Εγγραφή Streaming Audio χρησιμοποιώντας αυτά τα δωρεάν εργαλεία

Εάν θέλετε να ακούτε μουσική που μεταδίδεται από ιστότοπους ή ραδιοφωνικούς σταθμούς Διαδικτύου, τότε ίσως θέλετε να καταγράψετε αυτό που ακούτε για αναπαραγωγή αργότερα. Με το σωστό λογισμικό, μπορείτε να εγγράψετε από χιλιάδες πηγές ήχου στον Ιστό για να δημιουργήσετε γρήγορα μια συλλογή ψηφιακής μουσικής .

Εδώ είναι μια επιλογή από ελεύθερα προγράμματα ήχου που μπορούν να εγγράψουν ροή ήχου από το Internet για τη δημιουργία αρχείων ήχου σε διάφορες μορφές ήχου.

Αν έχετε προβλήματα με την εγγραφή ήχου από την κάρτα ήχου του υπολογιστή σας, τότε ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα εικονικό καλώδιο ήχου. Ένας από τους καλύτερους που θα χρησιμοποιήσει ονομάζεται VB-Audio Virtual Cable, το οποίο είναι δωρεά και μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν. Απλά θυμηθείτε να ρυθμίσετε τη συσκευή αναπαραγωγής και εγγραφής στα Windows σε αυτό το πρόγραμμα οδήγησης!

01 από 04

Εγγραφή MP3 Aktiv

Εικόνα © Mark Harris

Το Aktiv MP3 Recorder είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για την εγγραφή ήχου από διάφορες πηγές ήχου. Είτε ακούτε μια υπηρεσία μουσικής συνεχούς ροής είτε παρακολουθείτε ένα βίντεο , μπορείτε να καταγράψετε τον ήχο που αναπαράγεται από την κάρτα ήχου σας.

Αυτό το ελεύθερο λογισμικό έχει εξαιρετική υποστήριξη μορφής ήχου και μπορεί να κωδικοποιήσει σε WAV, MP3, WMA, OGG, AU, VOX και AIFF. Περιλαμβάνεται επίσης σε αυτόν τον πλήρη ηχογραφητή ηχογράφησης είναι ένας χρονοπρογραμματιστής που σας δίνει την ευελιξία να εγγράφετε τον ήχο ροής σε συγκεκριμένες ώρες.

Το πρόγραμμα εγκατάστασης συνοδεύεται από κάποιο δυνητικά ανεπιθύμητο πρόσθετο λογισμικό. Έτσι, εάν δεν το θέλετε τότε θα πρέπει να μειώσετε τις προσφορές.

Συνολικά, μια ιδιαίτερα συνιστώμενη συσκευή εγγραφής για τη λήψη σχεδόν οτιδήποτε αναπαράγεται μέσω της κάρτας ήχου του υπολογιστή σας. Περισσότερο "

02 από 04

Δωρεάν εγγραφή ήχου

Όπως και τα άλλα εργαλεία αυτού του οδηγού, το Free Sound Recorder της CoolMedia μπορεί να καταγράψει κάθε ήχο που προέρχεται από την κάρτα ήχου του υπολογιστή σας . Αν σας αρέσει να ακούτε μουσικές υπηρεσίες ροής όπως το Spotify τότε αυτό το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή των αγαπημένων σας τραγουδιών.

Το πρόγραμμα λειτουργεί με Windows XP ή νεότερη έκδοση και μπορεί να δημιουργήσει αρχεία ήχου MP3, WMA και WAV . Το πρόγραμμα διαθέτει επίσης μια λειτουργία αυτόματου ελέγχου κέρδους (AGC), η οποία θα ενισχύσει τις ήσυχες εισόδους και θα αποτρέψει την ακουστική αποκοπή λόγω του ήχου από δυνατές πηγές ήχου.

Κατά την εγκατάσταση αυτού του προγράμματος θα παρατηρήσετε επίσης ότι έρχεται με επιπλέον λογισμικό. Αν δεν θέλετε αυτό, απλώς καταργήστε την επιλογή / παραβίαση των επιλογών.

Το Free Sound Recorder είναι ένα απλό μηχάνημα εγγραφής ήχου, το οποίο είναι τόσο εύκολο στη χρήση και δίνει καλά αποτελέσματα. Περισσότερο "

03 του 04

Streamosaur

Εικόνα © Mark Harris

Οποιοσδήποτε ήχος που ακούτε στον υπολογιστή σας μπορεί να εγγραφεί χρησιμοποιώντας το δωρεάν πρόγραμμα Streamosaur. Είτε θέλετε να ψηφιοποιήσετε αναλογικές πηγές ( δίσκους βινυλίου , κασέτες ήχου κ.λπ.) είτε να γράψετε streaming μουσική , το Streamosaur είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα που μπορεί να συλλάβει τον ήχο και να το κωδικοποιήσει στο σκληρό σας δίσκο.

Το πρόγραμμα καταγράφει εγγενώς ήχο ως αρχεία WAV, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αρχεία MP3 εάν έχετε εγκαταστήσει τον κωδικοποιητή Lame . Αν χρειαστεί να το κατεβάσετε για να δημιουργήσετε MP3, μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Buanzo. Περισσότερο "

04 του 04

Screamer Radio

Εικόνα © Mark Harris

Αν θέλετε απλώς να ακούσετε και να εγγράψετε ραδιόφωνο στο Internet, τότε το ραδιόφωνο Screamer είναι πιο κατάλληλο για αυτό το έργο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού για τη μετάδοση ήχου όπως τα άλλα εργαλεία αυτού του οδηγού. Όλα είναι ενσωματωμένα στο ραδιόφωνο Screamer, ώστε να μπορείτε να συντονίζετε και να εγγράφετε χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς Διαδικτύου από όλο τον κόσμο.

Εκτελείται σε όλες τις εκδόσεις των Windows . Αυτό το πρόγραμμα ήχου συνεχούς ροής είναι επίσης πολύ ελαφρύ στους πόρους, έτσι ώστε να τρέχει καλά ακόμα και σε έναν παλιό υπολογιστή. Υπάρχουν πολλές προεπιλογές ραδιοφωνικών σταθμών που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο ραδιόφωνο Screamer, αλλά μπορείτε επίσης να παρέχετε διευθύνσεις URL για να ακούτε άλλες υπηρεσίες συνεχούς ροής που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα.

Χρησιμοποιεί τη μορφή MP3 για εγγραφές και μπορείτε να ρυθμίσετε το bitrate αν χρειαστεί μέχρι 320 Kbps. Συνολικά, το Screamer Radio είναι ένα ελαφρύ πρόγραμμα που κάνει εξαιρετική δουλειά στην καταγραφή μουσικής από ραδιοφωνικούς σταθμούς του Διαδικτύου. Περισσότερο "