Αναθεώρηση ημέρας άλματος - Το παιχνίδι του Nitrome δεν θα σταματήσει, αλλά θα το κάνετε;

Αυτή η πλατφόρμα έχει απεριόριστα καθημερινά επίπεδα, αλλά τι θα σας κρατήσει πίσω;

Οι καθημερινοί τρόποι εμφάνισης μοιάζουν να μην χρησιμοποιούνται αρκετά σε κινητά παιχνίδια. Σε παιχνίδια με μια διαδικαστική πτυχή γενιάς, μπορούν να παρέχουν μια κοινή εμπειρία στην κοινότητα και λόγο να επιστρέψουν σε ένα παιχνίδι κάθε μέρα. Το Spelunky, το οποίο εμπνεύστηκε από το Derek Yu, διαδεδομένη καθημερινές προκλήσεις για τα roguelikes στην επιφάνεια εργασίας και την κονσόλα. Τα κινητά παιχνίδια συχνά χρησιμοποιούν καθημερινές ανταμοιβές για να αγκιστρώσουν παίκτες, αλλά δεν χρησιμοποιούν τις ίδιες καθημερινές προκλήσεις που έχουν χρησιμοποιήσει και άλλα παιχνίδια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο τα περισσότερα παιχνίδια δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το άγκιστρο που προκαλεί εμπλοκή καθημερινών επιπέδων. Όπως, γιατί δεν υπάρχει μια καθημερινή πρόκληση στο άλλο-εξαιρετικό Downwell ; Εκεί έρχεται η Ημέρα του Άλατος του Νίτρομ. Είναι ένα αυτοεξυπηρετούμενο platformer όπου κάθε μέρα υπάρχει ένα νέο επίπεδο για να παίξετε. Είναι ένα ολόκληρο παιχνίδι που βασίζεται σε καθημερινές προκλήσεις και είναι μια έξυπνη ιδέα, αλλά υπάρχουν ανησυχίες για το μακροπρόθεσμο άγκιστρο του παιχνιδιού.

Την ημέρα του άλματος, πρέπει να ανεβείτε στην κορυφή κάθε επιπέδου με 15 σημεία ελέγχου για να φτάσετε στην πορεία. Ο χαρακτήρας σας τρέχει από τη μια πλευρά στην άλλη, μπορεί να διπλασιαστεί, να ξεφύγει από τους τοίχους και να νικήσει τους εχθρούς πηδώντας στο κεφάλι τους. Κατά μήκος του δρόμου, υπάρχουν καρποί που συλλέγονται που μπορούν να δαπανηθούν για την απελευθέρωση σημείων ελέγχου και επίσης αποτελούν προαιρετικό στόχο για τους παίκτες. Βρεθείτε στην κορυφή και κερδίζετε το επίπεδο που δημιουργείται διαδικαστικά για εκείνη την ημέρα. Στη συνέχεια θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη μέρα για να παίξετε το επόμενο επίπεδο και ούτω καθεξής, μέχρι το τέλος του χρόνου, αν και μπορείτε να πάτε πίσω στα προηγούμενα επίπεδα ξεκινώντας από την απελευθέρωση του παιχνιδιού στις 11 Μαΐου 2016. Το ημερολόγιο δείχνει τις κορώνες σας σε κάθε ημέρα, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολόκληρη συλλογή κορωνών που να δείχνει την ανδρεία σας και τη συνέπεια.

Το Nitrome μπορεί να είναι η πιο ταλαντούμενη εταιρεία όταν πρόκειται για pixel art στο κινητό gaming. Η δέσμευσή τους για το στυλ και την αριστεία στην εκτέλεση του είναι απαράμιλλη. Για παράδειγμα, το Platform Panic ήταν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που ήξερε επίσης πώς να μοιάζει με ένα ρετρό πλατφόρμα .

Όπως και τα άλλα παιχνίδια τους, η λεπτομέρεια και η ρευστότητα της κινούμενης εικόνας pixel εδώ είναι φανταστική, με τον πρωταγωνιστή και τους διάφορους εχθρούς να δείχνουν όλα αυτά τον χαρακτήρα. Ακόμη και τα φρούτα που συλλέγετε έχουν μια δυναμική ποιότητα σε αυτά. Ο κόσμος αισθάνεται ζωντανός και ενδιαφέρουσα. Ακόμη και τα πατώματα που σας δίνουν μια προεπισκόπηση του τι θα έρθει αύριο είναι μια μικρή διασκέδαση, ακόμα κι αν δείχνουν απλώς ποιο θα είναι το θέμα του αύριο. Αλλά αυτή η μικρή λεπτομέρεια προχωρεί σε μεγάλο βαθμό προς την κατεύθυνση της απόδειξης του πόσο δεσμευμένο είναι το Nitrome να κάνει τα παιχνίδια τους λάμπει. Την Ημέρα άλματος αισθάνεται καλή και για να παίξει. Οι γρήγορες αντιδράσεις και οι επιδέξιες κινήσεις που χρειάζεστε για να εκτελέσετε συμβαίνουν χωρίς καθυστέρηση.

Το επιχειρησιακό μοντέλο του παιχνιδιού είναι έξυπνο, καθώς είναι φιλικό προς τον παίκτη, ενώ παράλληλα υποχρεώνει τους ανθρώπους να βάζουν λίγα δολάρια. Κάθε ένα από τα 15 σημεία ελέγχου μπορεί να ξεκλειδωθεί είτε παρακολουθώντας μια διαφημιστική διαφήμιση με κίνητρα είτε δαπανώντας 20 καρπούς για να το ξεκλειδώσετε. Τα επίπεδα θα έρθουν συχνά με αρκετούς καρπούς για να ξεκλειδώσουν τα περισσότερα σημεία ελέγχου, αλλά όχι όλα αυτά. Έτσι, θα πρέπει είτε να παραλείψετε ένα περιστασιακό σημείο ελέγχου είτε να παρακολουθήσετε μια διαφήμιση βίντεο, ενώ είστε επιμελής για να συλλέξετε όλα τα φρούτα εάν είστε ελεύθερος παίκτης. Ως εκ τούτου, αξίζει τον κόπο να αγοράσει το IAP απομάκρυνσης διαφημίσεων $ 3,99, μόνο για λόγους ευκολίας. Επίσης, ξεκλειδώνει όλα τα προηγούμενα επίπεδα που χάσατε, τα οποία διαφορετικά θα πρέπει να αγοράσετε μια διαφήμιση βίντεο για παρακολούθηση.

Η ανησυχία που έχω με το παιχνίδι μακροπρόθεσμα είναι ότι τα επίπεδα παρουσιάζουν διαφορετικά είδη προκλήσεων και μεγάλους τύπους εχθρών που εκπροσωπούνται σε κάθε επίπεδο, αλλά θα επαναληφθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα; Η πλατφόρμα Ημέρας άλματος αισθάνεται καλή, αλλά είναι μοναδική με περιορισμένες προσεγγίσεις στο παιχνίδι. Αυτό δεν είναι κάτι σαν το Wayward Souls , όπου υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παίξεις. Στην Ημέρα του άλγους, συνήθως υπάρχει ένας τρόπος να ολοκληρωθεί ένα δύσκολο έργο. Γιατί συνεχίζετε να επιστρέφουμε σε αυτό το παιχνίδι εβδομάδες και μήνες αργότερα αν δεν υπάρχουν ακόμα πτυχές του παιχνιδιού για να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε; Επιπλέον, η επιθυμία να αποκτήσουν κορώνα φρούτων είναι μόνο πραγματικά εκεί για τους ανταγωνιστικούς παίκτες ή τους ολοκληρωτές. Θα ήταν διασκεδαστικό αν υπήρχαν προσαρμογές για να ξεκλειδώσετε με τα φρούτα που συλλέγετε ή τις κορώνες που κερδίζετε. Έχοντας κάτι να κερδίσει μέσω συνεχών επιδόσεων θα ήταν ένα ενδιαφέρον μακροπρόθεσμο γάντζο. Σπάνια δέρματα που απαιτούν μήνες κορωνών φρούτων; Αυτό αξίζει να το αποκτήσετε. Ένα παιχνίδι που είναι διασκέδαση για χάρη της διασκέδασης μπορεί να λείπει - δεν ξέρω τι είναι το γάντζο στο Leap Day πέρα ​​από "υπάρχει ένα νέο επίπεδο κάθε μέρα" είναι, και αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα εδώ.

Ανεξαρτήτως, η Ημέρα του άλματος αξίζει να κατεβάσετε, λόγω του πόσο έξυπνη είναι η έννοια και πόσο καλά είναι το παιχνίδι. Επιπλέον, η Nitrome έχει δείξει με ενημερώσεις στο Rust Bucket, το turn-based roguelike, ότι μπορούν να βοηθήσουν το παιχνίδι να έχει πιο μακροπρόθεσμη αξία. Ελπίζω να το κάνουν με την Ημέρα του άλγους. Αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα, αλλά θα το θέλατε;

Λήψη Ημέρας άλματος στο Google Play