Ποιοι είναι οι εναλλάκτες υψηλής απόδοσης;

Όταν ένα όχημα μεταφέρεται από το εργοστάσιο, συνήθως διαθέτει εναλλάκτη που έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις πιο βασικές ανάγκες του ηλεκτρικού του συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι εναλλάκτες εργοστασίων τρέχουν ήδη αρκετά κοντά στα όριά τους μόνο για να κρατήσουν τα φώτα και να παρέχουν αρκετό χυμό για αυτό που είναι πιθανώς ένα αρκετά αναιμικό ηχητικό σύστημα OEM. Παρόλο που υπάρχει συνήθως ένα δωμάτιο κουνουπιών με το εργοστασιακό σύστημα φόρτισης, η προσθήκη πάρα πολλών εξαρτημάτων του ηχητικού συστήματος αυτοκινήτου ή οποιουδήποτε άλλου βαρύ ηλεκτρικού φορτίου μπορεί να οδηγήσει σε αμυδρό φώτα, χαμηλή απόδοση ήχου και ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα.

Η απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, σε πολλές περιπτώσεις, είναι ένας γεννήτρια υψηλής απόδοσης.

Παρόλο που υπάρχουν μερικοί τρόποι αντιμετώπισης των ελλείψεων στην τροφοδοσία του αυτοκινήτου , συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων μπαταριών , ενισχυτικών πυκνωτών και άλλων λύσεων, ένας εναλλασσόμενος υψηλής ισχύος είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της ρίζας του προβλήματος. Αυτές οι μονάδες υψηλής ισχύος είναι ουσιαστικά απλοί εναλλάκτες οι οποίοι είναι ικανοί να βγάζουν ένα υψηλότερο επίπεδο έντασης - είτε σε αδρανή, υψηλά RPM είτε και στα δύο - από τα εργοστασιακά αποθέματα και είναι διαθέσιμα από κατασκευαστές aftermarket, αναδομητές και OEMs.

Τι χαρακτηρίζει ως εναλλάκτη υψηλής απόδοσης;

Δεδομένου ότι οι εργοστασιακοί εναλλάκτες δεν είναι ομοιόμορφοι όσον αφορά την ισχύ εξόδου, ο όρος "γεννήτρια υψηλής απόδοσης" είναι ένας κάπως νεφελώδης όρος ο οποίος θα είναι πάντοτε σε σχέση με ό, τι η εργοστασιακή παραγωγή ενός συγκεκριμένου συστήματος βαθμολογήθηκε. Προκειμένου να χαρακτηριστεί ως μονάδα υψηλής εξόδου, ένας εναλλάκτης βασικά απλά πρέπει να παρέχει μεγαλύτερη ένταση από την εργοστασιακή μονάδα που αντικαθιστά.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ μιας υψηλής μονάδας παραγωγής που παρέχει 100Α σε στροφές ρελαντί και ένα νερό-ψυχρό τέρας που μπορεί να παρέχει πάνω από 350Α. Υπάρχει επίσης μια διαφορά μεταξύ των απλών "επαν-ανέμων" και των μονάδων που είτε ανακατασκευάζονται είτε χτίζονται από το έδαφος για να παρέχουν υψηλό επίπεδο έντασης.

Γιατί η έξοδος του Amperage Εργοστασίου Εναλλακτικού δεν είναι τόσο υψηλή

Οι πρώτοι εναλλάκτες έσβησαν παλαιότερες γεννήτριες δυναμό από το νερό όσον αφορά την παραγωγή ακατέργαστου ρεύματος, αλλά τα ηλεκτρικά συστήματα που έπρεπε να προμηθεύσουν στη δεκαετία του 1960 δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτά που έχουμε σήμερα. Πολλοί πρώιμοι εργοστασιακοί εναλλάκτες ήταν μόνο ικανοί να βγάλουν το μέγιστο των 30Α, κάτι που είναι ένα πλήθος που οι σύγχρονες μονάδες αποθεμάτων κτυπιούνται σε ρελαντί.

Σήμερα, ένας τυπικός εναλλάκτης OEM σε ένα μέσο όχημα επιβατών ή ελαφρύ φορτηγό είναι σε θέση να βγάζει κάπου στη γειτονιά των 50-80Α, αν και υπάρχουν πολλές παραλλαγές από τη μια εφαρμογή στην άλλη. Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το "ονομαστικό" άθροισμα αναφέρεται στην έξοδο του στις 6.000 σ.α.λ., γι 'αυτό και ένας "εναλλάκτης 108Α" μπορεί να σβήσει μόνο 40 ή 50Α σε στροφές ρελαντί.

Ποιος χρειάζεται έναν μετατροπέα υψηλής απόδοσης;

Δεδομένου ότι οι μονάδες αποθέματος έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες των ηλεκτρικών συστημάτων στα οχήματα με τα οποία μεταφέρουν και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν σημαντικές τροποποιήσεις στα οχήματά τους, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν με μια χαρά χωρίς να προσθέσουν έναν υψηλής απόδοσης εναλλακτήρα. Πώς μπορείτε λοιπόν να μάθετε εάν πρέπει να αντικαταστήσετε έναν εργοστασιακό εναλλάκτη με μια μονάδα μετά την αγορά μεγαλύτερης ισχύος;

Ένα σίγουρο σημάδι ότι ένας εναλλάκτης είναι χαμηλός για την εφαρμογή του είναι αν καίγεται πολύ γρήγορα.

Εάν βρίσκεστε να πηγαίνετε μέσα από τους εναλλάκτες σε τακτική βάση, η μονάδα σας πιθανότατα τρέχει ακριβώς επάνω ενάντια στην άθραυστο άκρη ανά πάσα στιγμή, η οποία μπορεί να προκαλέσει πολλή αδικαιολόγητη φθορά. Ακόμα κι αν το όχημά σας είναι περισσότερο ή λιγότερο απόθεμα, ίσως θελήσετε να προχωρήσετε σε έναν εναλλακτικό εναλλακτήρα υψηλής απόδοσης, εάν βρίσκεστε στο κατάστημα για προβλήματα ηλεκτρικού συστήματος σε τακτική βάση. Επειδή ορισμένα οχήματα διαθέτουν πολλαπλές διαμορφώσεις εναλλάκτη, ίσως έχετε τη δυνατότητα να βρείτε μια αυθεντική μονάδα αντικατάστασης εξοπλισμού άμεσης τοποθέτησης.

Όταν αρκετά δεν είναι αρκετό

Αν και το ηλεκτρικό σύστημα ενός οχήματος είναι σχετικά περίπλοκο, έχετε μια πολύ καλή ιδέα για το εάν χρειάζεστε έναν υψηλής απόδοσης γεννήτρια κάνοντας κάποιους βασικούς υπολογισμούς.

Για παράδειγμα, η ισχύς καθορίζεται πολλαπλασιάζοντας την ένταση με τάση, έτσι ώστε ένας εναλλάκτης 80A να είναι σε θέση να βγάλει:

80Α χ 13,5V = 1,080W

Αυτό είναι άφθονο για οποιοδήποτε εργοστασιακό σύστημα ήχου, αλλά αν αρχίσετε να τοποθετείτε ενισχυτές , υπογούφερ , ενισχυτές υπογούφερ και άλλα εξαρτήματα που τείνουν να τρέχουν σε ενέργεια (πάνω από όλα, από τους προβολείς σας μέχρι τον ανεμιστήρα ψύξης), είναι εύκολο να δείτε πώς θα μπορούσατε καταλήγουν να χρειάζονται εναλλάκτη υψηλής απόδοσης.

Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε τη διαφορά μεταξύ της αδράνειας και της ονομαστικής ισχύος. Εάν η ονομαστική ισχύς ενός εναλλάκτη είναι 80Α, αυτό σημαίνει ότι είναι ικανό να παρέχει τόσο πολύ ένταση όταν ο κινητήρας ανασηκώνεται. Τόσο τα πρότυπα ISO όσο και τα πρότυπα SAE χρησιμοποιούν 6,000 σ.α.λ. για να καθορίσουν την "ονομαστική" ένταση ενός εναλλάκτη, που αντιστοιχεί περίπου σε 2-3,000 RPM κινητήρα.