Διασφάλιση του νέου ασύρματου δρομολογητή σας

Μερικά επιπλέον βήματα κατά τη διάρκεια και μετά τη ρύθμιση του δρομολογητή σας μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά

Έτσι, αγοράσατε ακριβώς ένα λαμπερό νέο ασύρματο δρομολογητή. Ίσως το πήρατε ως δώρο ή απλά αποφασίσατε ότι ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε σε μια νέα. Όποια και αν είναι η περίπτωση, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να το κάνετε πιο ασφαλές από τη στιγμή που το βγάζετε έξω από το κουτί.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε το νέο σας ασύρματο δρομολογητή:

Ορίστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης διαχειριστή δρομολογητή

Μόλις σας ζητηθεί από τη ρουτίνα ρύθμισης του νέου σας δρομολογητή, σιγουρευτείτε ότι αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του δρομολογητή και τον κάνετε ισχυρό . Η χρήση του προεπιλεγμένου κωδικού πρόσβασης είναι μια φρικτή ιδέα, επειδή οι χάκερ και σχεδόν όλοι οι άλλοι μπορούν να το αναζητήσουν στον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή ή σε έναν ιστότοπο που περιέχει τις προεπιλεγμένες πληροφορίες κωδικού πρόσβασης.

Αναβαθμίστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή σας

Όταν αγοράσατε το νέο δρομολογητή σας, πιθανότατα, μπορεί να έχει καθίσει σε ένα ράφι κατάστημα για αρκετό καιρό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο κατασκευαστής μπορεί να έχει βρει κάποια σφάλματα ή τρωτά σημεία στο υλικολογισμικό (λογισμικό / λειτουργικό σύστημα που έχει ενσωματωθεί στο δρομολογητή). Μπορεί επίσης να έχουν προσθέσει νέες δυνατότητες και άλλες αναβαθμίσεις που μπορεί να βελτιώσουν την ασφάλεια ή τη λειτουργικότητα του δρομολογητή. Για να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη και τη μεγαλύτερη έκδοση του υλικολογισμικού του δρομολογητή, θα πρέπει να ελέγξετε την έκδοση υλικολογισμικού του δρομολογητή σας για να δείτε εάν είναι τρέχουσα ή αν υπάρχει νεότερη έκδοση διαθέσιμη.

Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή σχετικά με τον τρόπο ελέγχου της έκδοσης του υλικολογισμικού και τον τρόπο εκτέλεσης αναβάθμισης υλικολογισμικού .

Ενεργοποιήστε την ασύρματη κρυπτογράφηση WPA2

Όταν ρυθμίζετε το νέο δρομολογητή σας, μπορεί να σας ζητηθεί να επιλέξετε μια μορφή ασύρματης κρυπτογράφησης. Πρέπει να αποφύγετε την παλιά κρυπτογράφηση WEP , καθώς και την αρχική WPA. Θα πρέπει να επιλέξετε το WPA2 (ή όποια και αν είναι η πιο πρόσφατη μορφή ασύρματης κρυπτογράφησης). Η επιλογή του WPA2 θα σας βοηθήσει να προστατευθείτε από τις ασύρματες προσπάθειες hacking. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης της ασύρματης κρυπτογράφησης για πλήρεις λεπτομέρειες.

Ορίστε ένα ισχυρό SSID (όνομα ασύρματου δικτύου) και ένα κλειδί προεγκατεστημένο (κωδικός πρόσβασης ασύρματου δικτύου)

Ένα ισχυρό όνομα ασύρματου δικτύου (SSID) και ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης ασύρματου δικτύου είναι εξίσου σημαντικός με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης διαχειριστή δρομολογητή. Τι είναι ένα ισχυρό όνομα δικτύου που ρωτάτε; Ένα ισχυρό όνομα δικτύου είναι ένα όνομα που δεν είναι προεπιλεγμένο από τον κατασκευαστή και δεν είναι επίσης κάτι που βρίσκεται συνήθως σε μια λίστα με τα πιο συνηθισμένα ονόματα ασύρματου δικτύου. Εάν χρησιμοποιείτε ένα κοινό όνομα δικτύου, ενδέχεται να αφήνετε ανοιχτά τις επιθέσεις κρυπτογράφησης Rainbow Table που ενδέχεται να επιτρέψουν στους χάκερς να σπάσουν τον κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου.

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης ασύρματου δικτύου είναι επίσης ένα κρίσιμο μέρος της ασφάλειας του ασύρματου δικτύου σας. Ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του κωδικού πρόσβασης του ασύρματου δικτύου σας για λεπτομέρειες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους πρέπει να καταστήσετε τον κωδικό πρόσβασης πολύπλοκο.

Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας του δρομολογητή σας και διαμορφώστε το

Οι αποδόσεις είναι αρκετά καλές που ο νέος σας ασύρματος δρομολογητής διαθέτει ενσωματωμένο τείχος προστασίας. Θα πρέπει να επωφεληθείτε από αυτήν τη λειτουργία και να την ενεργοποιήσετε και να διαμορφώσετε για να προστατεύσετε το δίκτυό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει το τείχος προστασίας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί μετά την τοποθέτησή του.

Ενεργοποίηση της μεθόδου Stealth & # 39; (εάν είναι διαθέσιμο)

Ορισμένοι δρομολογητές έχουν μια λειτουργία Stealth, η οποία σας βοηθά να καταστήσετε τον δρομολογητή σας και τις συσκευές δικτύου πίσω του λιγότερο εμφανείς στους χάκερς στο Διαδίκτυο. Η λειτουργία Stealth βοηθά στην απόκρυψη της κατάστασης των ανοιχτών θυρών, επειδή δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα που στέλνουν οι χάκερ για να ελέγξουν την παρουσία ανοιχτών θυρών που ενδέχεται να είναι ευάλωτοι στις επιθέσεις.

Απενεργοποιήστε τον διαχειριστή του δρομολογητή σας μέσω ασύρματου δικτύου & # 39; χαρακτηριστικό

Για να αποτρέψετε τους χάκερς να πραγματοποιήσουν μια ασύρματη επίθεση "δίπλα-δίπλα", όπου τραβούν προς τα πάνω και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην κονσόλα διαχείρισης του δρομολογητή σας, απενεργοποιήστε την επιλογή "Διαχειριστής μέσω ασύρματου δικτύου" στο δρομολογητή σας. Η απενεργοποίηση αυτού του τρόπου κάνει τον δρομολογητή σας να δέχεται μόνο τη διαχείριση μέσω μιας από τις θύρες Ethernet , πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν έχετε φυσική σύνδεση με το δρομολογητή τότε δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε.