Τι είναι το Wikileaks;

Εάν έχετε δώσει κάποια προσοχή στις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό, πιθανότατα έχετε ακούσει για το Wikileaks , ειδικά όταν έχει κυκλοφορήσει ευαίσθητη ή εξαιρετικά ιδιωτική κυβερνητική πληροφορία. Τι είναι το Wikileaks; Γιατί είναι το WikiLeaks τόσο σημαντικό; Πώς λειτουργεί το Wikileaks;

Το Wikileaks είναι ένας ιστότοπος που έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει και να μεταδίδει ευαίσθητες πληροφορίες. Ο στόχος του Wikileaks είναι να προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για δημοσιογράφους, ιδιωτικούς (και δημόσιους) πολίτες και όποιον μπορεί να χρειαστεί να προστατευθεί από τις πληροφορίες που ανεβάζουν στο Wikileaks. με άλλα λόγια, εάν είστε ένας καταγγέλλων και χρειάζεστε μια ανταλλαγή πληροφοριών για να κοινοποιήσετε τις πληροφορίες σας, το Wikileaks είναι ένας από τους καλύτερους πόρους που μπορείτε να βρείτε.

Πώς λειτουργεί το Wikileaks;

Αν έχετε ευαίσθητες πληροφορίες που πιστεύετε ότι πρέπει να έχουν ένα ευρύτερο κοινό, μπορείτε να το ανεβάσετε στο Wikileaks μέσω της σελίδας Υποβολή εγγράφων. Σύμφωνα με τη σελίδα FAQ Wikileaks, οι πληροφορίες που υποβάλλονται στο Wikileaks προστατεύονται από ένα δίκτυο λογισμικού, ανώνυμες ταχυδρομικές σταγόνες και δικηγόρους (χειρότερης περίπτωσης). Βασικά, το WikiLeaks λειτουργεί με μια πολιτική μυστικότητας και προσπαθεί να κρατήσει όλους τους υποψήφιους ασφαλή από τυχόν αντίποινα.

Μπορεί το υλικό για το Wikileaks να είναι αξιόπιστο;

Λόγω της ευαίσθητης φύσης των περισσότερων πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο Wikileaks, η αυθεντικότητα δεν είναι απλώς υποτιθέμενη. Η κοινότητα Wikileaks εξετάζει προσεκτικά όλες τις υποβολές, καθιστώντας απολύτως βέβαιο ότι οι αθώοι προστατεύονται και ότι οι πληροφορίες είναι τόσο ασφαλείς όσο και αυθεντικές.

Πώς μπορώ να βρω πληροφορίες για το Wikileaks;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το Wikileaks:

Γιατί είναι το WikiLeaks τόσο σημαντικό;

Το Wikileaks αποσκοπεί στο να είναι ένας ασφαλής τόπος για την προβολή εγγράφων για εταιρικές ή κυβερνητικές καταχρήσεις. Είναι ασφαλές καταφύγιο για οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, να υποβάλει ευαίσθητες πληροφορίες που μπορούν στη συνέχεια να διαβαστούν από το κοινό, με τελικούς στόχους τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη μέσω της δημόσιας επικοινωνίας.