Χρησιμοποιήστε το Microsoft Word για να κάνετε καταχωρήσεις στο Blog

Επωφεληθείτε από την ενσωμάτωση με το WordPress, το TypePad και άλλα

Πολλοί άνθρωποι εξοικειώνονται με το Microsoft Word και όχι απαραίτητα με τον επεξεργαστή της πλατφόρμας του blogging. Ευτυχώς, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του Word στη σύνταξη και δημοσίευση των αναρτήσεων ιστολογίου σας απευθείας από την επιφάνεια εργασίας σας.

Η μόνη πτώση σε αυτό είναι ότι εάν συνεργαστείτε με έναν προγραμματιστή ή έναν διαχειριστή ιστότοπου, ενδέχεται να σας οδηγήσουν μακριά από αυτή τη διαδρομή, αφού το Microsoft Word προσθέτει ένα σωρό επιπλέον πράγματα που μπορούν να κάνουν την μετατροπή σε HTML απογοητευτική. Υπάρχει μια λύση σε αυτό παρακάτω, αλλά ακόμα δεν μπορεί να συμβουλεύεται για όλους.

Χρησιμοποιήστε το Microsoft Word μόνο για να σχεδιάσετε το έγγραφο

Αυτός είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους δημιουργίας στο Microsoft Word. Απλά αντιγράψτε και επικολλήστε το πρόχειρο σας στη διεπαφή επεξεργασίας της πλατφόρμας του blog σας.

Εάν δεν παίζει ωραία, επικολλήστε το περιεχόμενο απευθείας σε ένα περιβάλλον που απομακρύνει τα περισσότερα από τα επιπλέον στοιχεία που περιέχει το Word, όπως τα Έγγραφα Google ή το Σημειωματάριο, στη συνέχεια δοκιμάστε να το τοποθετήσετε στον επεξεργαστή της πλατφόρμας του blog σας.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο καθαρισμού HTML όπως αυτό.

Δημοσίευση ενός στιγμιότυπου της δημοσίευσης του ιστολογίου

Όχι όλα τα εργαλεία ή οι λειτουργίες που διατίθενται στο Word θα μεταφραστούν στην πλατφόρμα blog σας. Εάν χρειάζεστε κάποια "ακατάλληλη μορφοποίηση" του Word για προβολή, μπορείτε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης του εγγράφου σας και να δημιουργήσετε μια ανάρτηση που είναι απλώς μια εικόνα.

Αυτό λειτουργεί ανεξάρτητα από το προϊόν MS Office που χρησιμοποιείτε, είτε είναι το Excel, το PowerPoint, το Word κ.λπ.

Το προφανές μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο στην εικόνα χωρίς να επιστρέψετε στο MS Office, οπότε μπορεί να βρείτε αυτό το δυσκίνητο. Ομοίως, κανένας από τους επισκέπτες σας δεν θα μπορέσει να αντιγράψει το κείμενο (πράγμα που ίσως είναι επιθυμητό εάν προσπαθείτε να καταπολεμήσετε τη λογοκλοπή).

Δημιουργήστε άμεσα μηνύματα στο Blog από το Microsoft Word

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το MS Word για να συνδεθείτε απευθείας στο λογαριασμό σας στο blog, ώστε να μπορείτε να δημοσιεύετε αναρτήσεις χωρίς να αντιγράφετε δεδομένα από το Word ή να τραβάτε φωτογραφίες της θέσης σας.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  1. Με το Microsoft Word ανοικτό, μεταβείτε στο μενού File> New . Σε παλαιότερες εκδόσεις του Word, επιλέξτε το κουμπί του Office και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Νέο .
  2. Κάντε κλικ στην Ανάρτηση ιστολογίου και μετά στη Δημιουργία .
    1. Ενδέχεται να μην εμφανιστεί το κουμπί Δημιουργία σε παλαιότερες εκδόσεις του MS Word.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή τώρα στο μήνυμα που σας ζητά να καταχωρήσετε τον λογαριασμό σας blog. Αυτές οι πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης για το λογαριασμό σας, είναι απαραίτητες για να δημοσιεύσετε το Microsoft Word στο ιστολόγιό σας.
    1. Σημείωση: Εάν δεν βλέπετε αυτό το αναδυόμενο παράθυρο μετά το άνοιγμα ενός νέου προτύπου ανάρτησης ιστολογίου, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση λογαριασμών> Νέο από την κορυφή του Microsoft Word.
  4. Στο παράθυρο " Νέο ιστολόγιο" που εμφανίζεται στη συνέχεια, επιλέξτε το ιστολόγιό σας από το αναπτυσσόμενο μενού.
    1. Εάν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, επιλέξτε Άλλο .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  6. Συνδεθείτε εισάγοντας τη διεύθυνση URL του ιστολογίου σας ακολουθούμενη από το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού blog σας. Αυτές είναι ακριβώς οι ίδιες πληροφορίες που χρησιμοποιείτε όταν κανονικά συνδέεστε στο ιστολόγιό σας.
    1. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να συμπληρώσετε την ενότητα URL, ανατρέξτε στη βοήθεια της Microsoft για το blogging στο Word.
  7. Μπορείτε προαιρετικά να κάνετε κλικ στην επιλογή Επιλογές εικόνας για να αποφασίσετε πώς θα πρέπει να μεταφορτωθούν οι εικόνες στο blog σας μέσω του MS Word.
    1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία φιλοξενίας εικόνων του παροχέα του blog σας, να διαλέξετε τη δική σας ή να μην μεταφορτώσετε εικόνες μέσω του Word.
  1. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν είστε έτοιμοι για το Microsoft Word να επιχειρήσει μια πρώτη σύνδεση στο λογαριασμό σας.
    1. Εάν η εγγραφή δεν είναι επιτυχής, ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε και να δοκιμάσετε ξανά τα προηγούμενα βήματα.

Για να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς blog στο Microsoft Word, ανατρέξτε στη σημείωση στο Βήμα 3 παραπάνω. Εάν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να προσέξετε ποιο ιστολόγιο έχει οριστεί ως προεπιλεγμένο, υποδεικνύεται με ένα σημάδι ελέγχου στη λίστα. Μπορείτε να επιλέξετε ότι οποιοδήποτε από τα ιστολόγιά σας θα είναι το προεπιλεγμένο.

Εάν τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργούν για εσάς, είναι πιθανό να πρέπει να συσχετίσετε το Microsoft Word με το λογαριασμό blog σας από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του ιστολογίου σας . Ενδέχεται να βρείτε αυτή τη ρύθμιση κάπου στην περιοχή διαχειριστή ή πίνακα ελέγχου των ρυθμίσεων του ιστολογίου σας και μπορεί να χαρακτηριστεί ως " Απομακρυσμένη δημοσίευση" ή κάτι παρόμοιο.

Πώς να γράψετε, να δημοσιεύσετε, να σχεδιάσετε ή να επεξεργαστείτε αναρτήσεις ιστολογίου στο Microsoft Word

Το γράψιμο στη λειτουργία blog του Word είναι πολύ πιο εξορθολογισμένο και θα παρατηρήσετε τον μειωμένο αριθμό εργαλείων. Τούτου λεχθέντος, πιθανόν να προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά, και σε μια μορφή που μπορεί να είναι πιο συνηθισμένη σε σχέση με την οθόνη editor του blog σας.

Πώς να ρυθμίσετε και να δημοσιεύσετε τις κατηγορίες του ιστολογίου σας

Το ιστολόγιό σας μπορεί να έχει ήδη δημιουργηθεί κατηγορίες, τις οποίες θα πρέπει να μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ στο κουμπί Εισαγωγή κατηγορίας .

Αυτό είναι επίσης το σημείο όπου μπορείτε να προσθέσετε κατηγορίες στο ιστολόγιό σας. Αν αυτό δεν λειτουργεί μεταξύ του Word και της πλατφόρμας του ιστολογίου σας, ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον πάροχο πλατφόρμας blog ή απλά να δημοσιεύσετε το έγγραφο ως σχέδιο και στη συνέχεια να το τοποθετήσετε στην κατάλληλη κατηγορία από τον επεξεργαστή του ιστολογίου.

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αναρτήσεων ιστολογίου ως έγγραφα του Word

Τα πράγματα μερικές φορές πηγαίνουν στραβά στην μπλογκόσφαιρα. Κατά την ανάρτηση μέσω του Microsoft Word, μπορείτε να αποθηκεύσετε γρήγορα αυτό που γράψατε όπως και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο όλης της σκληρής δουλειάς που έχετε βάλει στο ιστολόγιό σας.

Αφού δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας, χρησιμοποιήστε το κανονικό αρχείο Αρχείο> Αποθήκευση ως του Word για να διατηρήσετε τις αναρτήσεις σας αντίγραφα ασφαλείας εκτός σύνδεσης.