Μάθετε πώς εφαρμόζονται υδατογραφήματα σε εικόνες και παρουσιάσεις

Ακατέργαστο αποτύπωμα σε εικόνες ή έγγραφα

Τα υδατογραφήματα ήταν αρχικά αχνά αποτυπώματα σε χαρτί που μπορούσαν να παρατηρηθούν μόνο σε συγκεκριμένη γωνία. Αυτή η διαδικασία σχεδιάστηκε για να αποτρέψει την παραχάραξη και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα. Ψηφιακά υδατογραφήματα προστίθενται επίσης σε φωτογραφίες, ταινίες και αρχεία ήχου για την προβολή ενός δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας από τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου.

Υδατογραφήματα στις εικόνες

Τα ορατά υδατογραφήματα μπορούν να προβληθούν στις φωτογραφίες που εμφανίζονται στο Internet πριν από την αγορά τους, όπως φωτογραφίες από αγώνες, διαφημιστικά είδη, σχολικές φωτογραφίες και υπηρεσίες ειδήσεων ειδήσεων / ειδήσεων. Οι θεατές δεν μπορούν εύκολα να αντιγράψουν αυτές τις φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιήσουν και πρέπει πρώτα να κάνουν την αγορά για λήψη μιας φωτογραφίας που δεν έχει υδατογράφημα.

Αν τοποθετήσετε τις φωτογραφίες σας στο Διαδίκτυο και θέλετε να προστατεύσετε τα δικαιώματά σας στις εικόνες αυτές, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα υδατογράφημα σε αυτά για να δείξετε ότι καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα. Ενώ μπορείτε απλά να προσθέσετε κείμενο σε μια φωτογραφία με λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών, όπως το Photoshop, τα ορατά υδατογραφήματα αφαιρούνται εύκολα και μπορούν να μειώσουν την ίδια τη φωτογραφία. Αντ 'αυτού, υπάρχουν τρόποι για να υδατογράψετε τις φωτογραφίες σας αόρατα με μια υπηρεσία όπως το Digimarc.com και μερικά προγράμματα υδατογράφησης και εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με τις φωτογραφίες του smartphone σας.

Υδατογραφήματα όπως χρησιμοποιούνται στο λογισμικό παρουσίασης και την επεξεργασία κειμένου

Ένα υδατογράφημα στο λογισμικό παρουσίασης και στην επεξεργασία κειμένου χρησιμοποιείται συχνά με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Ένα υδατογράφημα είναι συχνά μια ξεθωριασμένη εικόνα ή κείμενο που χρησιμοποιείται ως φόντο μιας διαφάνειας ή μιας σελίδας. Αναμένεται να ενισχύσει, αλλά να μην είναι το επίκεντρο της διαφάνειας. Τα υδατογραφήματα μερικές φορές χρησιμοποιούνται με τη μορφή λογότυπου, διακριτικά τοποθετημένου σε μια διαφάνεια ή σελίδα για να μαρκαριστεί η παρουσίαση ή το έγγραφο.

Όταν χρησιμοποιείται σε μια παρουσίαση , συχνά προστίθεται μια εικόνα υδατογραφήματος στον κύριο διαφάνεια, επομένως είναι σε κάθε διαφάνεια της παρουσίασης χωρίς να χρειάζεται να την προσθέσετε επανειλημμένα. Τοποθετώντας μια εικόνα στην κύριο διαφάνεια, μπορείτε να την τοποθετήσετε εκεί που θέλετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Εκκαθάριση για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα και την αντίθεση ώστε να ξεθωριάσει. Στη συνέχεια, μπορείτε να το στείλετε στο φόντο της διαφάνειας, ώστε να τοποθετηθούν και άλλα στοιχεία επάνω από αυτήν. Με την εξασθένιση αρκετά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως φόντο και να μην αποσπάσετε την προσοχή από την υπόλοιπη παρουσίαση.

Μπορούν να δημιουργηθούν υδατογραφήματα στα περισσότερα έγγραφα του Microsoft Office , συμπεριλαμβανομένων των εγγράφων του Microsoft Publisher , παρόμοια με τη μέθοδο που χρησιμοποιείται για το PowerPoint. Μπορεί να είναι χρήσιμο να προστατεύετε το έργο σας, καθώς και να επισημαίνετε τα έγγραφα ως σχέδια ή ετικέτες ως εμπιστευτικά. Στη συνέχεια, τα υδατογραφήματα αφαιρούνται εύκολα εάν το έγγραφο είναι έτοιμο για εκτύπωση ή διανομή στην τελική του μορφή. Τα περισσότερα λογισμικά επεξεργασίας κειμένου και παρουσίασης περιλαμβάνουν ένα χαρακτηριστικό υδατογράφημα. Μπορεί να λείπει στα πιο βασικά προγράμματα και ένας χρήστης θα πρέπει να αυτοσχεδιάσει έναν τρόπο να προσθέσει ένα.