Συμβουλές απορρήτου και ασφάλειας Twitter για γονείς

Ο καθένας είναι tweeting για τα πάντα κάτω από τον ήλιο αυτές τις μέρες. Εάν ο γαμπρός σου είχε πολύ πιάτο σήμερα το πρωί και του δίνουν προβλήματα, μπορείς να περιμένεις ότι θα σου τιτίσει αργότερα σήμερα με ένα #bran #kaboom hashtag που ρίχτηκε κάπου εκεί.

Μετά από κάποιον στο Twitter είναι πολύ πιο εύκολο από το να γίνει φίλος τους στο Facebook. Τα παιδιά θεωρούν συχνά τον αριθμό των οπαδών που έχουν στο Twitter ως μέτρο της δημοτικότητάς τους. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν το παιδί σας στο Twitter που δεν έχουν καμία δουλειά να το κάνουν. Τα παιδιά σας μπορεί να παρέχουν άθελά τους άγνωστους (Twitter οπαδούς) με τις πληροφορίες θέσης τους καθώς και άλλες προσωπικές πληροφορίες που δεν πρέπει να μοιράζονται.

Πώς μπορεί ένας γονέας να μάθει ποιος "παρακολουθεί" το παιδί του στο Twitter και πώς μπορούν οι γονείς να εμποδίσουν τους ξένους να παρακολουθήσουν το παιδί τους κατά πρώτο λόγο;

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως γονέας για να βοηθήσετε το παιδί σας να είναι ασφαλές αν χρησιμοποιεί το Twitter:

Υπογράψτε το παιδί σας στο λογαριασμό του στο Twitter, κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" και, στη συνέχεια, σκεφτείτε να κάνετε τις παρακάτω αλλαγές στο λογαριασμό του:

1. Αφαιρέστε τα προσωπικά σας στοιχεία από το προφίλ του / της Twitter

Το παιδί σας πιθανότατα χρησιμοποιεί ψευδώνυμο ή ψεύτικο όνομα στο Twitter. Εκτός από το ψευδώνυμο Twitter του παιδιού σας, υπάρχει ένα πεδίο στη σελίδα ρυθμίσεων προφίλ Twitter, που τους επιτρέπει να εισάγουν το "πραγματικό" όνομα τους. Προτείνω να καταργήσετε αυτές τις πληροφορίες επειδή παρέχει προσωπικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιον να βρει περισσότερες πληροφορίες για το παιδί σας.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το πλαίσιο ελέγχου που λέει "Αφήστε τους άλλους να με βρουν με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μου", καθώς αυτό δημιουργεί έναν άλλο σύνδεσμο μεταξύ του παιδιού σας και του λογαριασμού του στο Twitter. Εκτός από τις προσωπικές πληροφορίες, ίσως θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν χρησιμοποιεί μια φωτογραφία του εαυτού του ως εικόνα προφίλ Twitter.

2. Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα "Tweet Location" στο προφίλ Twitter του παιδιού σας

Η λειτουργία "Tweet Location" παρέχει την τρέχουσα γεωγραφική θέση του ατόμου που δημοσιεύει ένα τιτίβισμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι δυνητικά επιβλαβές εάν το παιδί σας tweets κάτι σαν "Είμαι μόνος και βαρεθεί." Εάν έχουν ενεργοποιήσει τη λειτουργία Tweet Location, τότε η τοποθεσία τους έχει επισημανθεί και δημοσιευτεί μαζί με το tweet τους. Αυτό θα παρείχε ένα θηρευτή με τη γνώση ότι το παιδί είναι μόνο του, δίνοντάς του την ακριβή τους θέση. Αν δεν θέλετε να είναι διαθέσιμη η τοποθεσία του παιδιού σας σε ξένους, είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε το Tweet Locationfeature.

3. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία "Προστατέψτε τα Tweets μου" στο προφίλ Twitter του παιδιού σας

Η λειτουργία "Προστατέψτε τα Tweets μου" είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψετε τους ανεπιθύμητους ανθρώπους από το να «παρακολουθήσουν» το παιδί σας στο Twitter. Μόλις ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, τα tweets που παράγονται από το παιδί σας θα είναι διαθέσιμα μόνο σε άτομα που είναι "εγκεκριμένα" από εσάς ή το παιδί σας. Αυτό δεν εξαλείφει όλους τους σημερινούς οπαδούς, αλλά δημιουργεί μια διαδικασία έγκρισης για μελλοντικές. Για να καταργήσετε τους τρέχοντες άγνωστους οπαδούς, κάντε κλικ σε έναν ακόλουθο και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα στο ψευδώνυμο του ακόλουθου. Αυτό θα σας δείξει μια αναπτυσσόμενη λίστα όπου μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή "Κατάργηση".

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έναν ακόλουθο, κάντε κλικ στο "followers" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ψευδώνυμο του ακόλουθου για τον οποίο θέλετε να μάθετε περισσότερα.

4. Ακολουθήστε το παιδί σας στο Twitter και ελέγξτε τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του σε τακτική βάση

Τα παιδιά σας μπορεί να μην είναι τρελά για την ιδέα να σας ακολουθήσουν στο Twitter, αλλά σας βοηθά να βλέπετε τι λένε, τι λένε για αυτούς και ποιοι σύνδεσμοι, βίντεο και εικόνες που μοιράζονται με άλλους τους. Αυτό θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα είνατε πρώτος να γνωρίζετε εάν υπήρξε οποιαδήποτε εκφοβιστικότητα στον κυβερνοχώρο ή άλλες εκδηλώσεις. Ελέγξτε επίσης τις ρυθμίσεις τους περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν ρυθμίσει τα πάντα για να ανοίγουν ευρέως.