Συμβουλές για τη διαχείριση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του MacBook

Επεκτείνετε την απόδοση της μπαταρίας του MacBook, του MacBook Air ή του MacBook Pro

Η δυνατότητα να το αρπάξει και να πάει είναι ένα από τα κύρια αξιοθέατα της φορητής σειράς Mac, η οποία περιλαμβάνει τα MacBook , MacBook Pro και MacBook Air.

Συνήθως λαμβάνουμε το MacBook Pro μαζί μας σε ταξίδια. Το χρησιμοποιούμε επίσης γύρω από το σπίτι και στο γραφείο μας για διάφορες εργασίες. Καθισμένος σε ένα ηλιόλουστο κατάστρωμα με φορητό υπολογιστή είναι μια ωραία αλλαγή από την εργασία σε ένα περιβάλλον γραφείου.

Αξιοποιώντας το μέγιστο από ένα φορητό Mac είναι λίγο διαφορετικό από το να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα επιτραπέζιο Mac. Το λειτουργικό σύστημα είναι το ίδιο, αλλά με ένα φορητό, θα πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε την απόδοση της μπαταρίας.

Αυτή η σειρά οδηγών εξηγεί τους διάφορους τρόπους διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας σε MacBook, MacBook Pro ή MacBook Air . Χρησιμοποιώντας τις σωστές ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας και διατηρώντας έντονο το μάτι του μετρητή μπαταρίας του Mac, μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο λειτουργίας της μπαταρίας, ώστε να μην χρειαστεί να επαναφορτίσετε ή να τερματίσετε τη λειτουργία του Mac πριν τελειώσετε να εργάζεστε (ή να παίζετε).

Πώς να βαθμονομήσετε το MacBook, MacBook Pro ή MacBook Air Battery

Ευγενική προσφορά της Apple

Η βαθμονόμηση της μπαταρίας ενός Mac είναι απαραίτητη για την επίτευξη τόσο της καλύτερης διάρκειας εκτέλεσης όσο και της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Η διαδικασία βαθμονόμησης είναι αρκετά απλή, αλλά χρειάζεται κάποια στιγμή. Θα πρέπει να προγραμματίσετε την εκτέλεση της ρουτίνας βαθμονόμησης μερικές φορές κάθε χρόνο.

Ο λόγος για τον επαναβαθμονόμηση είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η απόδοση της μπαταρίας αλλάζει. Εντάξει, ας είμαστε ειλικρινείς εδώ. Η απόδοση της μπαταρίας μειώνεται σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι ο δείκτης φόρτισης της μπαταρίας του Mac γίνεται σταδιακά υπερβολικά αισιόδοξος για το ποσό χρόνου λειτουργίας που απομένει σε μια φόρτιση. Η επαναβαθμονόμηση της μπαταρίας μερικές φορές το χρόνο θα επιτρέψει στην ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας να παρέχει μια πιο ακριβή ανάγνωση. Περισσότερο "

Να πάρει το πιο Runtime από μια μπαταρία

Ευγενική προσφορά της Apple

Η ζωή μιας μπαταρίας μπορεί να μετρηθεί με δύο τρόπους. από τη συνολική ωφέλιμη διάρκεια ζωής του και από το χρόνο που μπορεί να διανύσει μεταξύ των χρεώσεων.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι κάτι που γενικά δεν μπορείτε να αλλάξετε, τουλάχιστον όχι δραστικά. Μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μη υπερφορτίζοντάς την, και μην την επαναφορτίσετε όταν δεν χρειάζεται πραγματικά να την επαναφορτίσετε. Πέρα από αυτό, η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας καθορίζεται λίγο από την Apple όταν επιλέγει μια συγκεκριμένη μπαταρία για ένα συγκεκριμένο μοντέλο Mac.

Παρόλο που δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας, μπορείτε να επηρεάσετε σημαντικά το χρόνο εκτέλεσης της από τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το Mac σας. Αυτός ο οδηγός έχει συμβουλές για την απομάκρυνση του τελευταίου μέρους ενέργειας μεταξύ των φορτίων. Περισσότερο "

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας είναι εκεί που ρυθμίζετε τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο το Mac θα κοιμηθεί. Για τους χρήστες επιφάνειας εργασίας, αυτό το παράθυρο προτιμήσεων είναι σημαντικό αλλά όχι υπερβολικά κρίσιμο. Για τους φορητούς υπολογιστές Mac, ο τρόπος με τον οποίο ρυθμίζετε την εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ του τρόπου διεξαγωγής ενός ταξιδιού ή διακοπής και τερματισμού της λειτουργίας, επειδή η μπαταρία του Mac σας πήγε κοιλιά πολύ καιρό πριν να το περιμένετε.

Το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας σας επιτρέπει να ορίσετε διαφορετικές επιλογές, ανάλογα με το αν είστε συνδεδεμένοι σε προσαρμογέα τροφοδοσίας ή βγαίνοντας από μια μπαταρία. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε διαφορετικές ρυθμίσεις για τον προσαρμογέα τροφοδοσίας, ώστε να μπορείτε να εκτελείτε πλήρη γκάζι όταν είστε συνδεδεμένοι στην τροφοδοσία. Περισσότερο "

Αποθηκεύστε τη μπαταρία του Mac - Ξετυλίξτε τα πιάτα του δίσκου σας

Getty Images egortupkov

Αν το φορητό σας Mac έχει σκληρό δίσκο με βάση πιατέλα αντί για SSD, μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση της μπαταρίας ρυθμίζοντας το παράθυρο προτιμήσεων εξοικονόμησης ενέργειας για να περιστρέψετε τη μονάδα όταν δεν χρησιμοποιείται.

Το πρόβλημα με την απλή επιλογή της δυνατότητας περιστροφής του δίσκου είναι ότι δεν έχετε κανέναν έλεγχο για το χρονικό διάστημα που θα περιμένει ο Mac σας πριν από την εμφάνιση του spin. Ανεξάρτητα από το πώς χρησιμοποιείτε το Mac σας, ο οδηγός θα μεταβεί στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μετά από 10 λεπτά αδράνειας.

Δέκα λεπτά είναι μια πολύ χαμένη ζωή μπαταρίας . Θα προτιμούσα να βλέπω μικρότερο χρόνο, όπως 5 λεπτά ή 7 το πολύ. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Terminal για να αλλάξετε το χρόνο ύπνου του δίσκου, δηλαδή το ποσό του χρόνου αδράνειας που πρέπει να συμβεί προτού ο δίσκος γυρίσει προς τα κάτω. Περισσότερο "

Αλλαγή του τρόπου με τον Mac σας - Επιλέξτε την καλύτερη μέθοδο ύπνου για εσάς και το Mac σας

Το Mac υποστηρίζει τρεις διαφορετικές λειτουργίες ύπνου: Ύπνος, αδρανοποίηση και ασφαλή ύπνο. Κάθε λειτουργία προσφέρει μοναδικά διαφορετικούς τρόπους ύπνου και μερικοί από αυτούς χρησιμοποιούν περισσότερη ισχύ μπαταρίας από άλλες.

Δεν θα βρείτε κανένα στοιχείο ελέγχου για τις λειτουργίες ύπνου στις Προτιμήσεις συστήματος, αλλά μπορείτε να αποκτήσετε τον έλεγχο των διαφόρων λειτουργιών ύπνου χρησιμοποιώντας το τερματικό. Περισσότερο "

Επαναφέρετε το SMC του Mac σας

Ειδήσεις Spencer Platt / Getty Images

Ο SMC (System Management Controller) φροντίζει για αρκετές βασικές λειτουργίες του φορητού σας Mac, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της μπαταρίας, του ελέγχου της φόρτισης και της εμφάνισης πληροφοριών χρόνου εκτέλεσης της μπαταρίας.

Επειδή το SMC αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο για τη διαχείριση της απόδοσης της μπαταρίας του Mac, μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα μπαταρίας, όπως η αποτυχία φόρτισης, η μη πλήρης φόρτιση ή η εμφάνιση εσφαλμένης ποσότητας εναπομένουσας χρέωσης ή υπολειπόμενου χρόνου.

Μερικές φορές μια απλή επαναφορά του SMC είναι το μόνο που χρειάζεστε για να μεταφέρετε τη μπαταρία και το φορητό Mac σε όρους ομιλίας. Περισσότερο "