Ο εκτυπωτής All-in-One WorkForce WF-2660 της Epson

Υψηλής ποιότητας, πλούσια σε χαρακτηριστικά και εξαιρετικά δαπανηρή στη χρήση

Ένα από τα πράγματα που μισώ για να αναθεωρήσω τους εκτυπωτές σε επίπεδο εισόδου είναι ότι, ενώ συχνά είναι πολύ καλοί εκτυπωτές στα δικά τους δικαιώματα, κάτι για αυτούς - συνήθως το λειτουργικό τους κόστος - είναι λάθος ή τουλάχιστον υπερβολικά υψηλό για να έχει νόημα σε όλους, - και τις επιχειρήσεις με βάση το σπίτι με πολύ χαμηλές απαιτήσεις εκτύπωσης και όγκου αντιγράφων. Και αυτό είναι το (μόνο σοβαρό) πρόβλημα με το θέμα αυτής της ανασκόπησης, ο εκτυπωτής AllForce WF-2660 της Microsoft (σε MSRP) Workforce WF-2660 της Epson. κοστίζει πολλά χρήματα.

Με άλλα λόγια, εκτυπώνει πολύ καλά και λογικά γρήγορα και ο σαρωτής κάνει εξαιρετικές σαρώσεις και αντίγραφα. Αλλά το καθημερινό λειτουργικό κόστος των αναλωσίμων (σε αυτή την περίπτωση, μελάνι, φυσικά) καθιστά τη χρήση του, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές των ίδιων τιμών, υπερβολικά δαπανηρή, έως το σημείο ότι εάν εκτυπώνετε πολλά, περισσότερο από λίγες εκατοντάδες σελίδες ανά μήνα (και αυτό μπορεί να το πιέζει), εκτός και αν τα χρήματα δεν αποτελούν αντικείμενο, αυτό πιθανώς δεν είναι ο εκτυπωτής σας.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Το WF-2660 αποτελεί μέρος της πρόσφατης εκδοχής της Epson για οικιακούς, μικρούς και μεσαίους επαγγελματικούς εκτυπωτές, τις γραμμές WorkForce και WorkForce Pro με βάση το PrecisionCore. Έχει μια κεφαλή εκτύπωσης 1S PrecisionCore, που σημαίνει ότι έχει δύο εκτυπώσεις κεφαλών εκτύπωσης PrecisionCore μάρκες, σε αντίθεση με τα μοντέλα 2S WorkForce Pro, τα οποία έχουν τέσσερα μάρκες, καθιστώντας τα ταχύτερα και φθηνότερα στη χρήση.

Εκτός από το υψηλό κόστος του μελανιού ανά σελίδα, μια άλλη γνήσια απογοήτευση ήταν ότι ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων (αυτόματος τροφοδότης εγγράφων) δεν μπόρεσε να κάνει αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης ή ότι δεν μπορεί να σαρώσει τις δεύτερες πλευρές εγγράφων πολλαπλών σελίδων διπλής όψεως πρέπει να γυρίσετε τις σελίδες και να τις τροφοδοτήσετε ξανά στον ADF με μη αυτόματο τρόπο. Εάν σαρώσετε πολλά έγγραφα διπλής όψης, θα χρειαστείτε αυτή τη λειτουργία.

Όπως συμβαίνει σε πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα αυτές τις μέρες, αυτή δεν έχει επίσης τη δυνατότητα εκτύπωσης σε CDs και DVD που έχουν επισημανθεί και δεν υποστηρίζει τη σάρωση και την εκτύπωση από κάρτες μνήμης (όπως κάνουν τα περισσότερα άλλα μοντέλα WorkForce). Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος κίνησης εκτύπωσης, αντιγραφής και σάρωσης χωρίς υπολογιστή δεν υποστηρίζεται μόνο μέσω κινητών συσκευών με Wi-Fi Direct , Near-Field Communication (NFC) ή απευθείας συνδέσεις με διάφορους δημοφιλείς ιστότοπους σύννεφων. Για μια συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες επιλογές συνδεσιμότητας κινητής τηλεφωνίας, ελέγξτε έξω αυτό το άρθρο στο twitter.info .

Επιπλέον, στα 16.7 "x22.0" x9.1 "(WxDxH), κάνει όλα αυτά χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο στην επιφάνεια εργασίας σας και ζυγίζει λιγότερο από 15 κιλά.

Απόδοση, Χειρισμός χαρτιού, Ποιότητα εκτύπωσης

Οι περισσότεροι εκτυπωτές WorkForce της Epson είναι γρήγοροι. Στην πραγματικότητα, πολύ βελτιωμένες ταχύτητες εκτύπωσης ήταν ένα από τα πλεονεκτήματα του PrecisionCore. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως οι γρηγορότερες, υψηλότερης χωρητικότητας WorkForce WF-3640 , οι εκτυπωτές PrecisionCore είναι γρήγοροι, αλλά αυτό δεν είναι ένα από αυτά. Είναι αρκετά γρήγορο, αλλά όχι πολύ γρήγορο, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές και ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλα μοντέλα WorkForce. Πρόκειται για ένα μηχάνημα περιστασιακής χρήσης, σε τελική ανάλυση. Δεν χρειάζεται να είναι γρήγορη.

Όσον αφορά το χειρισμό χαρτιού, το WF-2660 διαθέτει μόνο ένα δίσκο εισόδου 150 φύλλων που μπορεί να διαχειριστεί μεγέθη χαρτιού από το μικρότερο στιγμιότυπο έως το νόμιμο μέγεθος (8,5 "x 14") και έχει αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης για εκτύπωση δύο -για εκτυπώσεις χωρίς παρέμβαση του χρήστη. Οι τυπωμένες σελίδες προσγειώνονται στον εκτάσιμο δίσκο εξόδου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το δίσκο εισόδου.

Τα μοντέλα WorkForce τυπικά εκτυπώνουν όμορφα έγγραφα και φωτογραφίες καλύτερο από τις φωτογραφίες. Πήρα αυτό και περισσότερα από το WF-2660. Έγινε εκτύπωση εξαιρετικών εγγράφων και φωτογραφιών λίγο πάνω από αυτό που βλέπω κανονικά από τους εκτυπωτές επιχειρήσεων της Epson.

Κόστος ανά σελίδα

Ειλικρινά, εκτός από τους κινητούς εκτυπωτές της εταιρείας, όπως ο φορητός εκτυπωτής WorkForce WF-100, δεν θυμάμαι να βλέπω έναν εκτυπωτή της Epson με το κόστος ανά σελίδα τόσο υψηλό. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε τα κασέτα υψηλότερης απόδοσης, το λειτουργικό κόστος είναι πολύ υψηλό: 6 σεντς για ασπρόμαυρες σελίδες και 17,3 σεντς για το χρώμα - πάρα πολύ με σχεδόν κάθε πρότυπο $ 150-εκτυπωτή. Η δική της Epson ($ 199.99 MSRP με $ 80 άμεση έκπτωση, για 119,99 δολάρια σε αυτό το γράψιμο), το WF-3640 προσφέρει CPPs περίπου 3,2 σεντς και το χρώμα CPP σας θα τρέχει περίπου 11,3 σεντ.

Εάν εκτυπώνετε πολλά, αυτά είναι τεράστιες οικονομίες και δεν χρειάζεται να εκτυπώνετε πολύ πριν αρχίσετε να τις συνειδητοποιείτε.

Συμπέρασμα

Μου άρεσε ο εκτυπωτής. Το έκανε σχεδόν όλα τα μικρά γραφεία που χρειάζονται από το MFP τους, και το έκανε καλά. Αλλά, πάλι, αν σκοπεύετε να εκτυπώσετε περισσότερες από μερικές εκατοντάδες σελίδες κάθε μήνα, επιλέξτε ένα άλλο μοντέλο WorkForce. Όπως έγραψα αυτό, όμως, το WF-2660 ήταν σε πώληση για $ 50 off ή $ 99.99. Αυτό είναι καλύτερο, αλλά δεν βοηθά πραγματικά με την εξίσωση μελανιού. Διαφορετικά, αυτό είναι ένα πολύ μικρό εκτυπωτή.