Συμβουλές για τη χρήση των προχωρημένων επιλογών αναζήτησης μουσικής του Spotify

Βρείτε ακριβώς τη μουσική που θέλετε με αυτές τις συμβουλές εξοικονόμησης χρόνου

Κρυμμένο πίσω από τον φιλικό προς το χρήστη πελάτη επιφάνειας εργασίας του Spotify , κρύβεται ένα εύχρηστο σύνολο επιλογών αναζήτησης που μπορεί να μην γνωρίζετε. Αυτά τα προηγμένα (αλλά φιλικά προς το χρήστη) σύνολα εντολών πληκτρολογούνται στο πλαίσιο αναζήτησης και είναι ιδανικά για την απόσταξη της ακριβούς μουσικής που αναζητάτε.

Αλλά, τι είδους αναζητήσεις μπορείτε να εκτελέσετε;

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δείτε όλη τη μουσική που έχει η Spotify στη βιβλιοθήκη της που κυκλοφόρησε σε ένα συγκεκριμένο έτος. Ομοίως, μπορείτε να φιλτράρετε μόνο τα τραγούδια που ένας καλλιτέχνης κυκλοφόρησε σε ένα δεδομένο έτος ή ακόμα και σε μια δεκαετία. Έχοντας αυτή την επιπλέον δυνατότητα βελτιστοποίησης των αναζητήσεών σας, μπορείτε να έχετε τα ακριβή αποτελέσματα που χρειάζεστε ενώ χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά την υπηρεσία μουσικής Spotify .

Αντί να χρειάζεται να κοιτάξετε μέσα από μια τεράστια λίστα αποτελεσμάτων (συχνά με άσχετες καταχωρήσεις), κοιτάξτε προς τα κάτω τη λίστα συμβουλών σε αυτό το άρθρο για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τις προηγμένες λειτουργίες αναζήτησης του Spotify. Χρησιμοποιώντας αυτό το σεμινάριο θα σας εξοικονομήσει επίσης σωρό χρόνο για να μπορέσετε να συνεχίσετε τη δημιουργία της μουσικής σας βιβλιοθήκης Spotify.

Χρησιμοποιώντας τις εντολές Σύνθετης αναζήτησης του Spotify

Πριν ξεκινήσετε να πληκτρολογείτε γραμμές εντολών στο πλαίσιο αναζήτησης του Spotify, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε αυτούς τους κανόνες σύνταξης:

Φιλτράρισμα ανά έτος για να μεταγλωττίσετε τις λίστες αναπαραγωγής

Αυτή είναι μια χρήσιμη εντολή αν θέλετε να αναζητήσετε όλη τη μουσική στη μουσική βιβλιοθήκη του Spotify για ένα συγκεκριμένο έτος ή ακόμα και μια σειρά ετών (όπως μια ολόκληρη δεκαετία). Αυτό είναι επίσης ένα μεγάλο εργαλείο αναζήτησης για τη σύνταξη μουσικών playlist για τα 50s, 60s, 70s, κλπ. Παραδείγματα αυτών που μπορείτε να πληκτρολογήσετε είναι:

[ έτος: 1985 ]

Αυτό αναζητά τη βάση δεδομένων της Spotify για μουσική που κυκλοφόρησε το 1985.

[ έτος: 1980-1989 ]

Χρήσιμο για να βλέπεις μουσική που καλύπτει μια σειρά ετών (δηλαδή δεκαετία του 1980 στο παραπάνω παράδειγμα).

[ έτος: 1980-1989 ΔΕΘ έτος: 1988 ]

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τελεστή λανθάνουσας λογικής ΜΠΟΕ για να αποκλείσετε ένα έτος.

Εντολές κατά την αναζήτηση ενός καλλιτέχνη

Ένας πιο χρήσιμος τρόπος αναζήτησης των καλλιτεχνών είναι να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εντολή. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον λογική Boolean για παράδειγμα για να φιλτράρετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες - ή ακόμα και να ψάξετε για συγκεκριμένες συνεργασίες μόνο!

[ καλλιτέχνης: "michael jackson" ]

Για να αναζητήσετε όλα τα τραγούδια που συμμετέχει ένας καλλιτέχνης (ανεξάρτητα από τη συνεργασία).

[ καλλιτέχνης: "michael jackson" ΟΧΙ καλλιτέχνης: akon ]

Αυτό αποκλείει έναν καλλιτέχνη που συνεργάστηκε με τον κύριο καλλιτέχνη.

[ καλλιτέχνης: "michael jackson" ΚΑΙ καλλιτέχνης: akon ] να αναζητήσει μόνο μια συγκεκριμένη συνεργασία μεταξύ ορισμένων καλλιτεχνών.

Αναζήτηση μέσω κομματιού ή άλμπουμ

Για να φιλτράρετε τα περιττά αποτελέσματα κατά την εύρεση μουσικής, μπορείτε να καθορίσετε ένα όνομα κομματιού ή άλμπουμ για αναζήτηση.

[ κομμάτι: "οι εισβολείς πρέπει να πεθάνουν" ]

Για να αναζητήσετε όλα τα τραγούδια με έναν συγκεκριμένο τίτλο.

[ άλμπουμ: "οι εισβολείς πρέπει να πεθάνουν" ]

Αναζητά όλα τα άλμπουμ με ένα συγκεκριμένο όνομα.

Καλύτερη ανακάλυψη μουσικής χρησιμοποιώντας το φίλτρο του Genre

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εντολές σύνθετης αναζήτησης στο Spotify είναι να χρησιμοποιήσετε την εντολή Genre για να αναζητήσετε καλλιτέχνες και μπάντες που ταιριάζουν σε αυτό το μουσικό τύπο.

Για να δείτε μια πλήρη λίστα ειδών που μπορείτε να αναζητήσετε, ανατρέξτε στη λίστα αυτού του είδους Spotify.

[ είδος: electronica ]

Αυτή η εντολή αναζητά έναν συγκεκριμένο τύπο ύφους.

[ είδος: electronica OR είδος: trance ]

Χρησιμοποιήστε τη Λογική Boolean για να λάβετε αποτελέσματα από ένα μείγμα ειδών.

Συνδυάστε τις εντολές για καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης

Για να αυξήσετε πραγματικά την αποτελεσματικότητα των παραπάνω εντολών μπορείτε να τα συνδυάσετε για να κάνετε τις αναζητήσεις σας ακόμα πιο ισχυρές. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να βρείτε όλα τα τραγούδια που ένας καλλιτέχνης κυκλοφόρησε σε ένα συγκεκριμένο έτος. Ή ίσως μια σειρά άλμπουμ από διάφορους καλλιτέχνες που καλύπτουν μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο!

[ καλλιτέχνης: "michael jackson" έτος: 1982 ]

Βρίσκει όλα τα τραγούδια που ένας καλλιτέχνης κυκλοφόρησε σε ένα συγκεκριμένο έτος.

[ είδος: ροκ Ή είδος: ποπ ή είδος: "πειραματικό ροκ" έτος: 1990-1995 ]

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό εντολών (συμπεριλαμβανομένης μιας έκφρασης Boolean) για να διευρύνετε τις αναζητήσεις του είδους σας ενώ καλύπτετε συγκεκριμένο αριθμό ετών.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι - οι δυνατότητες είναι σχεδόν ατελείωτες. Διασκεδάστε καλά!