Γραφικά NVIDIA για την τροφοδοσία του PlayStation 3 (PS3)

Το PlayStation 3 θα έχει ένα τσιπ γραφικών NVIDIA GeForce κάτω από την κουκούλα του

Η Sony Computer Entertainment Inc. και η NVIDIA Corporation ανακοίνωσαν ότι οι εταιρείες συνεργάζονται για να προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία γραφικών και τεχνολογία ψυχαγωγίας ηλεκτρονικών υπολογιστών στο πολυαναμενόμενο σύστημα ψυχαγωγίας υπολογιστών επόμενης γενιάς (PlayStation 3) της SCEI. Και οι δύο εταιρίες αναπτύσσουν από κοινού μια προσαρμοσμένη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU), η οποία ενσωματώνει τις λύσεις συστημάτων NVIDIA της επόμενης γενιάς GeForce και SCEI για συστήματα ψυχαγωγίας υπολογιστών επόμενης γενιάς που διαθέτουν τον επεξεργαστή Cell * για να υλοποιηθεί στην κάρτα γραφικών PlayStation 3.

Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται βάσει ευρείας, πολυετούς, συμφωνίας με δικαιώματα. Η ισχυρή προσαρμοσμένη GPU θα είναι η βάση γραφικών και επεξεργασίας εικόνας για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών από την ψυχαγωγία του υπολογιστή μέχρι τις ευρυζωνικές εφαρμογές. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τα μελλοντικά προϊόντα ψηφιακής ηλεκτρονικής ευρείας κατανάλωσης της Sony.

"Στο μέλλον, η εμπειρία των συστημάτων ψυχαγωγίας ηλεκτρονικών υπολογιστών και των υπολογιστών έτοιμων για ευρυζωνικές εφαρμογές θα συγχωνευθούν για να δημιουργήσουν και να μεταφέρουν ταυτόχρονα πολλαπλές ροές πλούσιου περιεχομένου. Με αυτή την έννοια, βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο να ενσωματώσουμε την κατάσταση "Οι τεχνολογίες -art της NVIDIA και της SCEI", δήλωσε ο Ken Kutaragi, εκτελεστικός αναπληρωτής πρόεδρος και COO της Sony Corporation και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment Inc. "Η συνεργασία μας περιλαμβάνει όχι μόνο την ανάπτυξη τσιπ, αλλά και μια ποικιλία εργαλείων ανάπτυξης γραφικών και middleware, απαραίτητα για την αποτελεσματική δημιουργία περιεχομένου. "

"Είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεργαστούμε με τη Sony Computer Entertainment για να κατασκευάσουμε αυτό που θα είναι σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές πλατφόρμες ψυχαγωγίας και ψηφιακών μέσων του εικοστού πρώτου αιώνα", πρόσθεσε ο Jen-Hsun Huang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NVIDIA. "Τα τελευταία δύο χρόνια η NVIDIA συνεργάστηκε στενά με τη Sony Computer Entertainment στο σύστημα ψυχαγωγίας ηλεκτρονικών υπολογιστών της επόμενης γενιάς, παράλληλα σχεδιάζοντας την επόμενη γενιά της GPU GeForce.Ο συνδυασμός του επαναστατικού επεξεργαστή Cell και των τεχνολογιών γραφικών της NVIDIA θα επιτρέψει τη δημιουργία εκπληκτικών εικόνων που θα εκπλήξουν και θα αιχμαλωτίσουν τους καταναλωτές. "

Η προσαρμοσμένη GPU θα κατασκευαστεί στο Nagasaki Fab2 της Sony Group καθώς και στην OTSS (κοινή εγκατάσταση κατασκευής της Toshiba και της Sony).

Σημείωση:
* Το "Cell" είναι το όνομα-κωδικό για έναν εξελιγμένο μικροεπεξεργαστή υπό ανάπτυξη από την IBM, την Toshiba και την Sony Group. Ορισμένοι δημοσιογράφοι τυχερών παιχνιδιών χρησιμοποίησαν επίσης το "Cell" ως κωδικό όνομα για το PlayStation 3 (PS3)

Σχετικά με τη Sony Computer Entertainment Inc.
Αναγνωρισμένος ως παγκόσμιος ηγέτης και εταιρεία υπεύθυνη για την εξέλιξη της ψυχαγωγίας μέσω υπολογιστή που βασίζεται στον καταναλωτή, οι κατασκευαστές της Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) διανέμουν και εμπορεύονται την κονσόλα παιχνιδιών PlayStation και το σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation 2. Το PlayStation έχει φέρει επανάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία με την εισαγωγή προηγμένης επεξεργασίας γραφικών 3D και το PlayStation 2 ενισχύει περαιτέρω την κληρονομιά του PlayStation ως τον πυρήνα της οικιακής ψυχαγωγίας. Η SCEI, μαζί με τις θυγατρικές της, Sony Computer Entertainment America Inc., η Sony Computer Entertainment Europe Ltd. και η Sony Computer Entertainment Κορέα Inc. αναπτύσσει, δημοσιεύει, εμπορεύεται και διανέμει λογισμικό και διαχειρίζεται τα προγράμματα αδειοδότησης τρίτων για αυτές τις δύο πλατφόρμες. αντίστοιχες αγορές παγκοσμίως. Με έδρα το Τόκιο της Ιαπωνίας, η Sony Computer Entertainment Inc. είναι μια ανεξάρτητη επιχειρηματική μονάδα του ομίλου Sony.

Σχετικά με τη NVIDIA
Η NVIDIA Corporation είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των γραφικών και ψηφιακών μέσων επεξεργασίας. Τα προϊόντα της Εταιρείας ενισχύουν την εμπειρία των τελικών χρηστών σε καταναλωτικές και επαγγελματικές υπολογιστικές συσκευές. Οι επεξεργαστές γραφικών NVIDIA (GPU), οι επεξεργαστές μέσων και επικοινωνιών (MCP) και οι επεξεργαστές ασύρματων πολυμέσων (WMP) έχουν ευρεία εμβέλεια στην αγορά και ενσωματώνονται σε ποικίλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών υπολογιστών, των φορητών υπολογιστών, των σταθμών εργασίας, των PDA, των κινητών τηλεφώνων , και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Η NVIDIA εδρεύει στην Santa Clara της Καλιφόρνια και απασχολεί περισσότερους από 2.000 ανθρώπους παγκοσμίως.