Τι είναι το PlayStation 3 (PS3): Ιστορικό και χαρακτηριστικά

Το PlayStation 3 έφερε το τυχερό παιχνίδι στο σπίτι σε ένα εντελώς νέο επίπεδο

Το PlayStation 3 (PS3) είναι μια οικιακή κονσόλα παιχνιδιών βίντεο που δημιουργήθηκε από τη Sony Interactive Entertainment. Απελευθερώθηκε στην Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική τον Νοέμβριο του 2006 και στην Ευρώπη και την Αυστραλία το Μάρτιο του 2007. Όταν κυκλοφόρησε, ήταν η πιο εξελιγμένη κονσόλα παιχνιδιών στον κόσμο μέχρι σήμερα, χάρη σε εξαιρετικά γραφικά, ελεγκτή ανίχνευσης κίνησης, και αστρική σύνθεση παιχνιδιών.

Ο διάδοχος του πιο δημοφιλούς συστήματος τυχερών παιχνιδιών ποτέ, το PlayStation 2, το PS3 έγινε γρήγορα το σύστημα να νικήσει.

Η Sony αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά δύο εκδόσεις του PS3. Κάποιος είχε ένα σκληρό δίσκο 60 GB , WiFi ασύρματο internet, και τη δυνατότητα ανάγνωσης διαφόρων καρτών flash ram. Η έκδοση με χαμηλότερο κόστος διαθέτει μονάδα δίσκου 20 GB και δεν διαθέτει τις προαναφερόμενες επιλογές. Και τα δύο συστήματα ήταν διαφορετικά τα ίδια και τα δύο κοστίζουν σημαντικά περισσότερο από τον προηγούμενο ανταγωνισμό.

Ιστορία της κονσόλας PlayStation 3

Το PlayStation 1 κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1994. Χρησιμοποίησε τρισδιάστατα γραφικά που βασίζονται σε CD ROM, καθιστώντας τον έναν συναρπαστικό νέο τρόπο να βιώνεις βιντεοπαιχνίδια σε στυλ παιχνιδιού στο σπίτι. Το επιτυχημένο πρωτότυπο ακολουθήθηκε από τρία σχετικά προϊόντα: το PSone (μικρότερη έκδοση), το Net Yaroze (μια μοναδική μαύρη έκδοση) και το PocketStation (φορητό). Μέχρι τη στιγμή που όλες αυτές οι εκδοχές είχαν κυκλοφορήσει (το 2003), το PlayStation είχε γίνει ακόμα μεγαλύτερος πωλητής από την Sega ή τη Nintendo.

Παρόλο που αυτές οι έκδοση εκδόσεων του αρχικού PlayStation έπληξαν την αγορά, η Sony ανέπτυξε και κυκλοφόρησε το PlayStation 2. Το 2000, το PS2 έγινε η πιο δημοφιλής κονσόλα παιχνιδιών βίντεο στον κόσμο. Μια νέα "λεπτή" εκδοχή του PS2 κυκλοφόρησε το 2004. Ακόμη και το 2015, πολύ μετά την έξοδο από την παραγωγή, το PS2 παρέμεινε η κονσόλα στο σπίτι με τις καλύτερες πωλήσεις.

Η κονσόλα PS3, η οποία ανταγωνίστηκε στην κυκλοφορία της με το Xbox 360 και το Nintendo Wii, αντιπροσώπευε ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία. Με τον "επεξεργαστή κυττάρων", την ανάλυση HD, τους αισθητήρες κίνησης, έναν ασύρματο ελεγκτή και έναν σκληρό δίσκο που τελικά αυξήθηκε στα 500 GB, ήταν άκρως δημοφιλής. Περισσότεροι από 80 εκατομμύρια μονάδες πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Επεξεργαστής κελιών του PlayStation 3

Όταν κυκλοφόρησε, το PS3 ήταν το πιο ισχυρό σύστημα βιντεοπαιχνιδιών που σχεδιάστηκε ποτέ. Η καρδιά του PS3 είναι ο επεξεργαστής κελιών. Το κύτταρο του PS3 είναι ουσιαστικά επτά μικροεπεξεργαστές σε ένα τσιπ, επιτρέποντάς του να εκτελεί διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα. Για να παρέχει τα πιο ευκρινή γραφικά σε οποιοδήποτε σύστημα παιχνιδιών, η Sony γύρισε στη Nvidia για να χτίσει την κάρτα γραφικών της .

Ο επεξεργαστής κυψελών, για όλη του την πολυπλοκότητα, είχε τα πλήθη και τα μειονεκτήματά του. Σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει πολύπλοκο προγραμματισμό - και, ταυτόχρονα, να αντιστέκεται στην πειρατεία. Δυστυχώς, η πολυπλοκότητα του συστήματος το έκανε τόσο διαφορετικό από τα τυπικά CPU που οι προγραμματιστές έγιναν απογοητευμένοι και, τελικά, σταμάτησαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν PS3 παιχνίδια.

Η απογοήτευση των προγραμματιστών του παιχνιδιού δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένων των εξαιρετικών λεπτομερειών του σχεδιασμού του επεξεργαστή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του HowStuffWorks: Το "Στοιχείο Επεξεργασίας" του Cell είναι ένας πυρήνας PowerPC 3,2 GHz εξοπλισμένος με 512 KB μνήμης L2. Ο πυρήνας PowerPC είναι ένας τύπος μικροεπεξεργαστή παρόμοιος με αυτόν που θα βρείτε να τρέχει το Apple G5.

Είναι ένας ισχυρός επεξεργαστής από μόνος του και θα μπορούσε εύκολα να τρέξει έναν υπολογιστή από μόνο του. αλλά στο Cell, ο πυρήνας PowerPC δεν είναι ο μοναδικός επεξεργαστής. Αντ 'αυτού, είναι περισσότερο "επεξεργαστής διαχείρισης". Μεταβιβάζει την επεξεργασία στους άλλους οκτώ επεξεργαστές στο τσιπ, στα Synergistic Processing Elements. "

Πρόσθετα μοναδικά στοιχεία

PlayStation 3 HD-TV: Ένα από τα σημαντικότερα σημεία πώλησης του PS3 ήταν ο ενσωματωμένος παίκτης δίσκων Blu-ray High-Definition. Το PS3 μπορεί να αναπαράγει νέες ταινίες HD Blu-ray, παιχνίδια PS3, CD και DVD. Μπορεί ακόμη και να "αναβαθμίσει" τις ταινίες DVD που κατέχετε ήδη για να φαίνονται καλύτερα σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας. Προκειμένου να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες HD του PS3, πρέπει να αγοράσετε ένα καλώδιο HDMI. Και οι δύο εκδόσεις υποστηρίζουν πλήρως την τηλεόραση HDTV.

Δίκτυο PlayStation 3: Το PlayStation 3 ήταν η πρώτη κονσόλα στο σπίτι που προσφέρει τη δυνατότητα να συνδεθεί στο διαδίκτυο και να αλληλεπιδράσει με άλλους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό έγινε μέσω του PlayStation Network . Το PS3 σάς δίνει τη δυνατότητα να παίζετε παιχνίδια online, να κατεβάζετε περιεχόμενο παιχνιδιών και ψυχαγωγίας, να αγοράζετε μουσική και παιχνίδια, καθώς και να μεταφέρετε παιχνίδια που έχετε κατεβάσει στο PSP.

Το δίκτυο του PS3 είναι εντελώς δωρεάν. σήμερα, το PlayStation Network προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών από streaming video έως ενοικιάσεις παιχνιδιών. Το PS3 υποστηρίζει επίσης τη συνομιλία και την πλοήγηση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το Sixaxis ή οποιοδήποτε πληκτρολόγιο USB.

Το υλικό και τα εξαρτήματα του PlayStation 3

Το PS3 δεν είναι μόνο ένα ισχυρό σύστημα, αλλά ένα όμορφο σύστημα. Οι σχεδιαστές της Sony ήθελαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα παιχνιδιών που μοιάζει περισσότερο με κομμάτι ηλεκτρονικών ειδών υψηλής τεχνολογίας από ένα παιχνίδι. Όπως δείχνουν αυτές οι εικόνες , το PS3 μοιάζει περισσότερο με ένα ηχητικό σύστημα σχεδιασμένο από τη Bose από ένα σύστημα βιντεοπαιχνιδιών. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το PS3 60GB ήρθε με γυαλιστερό μαύρο χρώμα, με μια πλάκα με άργυρο προφορά που προστατεύει τη μονάδα Blu-ray. Το PS3 20GB ήρθε σε "καθαρό μαύρο" και δεν έχει πιατέλα.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που μας έδωσε το PS3 ήταν ο πλήρως επανασχεδιασμένος ελεγκτής σχήματος μπούμερανγκ. Το νέο Sixaxis έμοιαζε πολύ σαν τον ελεγκτή Dualshock του PS2, αλλά εκεί έληξαν οι ομοιότητες. Αντί να βρυχάται (δόνηση στον ελεγκτή), το Sixaxis παρουσίασε ανίχνευση κίνησης. Το Sixaxis δεν ήταν το μόνο νέο εξάρτημα.

Υπήρξε ένας προσαρμογέας κάρτας μνήμης, το τηλεχειριστήριο Blu-ray και το καλώδιο AV AV που διατίθεται επίσης, μαζί με μια λίστα πλυντηρίων των αξεσουάρ PS3 που ξεπέρασε την υπάρχουσα τεχνολογία παιχνιδιών οικιακού παιχνιδιού την εποχή εκείνη.

Παιχνίδια PS3

Οι κατασκευαστές κονσόλας παιχνιδιών, όπως η Sony, η Nintendo και η Microsoft, αγαπούν να βγάζουν το πιο ισχυρό σύστημα (πραγματικά, είναι το PS3). Αλλά αυτό που κάνει οποιαδήποτε κονσόλα αξίζει να είναι τα παιχνίδια της.

Το PS3 είχε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς καταλόγους των παιχνιδιών που παρατάχθηκαν για το ξεκίνημα της 17ης Νοεμβρίου. Από τα φιλικά προς την οικογένεια, τα multiplatform παιχνίδια όπως το Sonic the Hedgehog έως τους αποκλειστικούς τίτλους PS3 που σχεδιάστηκαν με το hardcore gamer στο μυαλό Resistance: Fall of Man , το PS3 είχε μια αστρική παρτίδα παιχνιδιών διαθέσιμη από την πρώτη μέρα .

Λίγοι από τους τίτλους εκκίνησης του Playstation 3

Untold Legends: Το Dark Kingdom είναι ένας από τους τίτλους του PlayStation 3. Αυτό το παιχνίδι δράσης παίζει το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να αναπτύξουν έναν από τους διάφορους χαρακτήρες καθώς περιπέτεια μέσα από ένα φανταστικό βασίλειο. Βασισμένο στο δημοφιλές franchise του PSP, οι Untold Legends: Dark Kingdom φαίνεται να φέρνουν εκπληκτικά γραφικά και βαθιά gameplay στο PS3 την πρώτη μέρα.

Mobile Suit Gundam: Το Crossfire είναι μία από τις πιο εικονικές κινούμενες σειρές της Ιαπωνίας. Ενώ τα παιχνίδια gundam, τα κινούμενα σχέδια και τα παιχνίδια ήταν τεράστιες επιτυχίες στο εξωτερικό, δεν έχουν ακόμη αποκτήσει ευρεία δημοτικότητα στη Δύση. Mobile Suit Gundam: Η CROSSFIRE ελπίζει να αλλάξει αυτό φέρνοντας mecha (γιγάντιο ρομπότ) μάχη σε ένα ευρύτερο κοινό. Το παιχνίδι περιστρέφεται γύρω από την επική μάχη με μάσκα στο οποίο οι χειριστές χειριστές γιγαντιαία ρομπότ, που συντρίβουν τα δέντρα και πυροβολούν πυραύλους ο ένας στον άλλο. Το CROSSFIRE ήταν ένα εκπληκτικό χτύπημα της εκτόξευσης του PS3.

Περισσότερες πληροφορίες του PlayStation 3

Το PlayStation 3 αντικαταστάθηκε από το PlayStation 4 το 2013. Το PlayStation 4 περιλαμβάνει μια έκδοση εφαρμογής, καθιστώντας την πιο κατάλληλη για έναν κόσμο όπου τα smartphones είναι πανταχού παρόντα. Σε αντίθεση με το PS3, δεν χρησιμοποιεί το περίπλοκο Cellular Processor. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο εύκολο για τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν νέα παιχνίδια για το σύστημα.