Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή SoundCloud για να ακούσετε δωρεάν μουσική

Μοιραστείτε και ανακαλύψτε τη νέα μουσική με το SoundCloud

Το SoundCloud είναι μια κοινωνική πλατφόρμα μουσικής που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να μοιραστεί και να ακούσει μουσική δωρεάν. Εάν γνωρίζετε ήδη άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter, μπορείτε να σκεφτείτε το SoundCloud ως παρόμοιο είδος υπηρεσίας, αλλά για τους λάτρεις της μουσικής κάθε είδους.

Συνδεθείτε στο SoundCloud

Το SoundCloud είναι διαθέσιμο δωρεάν για συσκευές Android και iOS. Εάν δεν διαθέτετε ήδη έναν ήδη υπάρχοντα λογαριασμό SoundCloud, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν, εγγραφείτε μέσω Facebook, Google+ ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πλοήγηση στην εφαρμογή

Η πλατφόρμα SoundCloud λάμπει πραγματικά στο κινητό. Μόλις εισέλθετε, θα παρατηρήσετε ότι η εφαρμογή διαθέτει τα ακόλουθα κύρια τμήματα που θα χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε σε όλα:

Αρχική σελίδα: Αυτή είναι η εξατομικευμένη ροή ειδήσεων, στην οποία εμφανίζονται κομμάτια που έχουν αναρτηθεί και αναπαραγάγονται από άλλους χρήστες του SoundCloud που ακολουθείτε. Δώστε σε οποιοδήποτε κομμάτι μια ακρόαση, επαναλάβετε την αναπαραγωγή, ήθελα να την προσθέσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής ή να ξεκινήσετε ένα κομμάτι κομμάτι όλα απευθείας από την ροή ειδήσεων.

Αναζήτηση: Αν ψάχνετε για έναν συγκεκριμένο χρήστη ή κομμάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης της εφαρμογής για να βρείτε ακριβώς τι έχετε τη διάθεση να ακούσετε.

Συλλογή: Αυτή είναι η καρτέλα όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες σας τις αρέσει, τους πρόσφατους σταθμούς και τις λίστες αναπαραγωγής. Μπορείτε επίσης να δείτε το προφίλ σας αγγίζοντας τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

Μουσική: Αυτή η καρτέλα θα εμφανιστεί όταν αρχίσετε να αναπαράγετε ένα κομμάτι. Σας επιτρέπει να έχετε εύκολη πρόσβαση σε όσα ακούτε, ενώ περιηγείστε σε άλλες καρτέλες στην εφαρμογή.

Ροή: Από την καρτέλα "Αρχική", μπορείτε να πατήσετε το βέλος στο επάνω μέρος με την ένδειξη "Ροή" για να περιηγηθείτε γρήγορα σε αυτό που τείνει στη μουσική και στον ήχο. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε διαφορετικά μουσικά είδη και μορφές ηχητικού περιεχομένου.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για μια δυνατή μουσική εμπειρία

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ωστόσο, όπως σας αρέσει, αλλά εδώ είναι τρεις βασικοί τρόποι που θα θελήσετε πραγματικά να επωφεληθείτε από αυτήν:

Ακολουθήστε τους χρήστες που θέλετε να ανακαλύψετε νέα μουσική. Όταν κάνετε κλικ σε ένα όνομα χρήστη, θα μεταφερθείτε στο προφίλ του για να δείτε τι δημοσιεύει και ποιες λίστες αναπαραγωγής έχουν. Μπορείτε να τα ακολουθήσετε όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο και τα κομμάτια που θα δημοσιεύσουν ή να μοιραστούν θα εμφανιστούν στη ροή σας στο σπίτι.

Δημιουργία προσαρμοσμένων λιστών αναπαραγωγής. Όταν ακούτε ένα κομμάτι που σας αρέσει, μπορείτε να αγγίξετε τις τρεις κουκίδες σε αυτό για να το προσθέσετε σε οποιαδήποτε από τις λίστες αναπαραγωγής σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσες λίστες αναπαραγωγής θέλετε, οι οποίες είναι δημόσιες για να απολαύσουν άλλοι χρήστες ή ιδιωτικές μόνο για δική σας χρήση.

Ξεκινήστε έναν σταθμό για να ακούσετε μια σειρά παρόμοιων κομματιών. Όταν δεν έχετε το χρόνο ή την υπομονή να διαλέξετε προσεκτικά τα κομμάτια που θέλετε στις δικές σας λίστες αναπαραγωγής, μπορείτε απλά να πατήσετε αυτές τις τρεις κουκίδες σε οποιοδήποτε κομμάτι που θέλετε να έχει η εφαρμογή να παίζει σταθμό με παρόμοια κομμάτια. Και μπορείτε πάντα να έχετε πρόσβαση στους πιο πρόσφατους σταθμούς σας από το προφίλ σας.

Κάνοντας περισσότερα με το SoundCloud στον Ιστό

Η εφαρμογή Mobile SoundCloud έχει μια καθαρή εμφάνιση που είναι εύκολη στη χρήση και δεν σας κατακλύζει με πάρα πολλά χαρακτηριστικά. Παρόλα αυτά, ορισμένοι χρήστες αναρωτιούνται πώς μπορούν να κάνουν περισσότερα. Ακολουθούν ορισμένες πρόσθετες λειτουργίες που μπορείτε να κάνετε στο SoundCloud όταν συνδέεστε στο λογαριασμό σας στο διαδίκτυο στο SoundCloud.com.

Λήψη ή αγορά τραγουδιών. Στο διαδίκτυο, ορισμένα κομμάτια ενδέχεται να εμφανίζουν κάτω από αυτά ένα σύνδεσμο "λήψη" ή "αγορά" δίπλα στο κουμπί κοινής χρήσης, το οποίο δεν είναι ορατό στην εφαρμογή για κινητά. Πολλά κομμάτια μπορούν να μεταφορτωθούν δωρεάν και να αγοραστούν.

Μεταφορτώστε τα δικά σας κομμάτια. Το SoundCloud είναι κοινωνικό, που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να ανεβάσει τα δικά του μουσικά ή ακουστικά κομμάτια. Προς το παρόν, δεν μπορείτε να ανεβάσετε μουσική από την εφαρμογή για κινητά - πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Μεταφόρτωση" στο πάνω μέρος της σελίδας μέσω της διαδικτυακής έκδοσης του SoundCloud.

Μήνυμα άλλων χρηστών. Είναι κάπως περίεργο το γεγονός ότι τα ιδιωτικά μηνύματα δεν υποστηρίζονται επί του παρόντος στην εφαρμογή SoundCloud, αλλά ίσως αυτό θα αλλάξει με μελλοντικές ενημερώσεις. Προς το παρόν, μπορείτε να επικοινωνήσετε μόνο με άλλους χρήστες από τον ιστό.

Εγγραφείτε και συμμετέχετε σε ομάδες. Μπορείτε να συμμετάσχετε στις ομάδες στο SoundCloud, όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τα αγαπημένα τους κομμάτια. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ομάδες που έχετε ενώσει, κάντε κλικ στο όνομά σας στην έκδοση ιστού και επιλέξτε "Ομάδες".

Λάβετε ειδοποιήσεις από χρήστες που αλληλεπιδρούν μαζί σας. Όπως ακριβώς και πολλά άλλα κοινωνικά δίκτυα, το SoundCloud διαθέτει κέντρο ειδοποιήσεων στο επάνω μενού της έκδοσης ιστού όπου μπορείτε να δείτε ποιος παρακολούθησε πρόσφατα και αλληλεπιδρά μαζί σας.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε και να ακούσετε δωρεάν μουσική, το SoundCloud είναι πραγματικά μια εφαρμογή που πρέπει να έχετε εγκατεστημένη στη συσκευή σας. Είναι μία από τις λίγες δωρεάν μουσικές υπηρεσίες που βάζουν πραγματικά την κοινωνική συνιστώσα στην εμπειρία ακρόασης.