Εμφάνιση του Word Count σε ένα έγγραφο του Microsoft Word

Word Count, χαρακτήρες και διαστήματα στο Word

Ίσως χρειαστεί να μάθετε πόσα λόγια υπάρχουν στο έγγραφό σας στο Microsoft Word για ένα σχολείο ή εργασία ή να πληρούν τις απαιτήσεις δημοσίευσης για μια θέση blog ή άλλο έγγραφο. Το Microsoft Word μετράει τις λέξεις καθώς πληκτρολογείτε και εμφανίζει αυτές τις πληροφορίες σε απλή φόρμα στη γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος του παραθύρου του εγγράφου. Οι πληροφορίες εμφανίζονται με τον ίδιο τρόπο σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις του λογισμικού. Για εκτεταμένα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό χαρακτήρων, τις παραγράφους και άλλες πληροφορίες, ανοίξτε το παράθυρο "Καταμέτρηση λέξεων".

Word Count στο Word για υπολογιστές

Εμφάνιση του αριθμού λέξεων στη γραμμή κατάστασης. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Η μέτρηση λέξεων για έγγραφα σε Word 2016, Word 2013, Word 2010 και Word 2007 εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης που βρίσκεται στο κάτω μέρος του εγγράφου. Η γραμμή κατάστασης εμφανίζει πόσες λέξεις υπάρχουν σε ένα έγγραφο χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε άλλο παράθυρο.

Το Word 2010 και το Word 2007 δεν εμφανίζουν αυτόματα τον αριθμό λέξεων στη γραμμή κατάστασης. Εάν δεν εμφανίζεται ο αριθμός των λέξεων:

  1. Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος του εγγράφου.
  2. Επιλέγω Καταμέτρηση λέξεων από τις επιλογές Προσαρμογή γραμμής κατάστασης σε εμφάνιση του αριθμού λέξεων.

Word Count στο Word για Mac

Word for Mac 2011 Word Count. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Το Word for Mac 2011 εμφανίζει τον αριθμό λέξεων λίγο διαφορετικά από τις εκδόσεις του Word του Word. Αντί να εμφανίζεται μόνο ο συνολικός αριθμός λέξεων, το Word για Mac εμφανίζει τις λέξεις που επισημαίνετε μαζί με τον συνολικό αριθμό λέξεων στο έγγραφο στη γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος του εγγράφου. Αν δεν επισημανθεί κανένα κείμενο, η γραμμή κατάστασης εμφανίζει μόνο τον αριθμό λέξεων για ολόκληρο το έγγραφο.

Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε τον δρομέα στο έγγραφο αντί να επιλέξετε κείμενο για να εμφανίσετε τον αριθμό των λέξεων μέχρι το σημείο της γραμμής εισαγωγής.

Μετρώντας το επιλεγμένο κείμενο στο Word για υπολογιστές

Καταμέτρηση λέξεων για επιλεγμένο κείμενο. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Για να δείτε πόσες λέξεις βρίσκονται σε μια πρόταση ή μια παράγραφο στις εκδόσεις του Word για υπολογιστές, επιλέξτε το κείμενο. Ο αριθμός λέξεων του επιλεγμένου κειμένου εμφανίζεται στη γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος του εγγράφου.

Μπορείτε να μετρήσετε τις λέξεις σε διάφορα πλαίσια κειμένου ταυτόχρονα πιέζοντας και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl ενώ κάνετε τις επιλογές κειμένου.

Μπορείτε επίσης να μετρήσετε τον αριθμό των λέξεων μόνο σε ένα μέρος του εγγράφου σας, επιλέγοντας το κείμενο και κάνοντας κλικ στο Review > Count Word .

Πώς να ανοίξετε το παράθυρο "Καταμέτρηση λέξεων"

Παράθυρο καταμέτρησης λέξεων. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Όταν χρειάζεστε περισσότερο από έναν αριθμό λέξεων, υπάρχουν διαθέσιμες πρόσθετες πληροφορίες στο αναδυόμενο παράθυρο του Word Count. Για να ανοίξετε το παράθυρο "Καταμέτρηση λέξεων" σε όλες τις εκδόσεις του Word, κάντε κλικ στην καταμέτρηση λέξεων στη γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος του εγγράφου. Το παράθυρο "Count Count" περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό:

Τοποθετήστε ένα σημάδι στο πλαίσιο που βρίσκεται δίπλα από την ένδειξη πλαισίων κειμένου, υποσημειώσεων και τελικών σημείων, αν θέλετε να συμπεριληφθούν στην καταμέτρηση.