Καλύτερες οθόνες LCD για εργασίες γραφικών

Επιλογή διαφόρων μεγεθών υψηλής ποιότητας έγχρωμων οθονών LCD για εργασίες γραφικών υπολογιστών

Όποιος εργάζεται σε υπολογιστές για γραφικά γνωρίζει ότι η εκπροσώπηση χρωμάτων είναι κρίσιμη. Έχοντας μια οθόνη που μπορεί να παράγει τα πιο ακριβή χρώματα στον πραγματικό κόσμο είναι ζωτικής σημασίας για τον καλλιτέχνη, σχεδιαστή ή φωτογράφο όταν εργάζονται στον υπολογιστή τους. Η οθόνη LCD μέσου καταναλωτή τυπικά δεν πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα χρώματος. Φυσικά, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε οθόνη LCD για γραφικά θα βαθμονομείται με χρώμα. Έτσι, αν ψάχνετε για μια οθόνη LCD για τον υπολογιστή σας που χρησιμοποιείται στην εργασία γραφικών, ελέγξτε την επιλογή μου από τις καλύτερες οθόνες LCD σε διάφορα μεγέθη για εργασίες χρωμάτων και γραφικών.

Για να έχετε την καλύτερη λεπτομέρεια για πολύ λεπτή δουλειά με εικόνες, μια μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης είναι ιδανική για γραφίστες. Η οθόνη NEC PA-322UHD προσφέρει μια πολύ μεγάλη οθόνη 32 ιντσών με πλήρη ανάλυση οθόνης 4K ή UltraHD . Το πάνελ των 32 ιντσών που χρησιμοποιείται για την οθόνη χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία IGZO που της επιτρέπει να αποκτήσει εξαιρετικό χρώμα, ενώ χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια από τις παραδοσιακές τεχνολογίες των πάνελ LCD. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εμφανίσει έως 99,2% του χρώματος χώρου AdobeRGB. Για να διασφαλιστεί ότι η οθόνη συνεχίζει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό χρώμα κατά τη διάρκεια της ζωής της, η NEC προσφέρει επίσης αυτή την έκδοση με τη μονάδα βαθμονόμησης χρώματος SpectraView. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι ψηφιακοί καλλιτέχνες μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι εργασίες στον υπολογιστή τους θα είναι ακριβείς στο τελικό τους προϊόν. Το μειονέκτημα εδώ είναι βέβαια η τιμή που είναι συνήθως περίπου $ 3500.

Θέλετε μια μεγάλη οθόνη 30 ιντσών, αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε το ασφάλιστρο για μια υψηλής ποιότητας οθόνη 4Κ; Το Dell UltraSharp U3017 είναι μια πολύ καλή επιλογή χαμηλότερου κόστους. Ο πίνακας οθόνης 30 ιντσών χρησιμοποιεί πιο παραδοσιακή τεχνολογία IPS, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει μια ωραία ανάλυση οθόνης 2560 x 1600 για εξαιρετικά λεπτομερείς εργασίες. Η οθόνη προσφέρει μεγάλη υποστήριξη χρώματος με έως και 99% του χρώματος χώρου AdobeRGB. Το καλύτερο μέρος είναι ότι η Dell με το πρόγραμμά τους PremierColor βαθμονομεί τις οθόνες στο εργοστάσιο για να προσφέρει ένα εξαιρετικό χρώμα από το κουτί. Ενώ οι τιμές σε λίστα είναι συνήθως περίπου $ 1500, είναι δυνατόν να το βρείτε για λιγότερο καθιστώντας αυτό πολύ πιο προσιτό από επαγγελματικές οθόνες 4K.

Όλοι δεν έχουν το χώρο για μια μεγάλη οθόνη 30 ιντσών ή μεγαλύτερη στο γραφείο τους. Εάν θέλετε μια οθόνη που μπορεί ακόμα να φτάσει σε ανάλυση 4K με μερικά καλά χαρακτηριστικά χρωμάτων, η ASUS PB279Q μπορεί να είναι η λύση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενδείξεις IPS σε αυτήν την κατηγορία γενικά δεν προσφέρουν τις καλύτερες χρωματικές σειρές, αλλά αυτή η επαγγελματική οθόνη καλύπτει το πλήρες χρωματικό χώρο sRGB που είναι αρκετό για πολλούς. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που προσφέρει η ASUS είναι μια εικόνα σε λειτουργία εικόνας που επιτρέπει την ταυτόχρονη προβολή της οθόνης σε τέσσερις διαφορετικές πηγές βίντεο υψηλής ευκρίνειας 1080p υψηλής ευκρίνειας για εύκολη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών πηγών εργασίας. Η οθόνη είναι πολύ πιο προσιτή από ό, τι οι μεγαλύτερες οθόνες 30 ιντσών με τιμές καταλόγου μόλις $ 699 που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε αρκετές για μια εγκατάσταση πολλαπλών οθονών αν ο υπολογιστής σας μπορεί να το χειριστεί.

Σε μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν πολλές οθόνες με οθόνη 4 ιντσών 27 ιντσών είναι η αδυναμία να υποστηρίξουν σωστά τις υψηλότερες γκάμα χρωμάτων. Μπορεί να έχουν τις λεπτομέρειες, αλλά στερούνται του χρώματος. Το UltraSharp UP2716D της Dell μπορεί να έχει μόνο ανάλυση 2560x1440, αλλά προσφέρει πλήρη υποστήριξη των χώρων χρωμάτων AdobeRGB και sRGB καθώς και υποστήριξη για τα REC 709 και DCI-P3 που χρησιμοποιούνται συχνά σε βίντεο. Συνδυάστε το με την εργοστασιακή βαθμονόμηση του Dell PremierColor και αυτή η οθόνη προσφέρει μερικά από τα καλύτερα χρώματα που διατίθενται στην αγορά. Η τιμολόγηση μπορεί να είναι λίγο στην υψηλή πλευρά σε σύγκριση με κάποιες άλλες οθόνες, αλλά ακόμη και στην πλήρη τιμή καταλόγου των $ 899, είναι μια απίστευτη οθόνη που είναι ιδανική για όποιον κάνει επαγγελματική γραφιστική εργασία.

Δυστυχώς, η Dell δεν κάνει οθόνη UltraSharp 24 ιντσών με υποστήριξη βίντεο 4K. Αυτό είναι εν μέρει πρόβλημα με την παροχή υψηλής ποιότητας πάνελ οθόνης Ultra HD 24 ιντσών. Παρόλο που μπορεί να προσφέρουν μεγάλη ανάλυση, τείνουν να στερούνται την απόδοση χρώματος των περισσότερων από τις μεγαλύτερες οθόνες. Αυτό φυσικά προσφέρει το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ πιο προσιτές. Η οθόνη εξακολουθεί να προσφέρει κάλυψη έως και 99% του χώρου χρώματος sRGB, αλλά λιγότερο όταν πρόκειται για το AdobeRGB. Επιπλέον, δεν βαθμολογείται εργοστασιακά στα ίδια επίπεδα με αυτά που παρουσιάζει η εταιρεία PremierColor. Ακόμα, είναι ένας από τους καλύτερους πίνακες 24 ιντσών για όσους θέλουν ψήφισμα 4Κ. Η τιμή προβολής για την οθόνη είναι $ 550.

Εάν διαθέτετε περιορισμένο προϋπολογισμό και χώρο γραφείου για την οθόνη, τότε ο ASUS PA248Q αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους χρειάζονται μια σταθερή οθόνη γραφικών. Ο πίνακας 24 ιντσών χρησιμοποιεί μια κάπως μη τυπική εγγενή ανάλυση 1920x1200 που του δίνει μια ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση από πολλές άλλες. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία IPS και προσφέρει ένα καλό χρώμα, το οποίο είναι βαθμονομημένο από την ASUS, αλλά όχι στα ίδια επίπεδα με τα display της PremierColor της Dell. Διαθέτει ένα 100% πλήρες φάσμα χρωμάτων sRGB το οποίο είναι αρκετά καλό για πολλούς χρήστες. Το καλύτερο μέρος για αυτό είναι ότι η οθόνη μπορεί συχνά να βρεθεί για κάτω από $ 300 καθιστώντας το ένα από τα πιο προσιτά από τις επαγγελματικές οθόνες επίπεδο.

Αποκάλυψη

Οι συγγραφείς εμπειρογνωμόνων μας δεσμεύονται να ερευνήσουν και να γράψουν στοχαστικές και ανεξάρτητες δημοσιεύσεις για τα καλύτερα προϊόντα για τη ζωή σας και την οικογένειά σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνουμε, μπορείτε να μας υποστηρίξετε μέσω των συνδέσμων που επιλέξαμε, που μας κερδίζουν προμήθεια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία αναθεώρησης .