Οδηγός για κάρτες μνήμης SDXC

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις κάρτες μνήμης SDXC

Ένας νέος τύπος κάρτας μνήμης εμφανίστηκε στη σκηνή: SDXC. Αυτές οι κάρτες μνήμης flash μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έναν αυξανόμενο αριθμό ψηφιακών βιντεοκάμερων και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτούς.

SDXC εναντίον SDHC έναντι κάρτας SD

Οι κάρτες SDXC είναι ουσιαστικά μια έκδοση μεγαλύτερης χωρητικότητας της κάρτας SDHC (η οποία είναι η ίδια έκδοση υψηλότερης χωρητικότητας της αρχικής κάρτας SD). Οι κάρτες SDXC ξεκινούν με χωρητικότητα 64GB και μπορούν να φτάσουν σε μέγιστη θεωρητική χωρητικότητα 2 TB. Αντίθετα, οι κάρτες SDHC μπορούν να αποθηκεύσουν μόνο 32GB δεδομένων και η σεβαστή κάρτα SD μπορεί να διαχειριστεί μόνο μέχρι 2GB. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις κάρτες SDHC, κάντε κλικ εδώ.

Για τους κατόχους βιντεοκάμερας , οι κάρτες SDXC κρατούν την υπόσχεση της αποθήκευσης πολλών επιπλέον ωρών βίντεο υψηλής ευκρίνειας από ό, τι μπορείτε να αποθηκεύσετε σε μια κάρτα SDHC, οπότε υπάρχει ένα σαφές όφελος.

Ταχύτητα κάρτας SDXC

Εκτός από την προσφορά υψηλότερων δυνατοτήτων, οι κάρτες SDXC είναι επίσης ικανές για ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, με μέγιστη ταχύτητα 300MBps. Αντίθετα, οι κάρτες SDHC μπορούν να επιτύχουν έως 10MBps. Για να σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή ταχύτητα, οι κάρτες SD / SDHC / SDXC χωρίζονται σε τέσσερις κλάσεις: Κλάση 2, Κλάση 4, Κλάση 6 και Κλάση 10. Οι Κάρτες Κατηγορίας 2 προσφέρουν ελάχιστο ρυθμό δεδομένων 2 megabytes ανά δευτερόλεπτο (MBps) , Class 4 από 4MBps και Class 6 από 6MBps και Class 10 από 10MBps. Ανάλογα με το ποιος κατασκευαστής πωλεί την κάρτα, η κατηγορία ταχύτητας θα εμφανίζεται είτε εμφανώς είτε θαμμένος στις προδιαγραφές. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να προσέχετε.

Για τις βιντεοκάμερες κανονικής ευκρίνειας, μια κάρτα SD / SDHC με ταχύτητα Class 2 είναι το μόνο που θα χρειαστείτε. Είναι αρκετά γρήγορο για να χειριστεί το βίντεο υψηλής ευκρίνειας υψηλής ποιότητας που μπορείτε να εγγράψετε. Για τις βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας, οι κάρτες με βαθμολογία ταχύτητας Κλάσης 4 ή 6 είναι αρκετά γρήγορες για να χειριστούν τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ακόμα και από τις βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας υψηλής ευκρίνειας. Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να βρεθείτε για μια κάρτα Class 10, θα πληρώνετε για τις επιδόσεις που δεν χρειάζεστε σε μια ψηφιακή βιντεοκάμερα.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι κάρτες SDXC θα προσφέρονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από ό, τι χρειάζεστε για μια ψηφιακή βιντεοκάμερα. Αυτές οι ταχύτερες ταχύτητες που προσφέρονται από κάρτες SDXC είναι χρήσιμες για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές - τους επιτρέπει να έχουν εξαιρετικά γρήγορες λειτουργίες έκρηξης - αλλά δεν είναι απαραίτητες για ψηφιακές βιντεοκάμερες.

Κόστος κάρτας SDXC

Οι κάρτες SDXC άρχισαν να φιλτράρονται στην αγορά στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011. Όπως και με κάθε νέα μορφή μνήμης που προσφέρει υψηλές χωρητικότητες και ταχύτερες ταχύτητες, θα σας κοστίσει περισσότερο από χαμηλότερη χωρητικότητα, βραδύτερες κάρτες SDHC. Ωστόσο, καθώς περισσότεροι κατασκευαστές κάρτας μνήμης flash προσφέρουν κάρτες SDXC, το κόστος θα πέσει μάλλον απότομα κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Συμβατότητα κάρτας SDXC

Μια ερώτηση γύρω από κάθε νέα μορφή κάρτας είναι εάν θα λειτουργήσει σε παλαιότερες συσκευές ή αν οι νεότερες συσκευές θα δεχθούν παλαιότερες μορφές κάρτας όπως SDHC και SD. Για να απαντήσετε στην πρώτη ερώτηση, μια κάρτα SDXC μπορεί να λειτουργήσει σε μια παλαιότερη συσκευή που δεν την υποστηρίζει ειδικά, αλλά δεν θα απολαμβάνετε τις μεγαλύτερες χωρητικότητες ή τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Οι περισσότερες κάμερες και βιντεοκάμερες που εισήχθησαν το 2011 υποστηρίζουν το SDXC. Η υποστήριξη είναι πιο περιορισμένη σε κάμερες και βιντεοκάμερες που εισήχθησαν το 2010. Εάν μια φωτογραφική μηχανή παίρνει μια κάρτα SDXC θα λειτουργεί πάντα με κάρτες SDHC και SD.

Χρειάζεστε μια κάρτα SDXC;

Αν μιλάμε αυστηρά για μια ψηφιακή βιντεοκάμερα, η απάντηση είναι όχι, όχι ακόμα. Τα πλεονεκτήματα χωρητικότητας μπορούν να επωφεληθούν από την αγορά πολλαπλών καρτών SDHC και όπως προαναφέρθηκε, οι βελτιώσεις ταχύτητας δεν είναι σχετικές. Ωστόσο, εάν διαθέτετε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή υψηλής τεχνολογίας, τα κέρδη από την ταχύτητα καθιστούν την κάρτα SDXC αξίζει μια ματιά.