Ενσύρματο ή ασύρματο ποντίκι;

Ζυγίζοντας τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενσύρματων και ασύρματων ποντικιών

Το να αποφασίσετε αν πρέπει να αγοράσετε ένα ενσύρματο ή ασύρματο ποντίκι ήταν μια παθιασμένη συζήτηση μεταξύ των χρηστών υπολογιστών, αλλά το χάσμα μεταξύ των δύο περιφερειακών στοιχείων έχει γίνει στενότερο με τα χρόνια.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα τόσο για το ασύρματο ποντίκι όσο και για το ενσύρματο ποντίκι, αλλά η προτεραιότητα που τοποθετείτε σε κάθε εξαρτάται από το είδος του χρήστη που βρίσκεστε. Τα ποντίκια τυχερών παιχνιδιών έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που είναι κατάλληλα για τους παίκτες και ο μέσος διαχειριστής του διαδικτύου μπορεί να αντιμετωπίσει κανονικό ποντίκι χωρίς προβλήματα.

Και οι δύο τύποι υπολογιστικών ποντικιών υποστηρίζουν συνήθως πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά μερικές βασικές διαφορές τις χωρίζουν.

Ενσύρματα ποντίκια

Κάποιος μπορεί να επιλέξει ένα ενσύρματο ποντίκι πάνω από ένα ασύρματο ποντίκι γιατί, ασφαλώς, δεν είναι ασύρματο . Οι ασύρματες συσκευές είναι, από προεπιλογή, λίγο πιο αργές από τις ενσύρματες συσκευές, επειδή χρειάζονται ασύρματη μετάδοση πληροφοριών. Αυτό το μικρό χρονικό διάστημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους παίκτες.

Ένας παίκτης μπορεί να επιλέξει ένα ενσύρματο ποντίκι παιχνιδιών πάνω σε ένα ασύρματο ποντίκι, επειδή οι ενσύρματες συσκευές δεν παρουσιάζουν τόσα καθυστερήσεις όπως τα ασύρματα, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν η ακρίβεια είναι το κλειδί. Επιπλέον, οι παρεμβολές στη γύρω περιοχή μπορούν να κάνουν τις κινήσεις του ποντικιού ασταθές ή ακόμα και να σκοτώσουν το ποντίκι μέχρι να διορθωθούν και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος να συμβεί (ειδικά ένας gamer).

Ωστόσο, οι παρεμβολές γενικά δεν αποτελούν πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους, εφόσον δεν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ του ποντικιού και του δέκτη του.

Ακολουθούν μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν αγοράσετε ένα νέο ενσύρματο ποντίκι:

Ασύρματα ποντίκια

Ένα ασύρματο ποντίκι είναι σίγουρα πιο βολικό από ένα ενσύρματο ποντίκι. Μπορείτε να πάρετε ένα πολύ μικρό φορητό ασύρματο ποντίκι, και δεν έχετε καλώδια για να ανησυχείτε ότι μπορεί να μπλεγτούν στην τσάντα σας ή να σύρετε τα πράγματα γύρω από το γραφείο σας καθώς τα χρησιμοποιείτε. Αυτό τους κάνει ιδιαίτερα ωραίο για ταξίδια.

Όπως ακριβώς και με όλες τις ασύρματες συσκευές, έχετε το επιπλέον πλεονέκτημα να το χρησιμοποιείτε μακριά από τη συσκευή λήψης. Ένα ενσύρματο ποντίκι είναι προσδεμένο στον υπολογιστή και μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν βρίσκεστε σε απόσταση, αλλά ένα ασύρματο ποντίκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ολόκληρο το δωμάτιο.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα ασύρματο ποντίκι εάν χρησιμοποιείτε την τηλεόρασή σας ως οθόνη και θέλετε να το ελέγξετε από τον καναπέ σας. Ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι με το tablet σας, αλλά δεν διαθέτει θύρες USB . Ή ίσως ο υπολογιστής σας να βρίσκεται πολύ μακριά από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, όπως κάτω από το γραφείο σας και στον τοίχο, και ένα ασύρματο ποντίκι είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή σας.

Μερικοί άνθρωποι ενδέχεται να απενεργοποιήσουν ένα ασύρματο ποντίκι υπέρ ενός ενσύρματου, επειδή έχουν χάσει τον δέκτη τους και το ποντίκι δεν λειτουργεί πλέον. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες έχουν αναπτύξει υπολογιστικά ποντίκια για την επίλυση αυτού του προβλήματος, που περιλαμβάνουν παραμέτρους στη συσκευή για τη συγκράτηση του δέκτη και την αποτροπή της απώλειας.

Οι υποστηρικτές των ασύρματων ποντικιών έχουν επίσης υπόψη τους και αυτούς τους προβληματισμούς:

Ποιο ποντίκι είναι το καλύτερο;

Ακόμα και αφού αποφασίσετε να πάρετε ένα ποντίκι με ποντίκι ή ασύρματο ποντίκι, πρέπει να επιλέξετε ένα από τα εκατοντάδες που βρίσκονται εκεί έξω.