Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης Linksys WRT54G2

Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης WRT54G2 και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους δρομολογητές Linksys και για όλες τις εκδόσεις του WRT54G2, ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης είναι admin . Αυτός ο κωδικός πρόσβασης διακρίνει τις πεζά .

Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή Linksys WRT54G2 είναι 192.168.1.1 . Αυτή είναι η διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται για τα περισσότερα μοντέλα δρομολογητών Linksys.

Δεν χρειάζεται να εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη κατά τη σύνδεση στο WRT54G2, επειδή αυτό το μοντέλο δεν έχει προεπιλεγμένο όνομα χρήστη.

Σημείωση: Υπάρχουν τρεις εκδόσεις αυτού του δρομολογητή, αλλά κάθε ένα από αυτά χρησιμοποιεί τις ίδιες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης παραπάνω.

Βοήθεια! Ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης WRT54G2 δεν λειτουργεί!

Είναι πάντα σημαντικό να αλλάξετε έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης σε κάτι μοναδικό, έτσι ώστε όχι μόνο να μπορέσετε να συνδεθείτε. Αυτό ισχύει σίγουρα και για ένα δρομολογητή, το οποίο πιθανότατα δεν μπορεί να μπει σε αυτό.

Ευτυχώς, μπορείτε απλώς να επαναφέρετε τον δρομολογητή Linksys WRT54G2 στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του, για να ξεκαθαρίσετε τυχόν προσαρμογές, αφήνοντας στον δρομολογητή το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που αναφέραμε παραπάνω.

Αυτό είναι πραγματικά πολύ εύκολο να γίνει. Δείτε πώς:

  1. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής WRT54G2 είναι ενεργοποιημένος.
    1. Αν βλέπετε ενδεχόμενες ενδεικτικές λυχνίες, σημαίνει ότι ο δρομολογητής είναι συνδεδεμένος και είναι έτοιμος για χρήση.
  2. Γυρίστε το δρομολογητή γύρω έτσι έχετε πρόσβαση στην πίσω πλευρά όπου συνδέονται τα καλώδια.
  3. Με κάτι μικρό και αιχμηρό σαν ένα συνδετήρα ή καρφίτσα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Reset προς τα κάτω για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα .
  4. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα ώστε ο δρομολογητής να επαναφέρει τα πάντα και, στη συνέχεια, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα.
  5. Αφού συνδέσετε ξανά το καλώδιο τροφοδοσίας, περιμένετε άλλα 60 δευτερόλεπτα μόνο για να βεβαιωθείτε ότι το WRT54G2 είναι πλήρως ενεργοποιημένο και έτοιμο για χρήση.
  6. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο δικτύου και το καλώδιο τροφοδοσίας εξακολουθούν να είναι σταθερά στη θέση του και στη συνέχεια μπορείτε να επανατοποθετήσετε το δρομολογητή όπως το είχατε πριν ξεκινήσετε.
  7. Τώρα, μπορείτε να συνδεθείτε στο δρομολογητή στη διεύθυνση http://192.168.1.1 χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης admin .
  8. Ο δρομολογητής Linksys WRT54G2 έχει επαναφερθεί στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές του ρυθμίσεις, οπότε είναι σημαντικό να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης σε κάτι πιο ασφαλές. Ωστόσο, για να βεβαιωθείτε ότι δεν το ξεχνάτε αυτή τη φορά, θα ήταν καλή ιδέα να την αποθηκεύσετε σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης .

Από την επαναφορά του δρομολογητή, όλες οι προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που αποθηκεύει έχουν αφαιρεθεί, οπότε θα χρειαστεί να επαναρυθμίσετε αυτά τα πράγματα. Για παράδειγμα, οι ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου, όπως ο κωδικός SSID και ο κωδικός πρόσβασης ασύρματου δικτύου, θα πρέπει να ρυθμιστούν ξανά.

Η σελίδα 21 του εγχειριδίου χρήστη WRT54G2 (υπάρχει ένας σύνδεσμος σε αυτό το εγχειρίδιο παρακάτω) δείχνει πώς μπορείτε να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας αυτών των διαμορφώσεων, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να καταχωρίσετε ξανά τις πληροφορίες εάν χρειαστεί να επαναφέρετε ξανά τον δρομολογητή. Αυτό γίνεται μέσω του μενού Διαχείριση> Διαμόρφωση διαχειριστή .

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή WRT54G2

Εάν ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης 192.168.1.1 έχει αλλάξει ποτέ, δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε με αυτήν τη διεύθυνση. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να υπολογίσετε ποια είναι η προεπιλεγμένη διεύθυνση πύλης για έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος προς το δρομολογητή.

Ευτυχώς, αντίθετα με έναν χαμένο κωδικό πρόσβασης, δεν χρειάζεται να επαναφέρετε τον δρομολογητή WRT54G2 για να επαναφέρετε ή να εντοπίσετε τη διεύθυνση IP. Εάν χρησιμοποιείτε Windows, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εύρεσης της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP Gateway εάν χρειάζεστε βοήθεια. Η διεύθυνση IP που βρίσκετε είναι αυτή που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε στο δρομολογητή.

Linksys WRT54G2 Firmware & amp; Εγχειρίδια

Όλα τα Linksys σε αυτόν τον δρομολογητή, όπως τα προγράμματα περιήγησης και το firmware , βρίσκονται στη σελίδα υποστήριξης του Linksys WRT54G2.

Όλες οι λήψεις βρίσκονται στη σελίδα Downloads Linksys WRT54G2. Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο WRT54G2 εδώ, απευθείας από την ιστοσελίδα του Linksys . Το ίδιο εγχειρίδιο χρησιμοποιείται και για τις τρεις εκδόσεις του WRT54G2.

Σημείωση: Το εγχειρίδιο χρήσης του Linksys WRT54G2 είναι σε μορφή PDF , έτσι θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF για να το ανοίξετε.