Πώς να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP Gateway

Βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP πύλης στα Windows 10, 8, 7, Vista και XP

Η γνώση της διεύθυνσης IP της προεπιλεγμένης πύλης (συνήθως του δρομολογητή σας) στο οικιακό ή επιχειρηματικό σας δίκτυο είναι σημαντικές πληροφορίες, εάν θέλετε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία ένα πρόβλημα δικτύου ή να αποκτήσετε πρόσβαση στη διαδικτυακή διαχείριση του δρομολογητή σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διεύθυνση IP προεπιλεγμένης πύλης είναι η ιδιωτική διεύθυνση IP που αντιστοιχεί στον δρομολογητή σας. Αυτή είναι η διεύθυνση IP που χρησιμοποιεί ο δρομολογητής σας για να επικοινωνήσει με το τοπικό οικιακό σας δίκτυο.

Ενώ μπορεί να χρειαστεί αρκετές βρύσες ή κλικ για να φτάσετε εκεί, η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP της πύλης αποθηκεύεται στις ρυθμίσεις δικτύου των Windows και είναι πραγματικά εύκολο να εντοπιστεί.

Χρόνος που απαιτείται: Δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από μερικά λεπτά για να εντοπίσετε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP της πύλης στα Windows, ακόμη και λιγότερο χρόνο με τη μέθοδο ipconfig που περιγράφεται παρακάτω στη σελίδα, μια διαδικασία που προτιμάτε εάν έχετε εμπειρία στη χρήση εντολών Windows.

Σημείωση: Μπορείτε να βρείτε την προεπιλεγμένη πύλη του υπολογιστή σας, όπως περιγράφεται παρακάτω, σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP . Οι οδηγίες για τα λειτουργικά συστήματα macOS ή Linux μπορούν να βρεθούν στο κάτω μέρος της σελίδας.

Πώς να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP Gateway στα Windows

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες θα λειτουργήσουν μόνο για την εύρεση της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP πύλης σε "βασικά" ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα οικιακών και μικρών επιχειρήσεων. Μεγαλύτερα δίκτυα, με περισσότερα από ένα μόνο δρομολογητή και απλούς κόμβους δικτύου, μπορεί να έχουν περισσότερες από μία πύλες και πιο περίπλοκη δρομολόγηση.

  1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου , ο οποίος είναι προσβάσιμος από το μενού Έναρξη στις περισσότερες εκδόσεις των Windows.
    1. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 ή Windows 8.1, μπορείτε να συντομεύσετε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιώντας το σύνδεσμο Συνδέσεις δικτύου στο μενού Power User Menu , προσβάσιμο μέσω του WIN + X. Πηγαίνετε στο βήμα 5 παρακάτω αν πάτε αυτή η διαδρομή.
    2. Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; εάν δεν είστε βέβαιοι ποια έκδοση των Windows είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας.
  2. Αφού ανοίξει ο Πίνακας Ελέγχου , πατήστε ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δικτύου και Διαδικτύου . Αυτός ο σύνδεσμος ονομάζεται Συνδέσεις δικτύου και Internet στα Windows XP.
    1. Σημείωση: Δεν θα δείτε αυτόν τον σύνδεσμο εάν η προβολή του Πίνακα Ελέγχου έχει οριστεί σε Μεγάλα εικονίδια , Μικρά εικονίδια ή Κλασική προβολή . Αντ 'αυτού, πατήστε ή κάντε κλικ στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και μεταβείτε στο βήμα 4. Στα Windows XP, κάντε κλικ στην επιλογή Συνδέσεις δικτύου και μεταβείτε στο βήμα 5.
  3. Στο παράθυρο Δικτύου και Διαδικτύου ...
    1. Windows 10, 8, 7, Vista: Πατήστε ή κάντε κλικ στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης , πιθανότατα ο σύνδεσμος στην κορυφή.
    2. Μόνο για Windows XP: Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Συνδέσεις δικτύου στο κάτω μέρος του παραθύρου και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο βήμα 5 παρακάτω.
  1. Στο αριστερό περιθώριο του παραθύρου Κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης ...
    1. Windows 10, 8, 7: Αγγίξτε ή κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα .
    2. Windows Vista: Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση συνδέσεων δικτύου .
    3. Σημείωση: Αντιλαμβάνομαι ότι λέει την αλλαγή ή τη διαχείριση σε αυτόν τον σύνδεσμο, αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα κάνετε αλλαγές σε καμία ρύθμιση δικτύου στα Windows σε αυτό το σεμινάριο. Το μόνο που θα κάνετε είναι να προβάλετε την ήδη διαμορφωμένη προεπιλεγμένη πύλη IP.
  2. Στην οθόνη Συνδέσεις δικτύου , εντοπίστε τη σύνδεση δικτύου στην οποία θέλετε να προβάλετε την προεπιλεγμένη πύλη IP για.
    1. Συμβουλή: Στους περισσότερους υπολογιστές με Windows, η σύνδεση ενσύρματου δικτύου σας πιθανόν να χαρακτηρίζεται ως σύνδεση Ethernet ή τοπική σύνδεση , ενώ η ασύρματη σύνδεση δικτύου σας πιθανότατα χαρακτηρίζεται ως Wi-Fi ή ασύρματη σύνδεση δικτύου .
    2. Σημείωση: Τα Windows μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε πολλά δίκτυα, επομένως ενδέχεται να δείτε πολλές συνδέσεις σε αυτήν την οθόνη. Συνήθως, ειδικά εάν η σύνδεση δικτύου σας λειτουργεί, μπορείτε να αποκλείσετε αμέσως οποιαδήποτε σύνδεση που λέει Δεν είναι συνδεδεμένη ή Απενεργοποιημένη . Εάν εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να προσδιορίσετε ποια σύνδεση θέλετε να χρησιμοποιήσετε, αλλάξτε την προβολή στις Λεπτομέρειες και σημειώστε τις πληροφορίες στη στήλη Συνδεσιμότητα .
  1. Πατήστε δύο φορές ή κάντε διπλό κλικ στη σύνδεση δικτύου. Αυτό θα πρέπει να εμφανίζει ένα παράθυρο διαλόγου Κατάσταση Ethernet ή Κατάσταση Wi-Fi ή κάποιο άλλο Κατάσταση , ανάλογα με το όνομα της σύνδεσης δικτύου.
    1. Σημείωση: Εάν αντί να πάρετε μια ιδιότητα, συσκευές και εκτυπωτές ή κάποιο άλλο παράθυρο ή ειδοποίηση, σημαίνει ότι η σύνδεση δικτύου που επιλέξατε δεν έχει κατάσταση που θα σας δείξει, δηλαδή δεν είναι συνδεδεμένη με δίκτυο ή διαδίκτυο. Επαναλάβετε το βήμα 5 και αναζητήστε ξανά μια διαφορετική σύνδεση.
  2. Τώρα που το παράθυρο κατάστασης σύνδεσης είναι ανοιχτό, πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες ....
    1. Συμβουλή: Μόνο στα Windows XP, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στην καρτέλα Υποστήριξη προτού δείτε το κουμπί Λεπτομέρειες ....
  3. Στο παράθυρο "Λεπτομέρειες σύνδεσης δικτύου" , εντοπίστε είτε την προεπιλεγμένη πύλη IPv4 είτε την προεπιλεγμένη πύλη IPv6 στη στήλη " ιδιότητα ", ανάλογα με τον τύπο δικτύου που χρησιμοποιείτε.
  4. Η διεύθυνση IP που παρατίθεται ως η τιμή για αυτήν την ιδιότητα είναι η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP της πύλης που χρησιμοποιούν τα Windows τη στιγμή αυτή.
    1. Σημείωση: Εάν καμία διεύθυνση IP δεν περιλαμβάνεται στο πλαίσιο μιας ιδιότητας , η σύνδεση που επιλέξατε στο Βήμα 5 ενδέχεται να μην είναι αυτή που χρησιμοποιεί τα Windows για να σας συνδέσει στο Internet. Ελέγξτε ξανά ότι αυτή είναι η σωστή σύνδεση.
  1. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP της πύλης για να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα σύνδεσης που μπορεί να έχετε, να έχετε πρόσβαση στο δρομολογητή σας ή οποιαδήποτε άλλη εργασία που είχατε κατά νου.
    1. Συμβουλή: Η τεκμηρίωση της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP είναι μια καλή ιδέα, αν μόνο για να αποφύγετε να επαναλάβετε αυτά τα βήματα την επόμενη φορά που την χρειάζεστε.

Πώς να βρείτε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP Gateway μέσω IPCONFIG

Η εντολή ipconfig, μεταξύ πολλών άλλων, είναι μεγάλη για γρήγορη πρόσβαση στην προεπιλεγμένη διεύθυνση IP της πύλης σας:

  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών .
  2. Εκτελέστε ακριβώς την ακόλουθη εντολή: ipconfig ... δεν υπάρχει χώρος μεταξύ 'ip' και 'config' και δεν υπάρχουν διακόπτες ή άλλες επιλογές.
  3. Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, τον αριθμό προσαρμογέων δικτύου και τις συνδέσεις που διαθέτετε και τον τρόπο ρύθμισης του υπολογιστή σας, μπορείτε να λάβετε κάτι πολύ απλό ως απάντηση ή κάτι πολύ περίπλοκο.
    1. Αυτό που ακολουθείτε είναι η διεύθυνση IP που αναφέρεται ως προεπιλεγμένη πύλη κάτω από την επικεφαλίδα της σύνδεσης που σας ενδιαφέρει . Δείτε Βήμα 5 στην παραπάνω διαδικασία αν δεν είστε σίγουροι ποια σύνδεση είναι σημαντική.

Στον υπολογιστή μου των Windows 10, ο οποίος έχει πολλές συνδέσεις δικτύου, το τμήμα των αποτελεσμάτων του ipconfig που με ενδιαφέρει είναι αυτό για την ενσύρματη σύνδεση μου, το οποίο μοιάζει με αυτό:

... προσαρμογέας Ethernet Ethernet: Πρόσθετο DNS για συγκεκριμένη σύνδεση. : Σύνδεση-τοπική διεύθυνση IPv6. . . . . : fe80 :: 8126: df09: 682a: 68da% 12 Διεύθυνση IPv4. . . . . . . . . . . : 192.168.1.9 Μάσκα υποδικτύου. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Προεπιλεγμένη πύλη. . . . . . . . . : 192.168.1.1 ...

Όπως μπορείτε να δείτε, η προεπιλεγμένη πύλη για τη σύνδεση Ethernet μου παρατίθεται ως 192.168.1.1 . Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ενδιαφέρεσαι.

Αν υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες για να εξετάσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε το ipconfig | findstr "Default Gateway" αντί για αυτό, το οποίο μειώνει σημαντικά τα δεδομένα που επιστρέφονται στο παράθυρο της Γραμμής εντολών . Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη μόνο αν γνωρίζετε ότι έχετε μόνο μία ενεργή σύνδεση, δεδομένου ότι πολλές συνδέσεις θα εμφανίζουν τις προεπιλεγμένες πύλες τους χωρίς να έχουν άλλο περιεχόμενο σε ποια σύνδεση αφορούν.

Εύρεση της προεπιλεγμένης πύλης σε υπολογιστή Mac ή Linux

Σε έναν υπολογιστή MacOS, μπορείτε να βρείτε την προεπιλεγμένη πύλη χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή netstat :

netstat -nr | grep default

Εκτελέστε αυτήν την εντολή από την εφαρμογή Terminal .

Στους περισσότερους υπολογιστές που βασίζονται στο Linux, μπορείτε να εμφανίσετε την προεπιλεγμένη πύλη σας IP εκτελώντας τα εξής:

ip διαδρομή | grep default

Όπως σε ένα Mac, εκτελέστε τα παραπάνω μέσω του Terminal .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προεπιλεγμένη πύλη του υπολογιστή σας

Εάν δεν αλλάξετε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας ή ο υπολογιστής σας συνδεθεί απευθείας με ένα μόντεμ για πρόσβαση στο Internet, η διεύθυνση IP προεπιλεγμένης πύλης που χρησιμοποιείται από τα Windows δεν θα αλλάξει ποτέ.

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον εντοπισμό της προεπιλεγμένης πύλης για τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας, ειδικά εάν ο απώτερος στόχος σας είναι η πρόσβαση στον δρομολογητή σας, ίσως έχετε την τύχη να δοκιμάσετε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP που αντιστοιχεί στον κατασκευαστή του δρομολογητή, ο οποίος πιθανότατα δεν έχει αλλάξει.

Ελέγξτε τις ενημερωμένες λίστες κωδικών πρόσβασης Linksys , D-Link , Cisco και NETGEAR για τις διευθύνσεις IP.