Πώς να ενεργοποιήσετε το ενσωματωμένο τείχος προστασίας του ασύρματου δρομολογητή σας

Ίσως έχετε ήδη ένα ισχυρό τείχος προστασίας και δεν το γνωρίζετε

Καθίζει σε μια σκονισμένη γωνία, οι φωτεινές ενδείξεις αναβοσβήνουν. Γνωρίζετε ήδη ότι κάνει το ασύρματο και ενσύρματο οικιακό σας δίκτυο να λειτουργεί, αλλά γνωρίζατε ότι ο οικιακός σας δρομολογητής ασύρματου διαδικτύου περιέχει πιθανώς ένα ισχυρό ενσωματωμένο τείχος προστασίας που ίσως δεν έχετε ενεργοποιήσει;

Ένα τείχος προστασίας μπορεί να είναι μια ισχυρή άμυνα εναντίον των χάκερ και των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη ένα και δεν το καταλάβετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να ενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας που βασίζεται στο υλικό, το οποίο μάλλον βρίσκεται σε αδράνεια στο εσωτερικό του τρέχοντος ασύρματου δρομολογητή.

Τι είναι ένα τείχος προστασίας και γιατί θα θέλατε να το ενεργοποιήσετε;

Ένα τείχος προστασίας είναι το ψηφιακό ισοδύναμο ενός πολιτικού μηχανισμού κυκλοφορίας που καθορίζει τα όρια του δικτύου σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει την κυκλοφορία από την είσοδο και / ή την έξοδο από τις περιοχές του δικτύου σας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι τείχους προστασίας τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό. Το λειτουργικό σας σύστημα ενδέχεται να διαθέτει τείχος προστασίας βάσει λογισμικού. Το εσωτερικό του δρομολογητή σας είναι συνήθως ένα τείχος προστασίας που βασίζεται στο υλικό.

Τα τείχη προστασίας μπορούν να είναι μια εξαιρετική μέθοδος για την αποτροπή επιθέσεων που βασίζονται στο λιμάνι μέσω του Διαδικτύου. Τα τείχη προστασίας μπορούν επίσης να εμποδίσουν έναν μολυσμένο υπολογιστή στο εσωτερικό του δικτύου σας να επιτεθεί σε άλλους υπολογιστές, εμποδίζοντας την κακόβουλη κυκλοφορία να εγκαταλείψει το δίκτυό σας.

Τώρα που γνωρίζετε λίγα πράγματα σχετικά με τα πλεονεκτήματα των τείχη προστασίας, εξετάστε εάν ο ασύρματος δρομολογητής σας προσφέρει ένα ενσωματωμένο τείχος προστασίας. Οι πιθανότητες είναι καλές ότι ο δρομολογητής που έχετε ήδη κατέχει ενσωματωμένο τείχος προστασίας, καθώς 8 από τους 10 από τους 10 καλύτερους ασύρματους δρομολογητές, σύμφωνα με την PC Magazine, είχαν χαρακτηριστικά γνωρίσματα τείχους προστασίας.

Πώς να ελέγξετε αν ο δρομολογητής διαθέτει ενσωματωμένο τείχος προστασίας

1. Ανοίξτε ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και συνδεθείτε στην κονσόλα διαχείρισης του δρομολογητή πληκτρολογώντας τη διεύθυνση IP των δρομολογητών. Ο δρομολογητής σας ενδέχεται να έχει αυτό που είναι γνωστό ως μη εσωτερική διεύθυνση IP όπως το 192.168.1.1 ή το 10.0.0.1 καθώς είναι η διεύθυνσή του

Παρακάτω είναι μερικές από τις τυπικές διευθύνσεις διεπαφής διαχείρισης που χρησιμοποιούνται από μερικούς από τους πιο συνηθισμένους κατασκευαστές ασύρματων δρομολογητών. Ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του συγκεκριμένου δρομολογητή για τη σωστή διεύθυνση. Η παρακάτω λίστα είναι μερικές από τις προεπιλεγμένες διευθύνσεις IP που βασίζονται στην έρευνά μου και μπορεί να μην είναι ακριβείς για τη συγκεκριμένη σας μάρκα ή μοντέλο:

Linksys - 192.168.1.1 ή 192.168.0.1DLink - 192.168.0.1 ή 10.0.0.1Apple - 10.0.1.1ASUS - 192.168.1.1Buffalo - 192.168.11.1Netgear - 192.168.0.1 ή 192.168.0.227

2. Αναζητήστε μια σελίδα διαμόρφωσης με την ένδειξη "Ασφάλεια" ή "Τείχος προστασίας". Αυτό σημαίνει ότι ο δρομολογητής σας έχει ενσωματωμένο τείχος προστασίας ως ένα από τα χαρακτηριστικά του

Πώς να ενεργοποιήσετε και να διαμορφώσετε το ενσωματωμένο τείχος προστασίας του ασύρματου δρομολογητή σας

1. Μόλις εντοπίσετε τη σελίδα διαμόρφωσης, αναζητήστε μια καταχώρηση που λέει "SPI Firewall", "Firewall" ή κάτι παρόμοιο. Θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί "ενεργοποίησης" δίπλα στην καταχώριση. Αφού το ενεργοποιήσετε, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση" και έπειτα στο κουμπί "Εφαρμογή" για να δεσμευτεί η αλλαγή. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή, ο δρομολογητής σας θα δηλώσει πιθανώς ότι θα επανεκκινήσει για να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις.

2. Αφού ενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας, θα πρέπει να το διαμορφώσετε και να προσθέσετε κανόνες τείχους προστασίας και λίστες ελέγχου πρόσβασης για να καλύψετε τις ανάγκες σας σύνδεσης και ασφάλειας. Ανατρέξτε στο άρθρο μας: Βέλτιστες πρακτικές για τη διαχείριση του Τείχους προστασίας δικτύου σας για μια λεπτομερή ματιά στο πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τους κανόνες του τείχους προστασίας .

Όταν ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του τείχους προστασίας με τον τρόπο που το θέλετε, θα πρέπει να ελέγξετε το τείχος προστασίας για να βεβαιωθείτε ότι κάνει ό, τι περιμένετε.