Διεθνώς δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ

Δείτε τι άλλο χρησιμοποιεί ο κόσμος για να παραμείνει συνδεδεμένος - εκτός από το Facebook ή το Twitter

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν ότι το Facebook είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως, με 1,39 δισ. Μηνιαίους ενεργούς χρήστες από το τέλος του 2014. Και ίσως έχετε ακούσει και για τους υπόλοιπους - Twitter , Instagram , Tumblr , Google+ , LinkedIn , Snapchat , Pinterest, και ίσως ακόμη και μερικοί άλλοι.

Αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετικά κοινωνικά δίκτυα που ποτέ δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν. Ακριβώς όπως κάθε χώρα έχει τη δική της μοναδική κουλτούρα και χαρακτηριστικά, έτσι και οι επιλογές και οι προτιμήσεις τους σε ποια εργαλεία είναι διαθέσιμα για να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν ψηφιακά.

Μπορεί να ζούμε σε έναν κόσμο που κυριαρχεί κυρίως από το Facebook, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης από αυτό. Εδώ είναι 10 λιγότερο γνωστά κοινωνικά δίκτυα που είναι τεράστια αγαπημένα σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

01 από 10

QZone

Φωτογραφία © Μάρκο Ιβάνοβιτς / Getty Images

Στην Κίνα, δεν είναι το Facebook που είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο - είναι το QZone. Το QZone είναι ένα κινεζικό κοινωνικό δίκτυο που κυκλοφόρησε από το 2005 και ξεκίνησε παράλληλα με τη δημοφιλή υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων QQ. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις προτιμήσεις QZone τους με διατάξεις και widgets καθώς αλληλεπιδρούν, δημοσιεύουν φωτογραφίες , γράφουν αναρτήσεις ιστολογίου και κάνουν όλα τα άλλα πράγματα. Από το 2014, το δίκτυο έχει 645 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα στον κόσμο. Περισσότερο "

02 από 10

VK

Η VK (πρώην VKontakte, που σημαίνει "σε επαφή" στα ρωσικά) είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κοινωνικό δίκτυο. Η VK είναι το κυρίαρχο κοινωνικό δίκτυο στη Ρωσία, σε αντίθεση με το Facebook, αν και μοιάζει με το Facebook αρκετά στενά. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα προφίλ τους, να προσθέσουν φίλους , να μοιραστούν φωτογραφίες, να στείλουν εικονικά δώρα και πολλά άλλα. Το δίκτυο έχει πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και είναι το πιο δημοφιλές στις ρωσόφωνες χώρες, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν. Περισσότερο "

03 από 10

Facenama

Από τον Δεκέμβριο του 2014, το Facenama εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα κοινωνικό δίκτυο στο Ιράν. Και όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Facenama είναι σαν μια ιρανική έκδοση του Facebook. Σε αυτό το σημείο δεν είναι ξεκάθαρο πού βρίσκεται το δίκτυο, κυρίως επειδή φαίνεται ότι ο ιστότοπος είχε χαραχτεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 με πληροφορίες λογαριασμού από 116.000 χρήστες που είχαν διαρρεύσει. Αυτός ο χρήστης του Twitter ισχυρίζεται επίσης ότι το Facenama έχει μπλοκάρει όλες τις μη ιρανικές διευθύνσεις IP, ώστε κανείς εκτός του Ιράν να μην μπορεί να συμμετάσχει ή να συνδεθεί. Περισσότερα »

04 από 10

Weibo

Το Weibo είναι ένα κινεζικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, παρόμοιο με το Twitter. Πίσω από την QZone, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα στην Κίνα, με πάνω από 300 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Όπως το Twitter, το Weibo έχει ένα όριο 280 χαρακτήρων και επιτρέπει στους χρήστες να μιλούν μεταξύ τους πληκτρολογώντας το σύμβολο "@" πριν από ένα όνομα χρήστη. Το BBC προβλέπει και διερευνά πώς ο Weibo θα μπορούσε τελικά να ξεθωριάζει για πάντα μετά την εφαρμογή νέων κανόνων από την κινεζική κυβέρνηση σχετικά με την προσωπική ταυτοποίηση. Περισσότερο "

05 από 10

Netlog / Twoo

Παλαιότερα γνωστό ως Facebox και Redbox, το Netlog (τώρα μέρος του Twoo) είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε για να συναντήσει νέους ανθρώπους. Είναι μια δημοφιλής επιλογή σε όλη την Ευρώπη, καθώς και στην Τουρκία και τις αραβικές χώρες. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν τα προφίλ τους, να ανεβάσουν φωτογραφίες, να συνομιλήσουν με άλλους και να περιηγηθούν στα προφίλ άλλων ανθρώπων για να αναζητήσουν νέες συνδέσεις. Σήμερα υπάρχουν περίπου 160 εκατομμύρια άτομα στο Netlog / Twoo, συμπεριλαμβανομένου τώρα και του παλαιότερου δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου Sonico, το οποίο είχε προσανατολιστεί προς το κοινό της Λατινικής Αμερικής. Περισσότερο "

06 από 10

Taringa!

Taringa! είναι ένα κοινωνικό δίκτυο δημοφιλές μεταξύ των ισπανόφωνων και είναι ιδιαίτερα ευνοημένο στην Αργεντινή. Οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν περιεχόμενο για να μοιραστούν με τους φίλους τους - συμπεριλαμβανομένων άρθρων, φωτογραφιών, βίντεο και πολλά άλλα - για να ενημερώσουν τα άτομα για τα τρέχοντα νέα και εκδηλώσεις και να συμμετάσχουν στη συζήτηση. Μοιάζει λίγο σαν το Twitter και το Reddit σε συνδυασμό. Το δίκτυο έχει περίπου 11 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και πάνω από 75 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Περισσότερο "

07 από 10

Ρενρέν

Υπάρχουν πολύ πιο δημοφιλή κινεζικά κοινωνικά δίκτυα από ό, τι νομίζετε. Το Renren (πρώην Δίκτυο Xiaonei) είναι ένα άλλο μεγάλο, μεταφράζοντας την ιστοσελίδα "Everyone's Website" στα αγγλικά. Όπως και με το πώς ξεκίνησε το Facebook στις πρώτες μέρες του, η Renren είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των φοιτητών, επιτρέποντάς τους να δημιουργούν προφίλ, να προσθέτουν φίλους, blog, να συμμετέχουν σε δημοσκοπήσεις, να ενημερώνουν την κατάστασή τους και άλλα. Έχει πάνω από 160 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Περισσότερο "

08 από 10

Odnoklassniki

Η VK μπορεί να είναι η κορυφαία επιλογή κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία, αλλά η Odnoklassniki είναι μια άλλη μεγάλη που δεν είναι όλα μακριά. Το κοινωνικό δίκτυο ακολουθεί την τάση των μαθητών ενθαρρύνει τους χρήστες να συνδεθούν με τους συμμαθητές τους. Έχει περίπου 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και λαμβάνει περίπου 45 εκατομμύρια μοναδικούς καθημερινούς χρήστες. Δεν είναι κακό, έτσι; Εκτός από το ότι είναι αρκετά δημοφιλές στη Ρωσία, είναι επίσης δημοφιλές στην Αρμενία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν και το Ιράν. Περισσότερο "

09 από 10

Draugiem

Το Facebook ακόμα δεν έχει κατακτήσει αρκετά τη Λετονία. Σε αυτή τη χώρα, το τοπικό κοινωνικό δίκτυο Draugiem κρατά σφιχτά στην πρώτη θέση για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Πολλοί Λετονοί θεωρούν ότι ο Draugiem αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τρόπου με τον οποίο επικοινωνούν μέσω διαδικτύου, συχνά χρησιμοποιώντάς τους αντί του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου . Το δίκτυο έχει πάνω από 2.6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και προσφέρει εκδόσεις στα Αγγλικά, Ουγγρικά και Λιθουανικά. Περισσότερο "

10 από 10

Mixi

Το Mixi είναι ένα δημοφιλές ιαπωνικό κοινωνικό δίκτυο με έμφαση στην ψυχαγωγία και την κοινότητα. Για να συμμετάσχουν, οι νέοι χρήστες πρέπει να παρέχουν στο δίκτυο έναν ιαπωνικό αριθμό τηλεφώνου - που σημαίνει ότι οι μη κάτοικοι της Ιαπωνίας δεν μπορούν να εγγραφούν. Οι χρήστες μπορούν να γράφουν αναρτήσεις ιστολογίου, να μοιράζονται μουσική και βίντεο , να μιλούν μεταξύ τους ιδιωτικά και πολλά άλλα. Με περισσότερους από 24 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, χρησιμοποιείται γενικά για να συνδεθεί με φίλους πιο προσεκτικά σε σχέση με το Facebook. Περισσότερο "