Πώς να παίξετε μουσική σε μια κονσόλα παιχνιδιών PS Vita

Όπως το PSP, το PS Vita είναι κάτι περισσότερο από μια φορητή κονσόλα παιχνιδιών. Είναι επίσης μια πλήρως εξοπλισμένη μηχανή πολυμέσων. Σε αντίθεση με το PSP, μπορείτε να ακούσετε μουσική στο PS Vita σας ενώ κάνετε άλλα πράγματα. Και όχι μόνο μπορείτε να ακούσετε αρχεία μουσικής που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα μνήμης PS Vita, αλλά μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στον ήχο στον υπολογιστή σας ή στο PS3 μέσω τηλεχειριστηρίου .

Για να παίξετε μουσική, θα πρέπει, βεβαίως, να έχετε κάποια αρχεία για να παίξετε. Το PS Vita μπορεί να αναπαράγει τους ακόλουθους τύπους αρχείων ήχου:

Μπορείτε να τα μεταφέρετε στο PS Vita χρησιμοποιώντας το προεγκατεστημένο λογισμικό Content Manager της κονσόλας. Λάβετε υπόψη ότι δεν θα μπορείτε να αναπαράγετε αρχεία με προστασία πνευματικών δικαιωμάτων.

Βασικά στοιχεία αναπαραγωγής μουσικής PS Vita

Για να αναπαράγετε μουσική στο PS Vita, ξεκινήστε την εφαρμογή Μουσική πατώντας το εικονίδιο της στην αρχική οθόνη. Αυτό θα εμφανίσει την οθόνη LiveArea της εφαρμογής. Εάν η εφαρμογή εκτελείται ήδη, θα έχετε πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής / παύσης και τα πίσω και τα επόμενα στοιχεία ελέγχου από αυτήν την οθόνη. Εάν δεν εκτελείται, πατήστε "έναρξη" για να ξεκινήσει η εφαρμογή.

Μόλις ξεκινήσει, η εφαρμογή Μουσική θα έχει ένα μικρό εικονίδιο στην επάνω αριστερή πλευρά που μοιάζει με μεγεθυντικό φακό. Πατήστε αυτό για να εμφανιστεί η Ευρετήριο και σύρετε τη γραμμή για εναλλαγή μεταξύ κατηγοριών, όπως Άλμπουμ, Καλλιτέχνες και Πρόσφατα παιχνίδια.

Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης θα δείτε ένα τετράγωνο εικονίδιο. Θα εμφανίσει εξώφυλλο για το τραγούδι που αναπαράγεται αυτήν την περίοδο (ή για την τελευταία αναπαραγωγή, αν δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή). Αν πατήσετε αυτό το εικονίδιο ή εάν πατήσετε σε οποιοδήποτε τραγούδι στην κύρια λίστα (αφού επιλέξετε μια κατηγορία), θα εμφανιστεί η οθόνη αναπαραγωγής του συγκεκριμένου τραγουδιού. Από εδώ, μπορείτε να παίξετε / παύση, να επιστρέψετε και να μεταβείτε στο επόμενο τραγούδι. Μπορείτε επίσης να ανακατεύετε τραγούδια, να επαναλαμβάνετε τραγούδια και να έχετε πρόσβαση στον ισοσταθμιστή.

Για να ρυθμίσετε την ένταση της αναπαραγωγής, χρησιμοποιήστε τα φυσικά πλήκτρα + και - στην επάνω άκρη του PS Vita. Για σίγαση, πατήστε και κρατήστε πατημένο το + και το μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη σας το εικονίδιο "σίγαση". Για να ενεργοποιήσετε τη σίγαση, πατήστε είτε τα πλήκτρα + ή -. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τη μέγιστη δυνατή ένταση, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική αύξηση του ήχου. για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο μενού "ρυθμίσεις" στην αρχική οθόνη και επιλέξτε "AVLS" για να ορίσετε μια μέγιστη ένταση.

Ο ισοσταθμιστής PS Vita

Δεν έχετε τεράστιο έλεγχο σχετικά με το πώς ακούγεται η μουσική σας καθώς ο ισοσταθμιστής του PS Vita είναι αρκετά βασικός. Αλλά μπορείτε να επιλέξετε από διάφορες ρυθμίσεις για να κάνετε τη μουσική σας να ακούγεται καλύτερα αν δεν είναι τόσο καλή όσο θέλετε. Οι επιλογές είναι:

Πολυεπεξεργασία και απομακρυσμένη αναπαραγωγή

Για να αναπαράγετε μουσική ενώ εκτελείτε κάτι άλλο στο PS Vita, απλά πατήστε το κουμπί PS για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη, αλλά μην "ξεφλουδίζετε" την οθόνη LiveArea της εφαρμογής Μουσική (με άλλα λόγια, μην αγγίζετε και σύρετε τη διπλωμένη γωνία της οθόνης, καθώς αυτό θα τερματίσει την εφαρμογή). Πίσω στην αρχική οθόνη, επιλέξτε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θέλετε να εκτελέσετε και να την εκκινήσετε. Μπορείτε να ελέγξετε την αναπαραγωγή μουσικής με περιορισμένο τρόπο χωρίς να αφήσετε τη νέα εφαρμογή. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί PS για μερικά δευτερόλεπτα (όχι ένα γρήγορο πάτημα, το οποίο θα σας επιστρέψει στην αρχική οθόνη) και τα βασικά στοιχεία ελέγχου μουσικής θα εμφανιστούν επικαλυμμένα στην οθόνη σας. Μπορείτε να παίξετε / παύση, να επιστρέψετε και να μεταβείτε στο επόμενο από εκεί.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία μουσικής στον υπολογιστή σας ή στο PS3 απευθείας από το PS Vita σας, υποθέτοντας ότι βρίσκεστε στην εμβέλεια και ρυθμίσατε για να συνδεθείτε με αυτές τις άλλες συσκευές. Στη γραμμή ευρετηρίου στο επάνω μέρος της οθόνης (αγγίξτε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού στην επάνω αριστερή γωνία για να εμφανιστεί η ευρετήριο εάν δεν είναι ορατή), σύρετε στις κατηγορίες σας και εάν είστε συνδεδεμένοι σε υπολογιστή ή PS3 θα εμφανίζονται στις κατηγορίες σας. Μεταβείτε στα τραγούδια που θέλετε και επιλέξτε τα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σύνδεση του PS Vita σε ένα PS3, διαβάστε αυτό το άρθρο στο Remote Play .