από αυτό το σεμινάριο θα μάθετε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο Web Player και να χρησιμοποιήσετε τα κύρια χαρακτηριστικά του για τη ροή μουσικής στην επιφάνεια εργασίας σας χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό.

Πρόσβαση στο Spotify Web Player

  1. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Spotify Web Player, ξεκινήστε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης στο Internet και μεταβείτε στη διεύθυνση https://open.spotify.com/browse
  2. Υποθέτοντας ότι έχετε ήδη λογαριασμό Spotify, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Σύνδεση εδώ .
  3. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη / κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση .

Παρεμπιπτόντως, αν δεν έχετε λογαριασμό, μπορείτε γρήγορα να εγγραφείτε με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το λογαριασμό σας στο Facebook (αν έχετε).

Οι επιλογές για ροή μουσικής μέσω του προγράμματος περιήγησης

Μόλις συνδεθείτε στο Web Player του Spotify, θα δείτε ότι είναι μια αρκετά απλή διάταξη. Το αριστερό παράθυρο παραθέτει τις διαθέσιμες επιλογές σας, με τα πρώτα τέσσερα να είναι αυτά που θα χρησιμοποιήσετε περισσότερο. Αυτά είναι: Αναζήτηση, Περιήγηση, Ανακάλυψη και Ραδιόφωνο.

Ψάξιμο

Εάν ξέρετε τι ψάχνετε, κάντε κλικ στην επιλογή αυτή. Μόλις το κάνετε αυτό θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο κειμένου για να πληκτρολογήσετε μια φράση αναζήτησης. Αυτό μπορεί να είναι ένα όνομα καλλιτέχνη, ο τίτλος ενός τραγουδιού / άλμπουμ, μια λίστα αναπαραγωγής κλπ. Αφού αρχίσετε να πληκτρολογείτε, θα αρχίσετε αμέσως να βλέπετε τα αποτελέσματα στην οθόνη. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές και να υπο-κατηγοριοποιηθούν σε τμήματα (Κορυφαία αποτελέσματα, Κομμάτια, Καλλιτέχνες, Άλμπουμ, Λίστες αναπαραγωγής και Προφίλ).

Ξεφυλλίζω

Για μια ματιά στο τι εμφανίζεται επί του παρόντος στο Spotify, συμπεριλαμβανομένου του τι είναι ζεστό, η επιλογή Browse σας δίνει μια ευρεία ματιά στις κύριες επιλογές. Κάνοντας κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού στο αριστερό παράθυρο εμφανίζεται μια λίστα χαρακτηριστικών, όπως: Νέες Κυκλοφορίες, Προτεινόμενα Playlists, Ειδήσεις, Στιγμιότυπα και διάφορα άλλα ειδικά κανάλια.

Ανακαλύπτω

Το Spotify είναι επίσης υπηρεσία μουσικής σύστασης και αυτή η επιλογή σάς προσφέρει έναν πολύ καλό τρόπο για να ανακαλύψετε νέα μουσική. Τα αποτελέσματα που βλέπετε είναι προτάσεις που σκέφτονται ότι μπορεί να σας αρέσει το Spotify. Αυτά βασίζονται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του είδους της μουσικής που ακούσατε. Τα κομμάτια αναφέρονται επίσης αν είναι επί του παρόντος δημοφιλή και ταιριάζουν στα είδη μουσικής που ακούτε.

Ραδιόφωνο

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η επιλογή μετατρέπει το Spotify σε λειτουργία ραδιοφώνου. Είναι λίγο διαφορετικό από τον τρόπο που η μουσική μεταδίδεται κανονικά στο Spotify. Για αρχάριους, υπάρχει ένα σύστημα επάνω / κάτω αντίχειρας όπως άλλες εξατομικευμένες ραδιοφωνικές υπηρεσίες (π.χ. Pandora Radio ), οι οποίες βοηθούν το Spotify να μάθει τις προτιμήσεις σας και τις αντιπαθείς. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε ένα προηγούμενο κομμάτι σε έναν σταθμό - επιτρέπεται μόνο η παράκαμψη προς τα εμπρός. Οι σταθμοί βασίζονται γενικά σε έναν συγκεκριμένο καλλιτέχνη ή είδος, αλλά μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το δικό σας κανάλι με βάση ένα κομμάτι πάρα πολύ. Για να γίνει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, το Spotify εμφανίζει το κουμπί Δημιουργία νέων σταθμών κοντά στο επάνω μέρος της οθόνης. Για να ξεκινήσετε τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό, απλά κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί και πληκτρολογήστε το όνομα ενός καλλιτέχνη, άλμπουμ κ.λπ.