Κάρτα ήχου

Ορισμός κάρτας ήχου & πώς να διορθώσετε έναν υπολογιστή χωρίς ήχο

Η κάρτα ήχου είναι μια κάρτα επέκτασης που επιτρέπει στον υπολογιστή να στέλνει πληροφορίες ήχου σε μια συσκευή ήχου, όπως ηχεία, ένα ζευγάρι ακουστικών κ.λπ.

Σε αντίθεση με την CPU και τη μνήμη RAM , η κάρτα ήχου δεν είναι ένα απαραίτητο κομμάτι του υλικού που απαιτείται για την εργασία ενός υπολογιστή.

Το Creative (Sound Blaster), το Turtle Beach και το Diamond Multimedia είναι δημοφιλείς κατασκευαστές ηχητικών καρτών, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι.

Οι όροι ηχητική κάρτα , προσαρμογέας ήχου και προσαρμογέας ήχου χρησιμοποιούνται μερικές φορές στη θέση της κάρτας ήχου.

Περιγραφή κάρτας ήχου

Μια κάρτα ήχου είναι ορθογώνιο κομμάτι υλικού με πολλές επαφές στο κάτω μέρος της κάρτας και πολλαπλές θύρες στο πλάι για σύνδεση με συσκευές ήχου όπως ηχεία.

Η κάρτα ήχου εγκαθίσταται σε μια υποδοχή PCI ή PCIe στη μητρική πλακέτα.

Δεδομένου ότι η μητρική πλακέτα, η θήκη και οι περιφερειακές κάρτες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη συμβατότητα, η πλευρά της κάρτας ήχου ταιριάζει ακριβώς έξω από το πίσω μέρος της θήκης όταν είναι εγκατεστημένη, καθιστώντας τις θύρες της διαθέσιμες για χρήση.

Υπάρχουν επίσης κάρτες ήχου USB που σας επιτρέπουν να συνδέσετε ακουστικά, μικρόφωνα και ίσως άλλες συσκευές ήχου στον υπολογιστή σας μέσω ενός μικρού προσαρμογέα που μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε μια θύρα USB.

Κάρτες ήχου και ποιότητα ήχου

Πολλοί σύγχρονοι υπολογιστές δεν διαθέτουν κάρτες επέκτασης ήχου, αλλά έχουν την ίδια τεχνολογία ενσωματωμένη απευθείας στη μητρική πλακέτα .

Αυτή η διαμόρφωση επιτρέπει έναν λιγότερο δαπανηρό υπολογιστή και μόνο ένα ελαφρώς λιγότερο ισχυρό ηχοσύστημα. Αυτή η επιλογή είναι συνετή για σχεδόν όλους τους χρήστες του υπολογιστή, ακόμα και τον ανεμιστήρα μουσικής.

Αφιερωμένες κάρτες ήχου, όπως αυτές που εμφανίζονται εδώ σε αυτή τη σελίδα, είναι συνήθως απαραίτητες μόνο για το σοβαρό ήχο επαγγελματία.

Επειδή οι περισσότερες θήκες για υπολογιστές έχουν ρυθμιστεί για τις θύρες USB και τις υποδοχές ακουστικών που βλέπουν προς τα εμπρός για να μοιράζονται ένα κοινό καλώδιο γείωσης, μπορεί να ακούσετε στατικά στα ακουστικά σας εάν έχετε επίσης συνδεδεμένες συσκευές USB.

Θα πρέπει να μπορείτε να μετριάσετε αυτές τις παρεμβολές είτε αποφεύγοντας τη χρήση αυτών των θυρών USB ταυτόχρονα με την χρήση ακουστικών είτε εκτελώντας ένα καλώδιο προέκτασης αρσενικό σε θηλυκό από την κάρτα ήχου στο πίσω μέρος του υπολογιστή στα ακουστικά σας.

Ο υπολογιστής μου δεν έχει ήχο & # 34;

Αν και είναι πιθανό η κάρτα ή τα ηχεία / ακουστικά να έχουν αποσυνδεθεί από τις θύρες / τροφοδοσία τους και δεν επικοινωνούν πλέον μεταξύ τους, είναι συνήθως κάτι σχετικό με το λογισμικό που εμποδίζει τον ήχο από την αναπαραγωγή.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι το προφανές: βεβαιωθείτε ότι ο τόμος του βίντεο, τραγουδιού, ταινίας ή ό, τι προσπαθείτε να ακούσετε, δεν είναι σιωπηλός. Ελέγξτε επίσης ότι ο ήχος του συστήματος δεν είναι σβηστός (ελέγξτε το εικονίδιο ήχου στη γραμμή εργασιών κάτω από το ρολόι).

Κάτι άλλο που θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τον ήχο είναι εάν η ίδια η κάρτα ήχου είναι απενεργοποιημένη στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) . Δείτε Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω μια συσκευή στη Διαχείριση συσκευών στα Windows; αν δεν είστε βέβαιοι πώς να ενεργοποιήσετε την κάρτα ήχου.

Ένας άλλος λόγος για μια κάρτα ήχου που δεν παράγει ήχο θα μπορούσε να είναι από ένα πρόγραμμα οδήγησης συσκευής που λείπει ή είναι διεφθαρμένο. Ο καλύτερος τρόπος για να επιλυθεί αυτό είναι να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα οδήγησης κάρτας ήχου χρησιμοποιώντας ένα από αυτά τα δωρεάν εργαλεία ενημέρωσης προγράμματος οδήγησης . Εάν έχετε ήδη κατεβάσει το απαραίτητο πρόγραμμα οδήγησης, αλλά δεν ξέρετε πώς να το εγκαταστήσετε, ακολουθήστε τον οδηγό μου εδώ για τον τρόπο ενημέρωσης των προγραμμάτων οδήγησης στα Windows.

Εάν αφού ελέγξετε όλα τα παραπάνω, ο υπολογιστής σας εξακολουθεί να μην αναπαράγει ήχο, ίσως να μην έχετε εγκατεστημένο το κατάλληλο λογισμικό για την αναπαραγωγή πολυμέσων. Δείτε αυτά τα προγράμματα λογισμικού Free Audio Converter για να μετατρέψετε το αρχείο ήχου σε μια άλλη μορφή που μπορεί να αναγνωρίσει το media player σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κάρτες ήχου

Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών γνωρίζουν ότι πρέπει να συνδέσουν τα ηχεία τους στο πίσω μέρος του υπολογιστή για να ακούσουν και να ελέγξουν τον ήχο που παίζεται από τον υπολογιστή. Παρόλο που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά, άλλες θύρες υπάρχουν συχνά σε μια κάρτα ήχου για άλλους λόγους.

Για παράδειγμα, ενδέχεται να υπάρχουν θύρες για ένα joystick, ένα μικρόφωνο και μια βοηθητική συσκευή. Ακόμα άλλες κάρτες ενδέχεται να έχουν εισόδους και εξόδους σχεδιασμένες για πιο προηγμένες εργασίες όπως η επεξεργασία ήχου και η επαγγελματική έξοδος ήχου.

Αυτές οι θύρες μερικές φορές επισημαίνονται για να προσδιορίζουν εύκολα ποια θύρα ανήκει σε κάθε συσκευή.