Επιταχύνετε ή επιβραδύνετε τα βίντεο κλιπ με το Adobe Premiere Pro CS6

Όπως και άλλα μη γραμμικά συστήματα επεξεργασίας βίντεο, το Adobe Premiere Pro CS6 καθιστά δυνατή την ταχεία εκτέλεση εφέ βίντεο και ήχου που θα χρειάζονταν αρκετές ώρες για να ολοκληρωθούν τις ημέρες των αναλογικών μέσων. Η αλλαγή της ταχύτητας των κλιπ είναι ένα βασικό εφέ βίντεο που μπορεί να προσθέσει δράμα ή χιούμορ και επαγγελματισμό στον τόνο του κομματιού σας.

01 του 06

Ξεκινώντας με ένα έργο

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα έργο Premiere Pro και βεβαιωθείτε ότι οι δίσκοι ξυστότητας έχουν ρυθμιστεί στη σωστή θέση μεταβαίνοντας στο Project> Project Settings> Scratch Discs .

Ανοίξτε το παράθυρο Κλιπ Ταχύτητα / Διάρκεια στο Premiere Pro κάνοντας δεξί κλικ σε ένα κλιπ στο timeline ή πηγαίνοντας στο Clip> Speed ​​/ Duration στην κύρια γραμμή μενού.

02 του 06

Το παράθυρο ταχύτητας κλιπ / διάρκειας

Το παράθυρο Ταχύτητα / διάρκεια κλιπ έχει δύο κύρια στοιχεία ελέγχου: ταχύτητα και διάρκεια. Αυτά τα στοιχεία ελέγχου συνδέονται με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις της Premiere Pro, που υποδεικνύονται από το εικονίδιο αλυσίδας στα δεξιά των στοιχείων ελέγχου. Όταν αλλάζετε την ταχύτητα ενός συνδεδεμένου κλιπ, η διάρκεια του κλιπ αλλάζει επίσης για να αντισταθμίσει τη ρύθμιση. Για παράδειγμα, εάν αλλάξετε την ταχύτητα ενός κλιπ στο 50%, η διάρκεια του νέου κλιπ είναι η μισή από εκείνη του πρωτοτύπου.

Το ίδιο ισχύει και για την αλλαγή της διάρκειας ενός κλιπ. Εάν μειώσετε τη διάρκεια ενός κλιπ, η ταχύτητα του κλιπ αυξάνεται έτσι ώστε η ίδια σκηνή να εμφανίζεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

03 του 06

Αποσύνδεση ταχύτητας και διάρκειας

Μπορείτε να αποσυνδέσετε τις λειτουργίες ταχύτητας και διάρκειας κάνοντας κλικ στο εικονίδιο αλυσίδας. Αυτό σας επιτρέπει να αλλάξετε την ταχύτητα ενός κλιπ κρατώντας ταυτόχρονα τη διάρκεια του κλιπ και αντίστροφα. Εάν αυξήσετε την ταχύτητα χωρίς να αλλάξετε τη διάρκεια, θα προστεθούν στην ακολουθία περισσότερες οπτικές πληροφορίες από το κλιπ χωρίς να επηρεαστεί η θέση της στο χρονικό πλαίσιο.

Είναι συνηθισμένο στην επεξεργασία βίντεο να επιλέγετε τα σημεία εισόδου και εξόδου των κλιπ με βάση την ιστορία που θέλετε να παρουσιάσετε στους θεατές σας, οπότε οι βέλτιστες πρακτικές συνιστούν τη σύνδεση των λειτουργιών ταχύτητας και διάρκειας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα προσθέσετε περιττά βίντεο ή να αφαιρέσετε τα απαραίτητα βίντεο από ένα έργο.

04 του 06

Επιπρόσθετες ρυθμίσεις

Το παράθυρο " Ταχύτητα κλιπ / διάρκειας" έχει τρεις επιπλέον ρυθμίσεις: Ταχύτητα αντεπιστροφής , Διατήρηση ακουστικής κλίσης και Επεξεργασία κτυπήματος , Μετατόπιση τελικών κλιπ .

05 του 06

Ρύθμιση μεταβλητής ταχύτητας

Εκτός από την αλλαγή ταχύτητας και διάρκειας με το παράθυρο Κλιπ Ταχύτητα / Διάρκεια , μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα. Με ρύθμιση μεταβλητής ταχύτητας, η ταχύτητα του κλιπ αλλάζει καθ 'όλη τη διάρκεια του κλιπ. Το Premiere Pro χειρίζεται αυτό μέσω της λειτουργίας Time Remapping, που θα βρείτε στην καρτέλα Effects Controls του παραθύρου Source .

06 του 06

Επαναφορά χρόνου με το Premiere Pro CS6

Για να χρησιμοποιήσετε το Time Remapping, τοποθετήστε την ουρά κοπής στο παράθυρο Ακολουθία , όπου θέλετε να κάνετε μια ρύθμιση ταχύτητας. Επειτα: