Εμφάνιση της παρουσίασης PowerPoint σε μορφή ευρείας οθόνης

Η ευρεία οθόνη είναι ο κανόνας στις ταινίες σήμερα και η ευρεία οθόνη έχει γίνει η πιο δημοφιλής επιλογή για νέους φορητούς υπολογιστές. Απλώς, οι παρουσιάσεις του PowerPoint δημιουργούνται τώρα και σε μορφή ευρείας οθόνης.

Εάν υπάρχει πιθανότητα ότι θα χρειαστεί να εμφανίσετε την παρουσίασή σας σε ευρεία οθόνη, τότε είναι σοφό να το ρυθμίσετε πριν προσθέσετε οποιαδήποτε πληροφορία στις διαφάνειές σας. Η αλλαγή της ρύθμισης των διαφανειών σε μεταγενέστερο χρόνο μπορεί να προκαλέσει την τάνυση και την παραμόρφωση των δεδομένων σας στην οθόνη.

Πλεονεκτήματα των παρουσιάσεων του PowerPoint σε ευρεία οθόνη

01 από 05

Ρύθμιση για ευρεία οθόνη στο PowerPoint 2007

Αποκτήστε πρόσβαση στη ρύθμιση σελίδας για να αλλάξετε σε ευρεία οθόνη στο PowerPoint. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell
  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Σχεδίαση της κορδέλας .
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρύθμιση σελίδας.

02 του 05

Επιλέξτε τη μορφή ευρείας οθόνης στο PowerPoint 2007

Επιλέξτε ένα λόγο ευρείας οθόνης στο PowerPoint. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Υπάρχουν δύο διαφορετικές αναλογίες μεγέθους ευρείας οθόνης στο PowerPoint 2007. Η επιλογή που κάνετε εξαρτάται από την οθόνη σας. Η πιο ευρέως επιλεγμένη αναλογία ευρείας οθόνης είναι 16: 9.

  1. Στο παράθυρο διαλόγου Page Setup (Διαμόρφωση σελίδας ), κάτω από την επικεφαλίδα Διαφάνειες μεγέθους για: επιλέξτε Εμφάνιση επί της οθόνης (16: 9)

    • το πλάτος θα είναι 10 ίντσες
    • το ύψος θα είναι 5,63 ίντσες
      Σημείωση - Εάν επιλέξετε το λόγο 16:10, οι μετρήσεις πλάτους και ύψους θα είναι 10 ίντσες κατά 6,25 ίντσες.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

03 του 05

Επιλέξτε τη μορφή διαστάσεων ευρείας οθόνης στο PowerPoint 2003

Μορφοποίηση του PowerPoint για ευρεία οθόνη. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Η πιο ευρέως επιλεγμένη αναλογία ευρείας οθόνης είναι 16: 9.

  1. Στο παράθυρο διαλόγου Page Setup , κάτω από την επικεφαλίδα Διαφάνεια διαφανειών για: επιλέξτε Custom
    • ορίστε το πλάτος ως 10 ίντσες
    • ρυθμίστε το ύψος σε 5,63 ίντσες
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

04 του 05

Δείγμα διαφανειών PowerPoint μορφοποιημένων σε ευρεία οθόνη

Η ευρεία οθόνη στο PowerPoint μπορεί να έχει τα πλεονεκτήματά της. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Οι διαφάνειες PowerPoint σε ευρεία οθόνη είναι ιδανικές για συγκρίσεις λιστών και προσφέρουν περισσότερο χώρο για την εμφάνιση των δεδομένων σας.

05 του 05

Το PowerPoint ταιριάζει σε ευρείες οθόνες στην οθόνη σας

Παρουσίαση σε ευρεία οθόνη PowerPoint που εμφανίζεται σε τακτική οθόνη. Οι μαύρες λωρίδες εμφανίζονται στο επάνω και στο κάτω μέρος. Ο πυροβολισμός οθόνης © Wendy Russell

Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε μια παρουσίαση PowerPoint σε ευρεία οθόνη, παρόλο που ενδέχεται να μην έχετε μια οθόνη ευρείας οθόνης ή έναν προβολέα που λειτουργεί σε ευρεία οθόνη. Το PowerPoint θα διαμορφώσει την παρουσίασή σας για τον διαθέσιμο χώρο στην οθόνη, ακριβώς όπως η κανονική σας τηλεόραση θα σας δείξει μια ταινία ευρείας οθόνης σε στυλ γραμματοκιβωτίου, με τις μαύρες λωρίδες στο επάνω και το κάτω μέρος της οθόνης.

Εάν οι παρουσιάσεις σας θα επαναχρησιμοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, είναι συνετό να ξεκινήσετε τώρα να τις δημιουργείτε με τη μορφή ευρείας οθόνης. Λάβετε υπόψη ότι η μετατροπή μιας παρουσίασης σε ευρεία οθόνη αργότερα θα προκαλέσει τάνυση και παραμόρφωση του κειμένου και των εικόνων. Μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις παγίδες και να κάνετε ελάχιστες αλλαγές για να κάνετε αργότερα εάν αρχίσετε από την αρχή σε μορφή ευρείας οθόνης.